Emmas dans






http://www.youtube.com/watch?v=VQVZ899t1vE



Klicka på länken för att se deras uppvisningsdans.

Ida och Emma är ju otroliga!!! Föresten alla tjejerna är superduktiga.
Eloise har lärt Emma säger hon, så ni vet.

Fredag Fredag Fredag

Nu är det fredag -igen!
Var sjunde dag året om, så är det fredag dvs ca14.5% av året så är det FREDAG!!!!
Så egentligen är det ju underligt att man längtar till fredagen- den återkommer ju lika ofta som de andra dagarna i veckan.
 
När jag var liten så var lördagen den dag man längtade till, eftersom då skulle man köpa Lördagsgodis, men nu är det tydligen inne med fredagsmys, dvs man ska äta god mat, se på TV och äta chips och dricka "läsk", umgås och liksom inviga helgen......
Så vi brukar också äta något gott, slå på TV:n, tömma upp chips och ostkrokar, blanda dip och tända ljus. MYSIGT!!


  





Så ikväll tänder vi denna vackra lykta från
 Partylite med underbar "bambu mist"


Men sen att vi sitter vid varsin dator och chattar, bloggar, spelar poker eller Blitz det kan vi inte hjälpa. TV:n står naturligtvis på och man liksom slötittar dit om det verkar vara något  intressant att följa. Så vårt nya fredags-samkväm är nog något vi kan kalla Gemensam Teknologisk Närvaro. Dvs vi har samma intressen, använder oss av teknologin och är hemma. Naturligtvis sker det undantag!

Så min fredagskoll består av att: kolla att allt kommer att flyta på i helgen, med mat, dryck, jobb, barnvakt och övriga aktiviteter.
Den här helgen blir ganska lugn, har inga planerade aktiviteter, mer än ett läkarbesök på em med Eloise, eventuellt hundvakt i morgon, inga planerade nattgäster eller matgäster. Så denna helg verkar det som om allt är under kontroll, både jag och Mats är ledig!

 


Rosor äro rosa.....

Var till Ica på en liten shoppingrunda med min lilla sjukling på eftermiddagen. Hon ville ju till Birsta och "titta" men det var ju inte aktuellt med hennes allmäntillstånd.
 -Men det finns affärer för mammor där också! sa hon. Så efter en stunds diskussion så bestämde vi oss för att åka till Ica.
Det är ganska bra på Ica för det finns ju lite mer än bara mat, och mat var ju inte riktigt vad som Eloise hade tänkt "titta" på. Hon köpte inget godis, inga leksaker eller tidningar utan hon ville ha en bukett rosa rosor!

 


...och det fick hon naturligtvis.

När vi åkte hem så kom vi på att vi skulle hämta Mats som faktiskt snart skulle sluta jobbet, så där snuvade vi honom på nästan 3000 steg.... Han är ju med i Tappa.se, som innebär att de ska ta så många steg som möjligt och redovisa det varje dag!!!! 

Emma hade dansuppvisning ikväll inne i stan, så Mats fick åka dit utan oss:(
Hon går på ett dansgymnasium och är väldigt duktig, så det var lite tråkigt att Eloise och jag inte kunde åka och kolla, men det blir väl fler tillfällen.....


Torsdag=städdag

Eloise är fortfarande sjuk! Ligger och orkar inte leka, men har druckit en mugg saft och ätit kanelbullar till frukost, lunchen bestod av färsk gurka. Ja det är ju iallafall något. Hon vill inte ha glass! Är hon inte bättre tills i morgon så har vi fått en tid på Vårdcentralen.

Vi hade egentligen planer på att åka in till Birsta idag men det kan vi göra en annan dag, jag kan ju alltid nätshoppa:)  Har varit runt lite nu på fm och hämtat ännu mer inspiration, verkar som jag inte kan få nog av alla vackra saker som finns.

Fick en jättefin plåtburk igår! Har planterat Limefärgade Penseér i den och ska ställa ut den på bron sedan. Det fanns inga rosa men jag köpte några vita, mörklila och tvåfärgade också. När Eloise såg dem i morse sa hon att det var hennes favorit, alla var vackra tyckte hon. 
     
Nej lite till städning nu och mer blogg sen....


Hon kom hem!

Idag är det min sista arbetsdag den här veckan. Eloise är bättre men inte helt frisk än. Mats vabbade måndag kväll och tisdag. Idag börjar han inte förrän 17.30 så kanske kan hon vara hos sin mormor några timmar i kväll.

Svartvit kom hem igår, har varit inne sedan dess. Hon hade iallafall inte gått och fått ungar ute, för de finns kvar i hennes mage, men hon var hungrig och kelsjuk! Katten Tommy har också blivit nöjd, för han är inte längre orolig och ligger nu mest ute på bron och myser.

    

Här ligger Svartvit på min stol i köket och slappar efter sina utedagar...

Solen skiner och jag vill så gärna vara ute, men det är nog lite kyligt än och så har jag ju en del att pyssla på med inne. Tvätta, diska och lite annat som man "måste" göra. Men ett besök till Grenen ska jag göra innan jag börjar jobba. De fick hem nya Penseér igår, så jag måste bara kolla in dem (och köpa några).

Så lite påtår och en refreching så är dagen på gång igen......Ha en bra dag!


Sömnlöst

Har en krasslig tös som inte kan sova, hon har feber, hosta och ont i kroppen. Så nu sitter vi nere och jag försöker få henne sval eftersom hon vägrar ta medicin. Varför finns det inget helt smaklöst att ge till barn?

Våran katt, Tommy, är också vaken, han går omkring och jamar hela tiden, han verkar orolig. Kanske har det hänt vår andra katt "Svartvit" något, för hon har inte varit hemma sedan i fredags. Måste ut och leta efter henne, bara det blir ljust ute.

Mats har nog somnat om igen efter att ha varit iväg på ett larm som gick strax efter ett. Så nu ska jag göra i ordning en till kopp Svartvinbärste, det är sanslöst gott med te när man sitter uppe på nätterna. Synd att Eloise inte lärt sig gilla te ännu, hon vill ha, men dricker det inte.



En ny vecka har startat och jag hoppas att den blir bra......................

 


Haft en härlig helg i Vemdalen

Avslutade veckan med ett Vemdalsbesök. det var toppen, skönt väder, god mat och trevligt sällskap!
Så nu är vi på väg hem igen, utvilade och nöjda.
Nadia har tagit hand om Eloise och Nathan. Toppenbra! Nathan klippte sig och de har handlat en del nytt till vårgarderoben. Men tyvär så har Eloise fått feber igen:(
Mats åker och hämtar dem när han slutar jobbet idag. Han har jobbat hela helgen, varit på flera larm så nu ska vi ha en skön Söndagskväll tillsammans:)
LÄNGTAR HEM NU!!!!

Vi ska avsluta våran härliga resa med en måltid i Ånge, på en Thairesturang. Börjar känna mig sugen på lite mat nu.
Carina, Linda och Ewa vid Lördagslunchen.


Vemdalen nästa

ÄNTLIGEN PÅ VÄG!
Vaknade med humöret på topp, tillagade fläskfilèn medans kaffet blev klart. Allt bara flöt på, så vid nio for vi alla in till stan. Men sen blev det motgång på motgång. Lönen ville inte komma in på kontot, barnvakten satt kvar på tentan tiden ut och vinet jag ville ha var slut. Men barnvakten återhämtade sig snabbt, chefen fixade reskassa och bolaget i Ånge hade rätt vin!!! Så nu är vi äntligen på väg! Med humöret på topp igen!

Tråkiga torsdag?


Vädret är inte precis mitt favoritväder idag, molnigt och tråkigt, men jag känner mig förkyld och har feber så det får väl vara grått ute idag då, så jag slipper se solen genom fönstret. Jag ska kurera mig (hoppas jag) tills imorgon, alvedon, ipren, citron och vitlök kommer att vara betydande för mig idag, vill verkligen åka till Vemdalen!

23 verkar vara dagens siffra, först pratade jag med min dotter som var på väg till Härnösand då hon har "innevecka" den här veckan, hon sprudlade av morgonglädje och studieiver. Sedan ringde jag upp Mats son,  eftersom jag har feber så ville jag att han skulle jobba åt mig på förmiddagen, naturligtvis ville han det!  Men som bör nämnas var han inte lika vaken som Nadia. Men han är en toppengrabb som får sovmorgon en stund till.

Fast jag har ju sällskap av Eloise och Nathan som fortfarande inte är riktigt krya, men de är iallafall bättre än i början av veckan. Emma åkte till skolan redan halv åtta då Mats for till jobbet, hon kommer inte hem förrän vid sex i kväll, så nog har hon långa dagar.




Mitt morgonkaffebloggarbord

Nu ska jag brygga nytt kaffe eftersom jag vet att Monke kommer och dricker lite morgonkaffe med mig, hade planer på att baka en kaka på morgonen men jag har helt enkelt inte orkat. Så det får bli kaffe och kaffe......


Ännu en solig morgon


Var kan jag hitta ett lagomt skåp till lekstugan? Tänkte måla ett gamalt skåp vitt och köpa rosa magnetfärg till dörren, men tänkte slippa snickra själv. Men jag dyker väl på något snart, kanske....

Barnen är fortfarande förkylda, men Eloise är mest bara snorig nu medans Nathan fortfarande hade feber i gårkväll.  Hoppas jag klarar mig:)

Igår när jag jobbade for Mats och Eloise in till Birsta och köpte precis en sån söt dator som jag ville ha! Jag blev superglad! Kan inte bli bättre just nu, tror jag. Men tyvär så verkar det mobila modemet som köpte för något år sedan inte fungera, så jag får använda sladd så länge. Men jag kan i allafall surfa och lägga in bilder och mycket mera, helt underbart. Den väger ett kilo och får plats i min handväska, lite skillnad mot min första dator, en 386 som jag köpte begagnad 1995 för 3500 kronor.




Nu är det snart fredag och då blir det Vemdalen nästa! Det ser jag fram emot, att få umgås med mina systrar,det är längesedan vi gjorde någon resa tillsammans så visst känns det extra kul nu. Naturligtvis har jag beställt vindfritt och extra sol.

 


God måndag morgon!

Kan bli en toppendag i dag med, fastän jag har en förkyld grabb och liten tös:(
Har hunnit med en hel del redan idag, så nu återstår bara resten...
Solen gör nog att humöret stiger och jag längtar ut! Ska bara snabbstäda klart så blir det nog en utedag sedan.
Kanske hinner jag ta en kopp kaffe med Monke med, hoppas det.


Moster Eloise och Joline


Sköna söndag

Har jobbat hela helgen,mina fötter ser nu fram emot ett varmt fotad med Invigorating Pedicure Soak från Oriflame. Så nu tänker jag unna mig en slappar-söndagskväll med lite snask och Tv-tittande. Är ledig i morgon!

Eloise var på fotboll både lördag och söndag, men hon säger att hon inte varit på riktig fotboll än.... hon menar att den RIKTIGA fotbollen spelas nere på Stöde IP:s gräsplan, så då får hon vänta tills den 7 maj! Hoppas att hon hunnit få sin Stödedress till dess.

Förresten så tycker jag att hela denna vecka  varit toppen! Hoppas att det fortsätter så också....






 


Fredagskoll

Helgen är nu planerad in i mista detalj, jobb,fotboll, fotboll och jobb. Eloise kommer verkligen att få användning av stolen hon fick när hon fyllde år, ska följa med när Mats dömer P12 i DIAB-cup i morgon. På söndag ska hon med till Norrporten arena och kolla på en träningsmatch mellan Stöde och Svartvik (Herrarna i fyran, medlelpads bidrag till melodifestivalen 2011?).
 

Stödes världssupportrar Anders och Jens från Rednex.


Idag bytte bilen om till sommarskrud, en dag försent men... Mats blev stoppad i en poliskontroll  precis efter att han fixat det så det blev ju inga böter iallafall.....


Nu blir det mera fredagsmys med ostbågar och chips, kanske ett glas rött också:)

 

 


Morgonkaffeblogg

Det ser ut som om det ska bli en jättefin dag i dag, solen skiner, ser inga moln och det är plusgrader redan nu!
Så medans Eloise äter frukost, sitter jag vid datorn lite och dricker mitt morgonkaffe. Måste nog skaffa en laptop, så jag kunde sitta på farstukvisten och morgonkaffeblogga. Men jag kunde kanske ställa en stationär dator på en rullvagn och dra ut den när det är vackert väder. Nog finns det lösningar om man söker dem, men jag är nog lite bevkväm av mig:)

Igår fick Monika ta hand om Eloise eftersom både jag och Mats jobbade kväll. Tack Monika!

I morgon är jag ledig, så då ska jag ut på jakt efter material att göra ett kylskåp till lekstugan av. Men idag har jag en lång arbetsdag på Grillen framför mig. 

Ha en bra dag, det ska jag!

 


Pasta carbonara som med ord ej kan beskrivas

Har varit till Monika ikväll, kom dit lagom till efterrätten:) Gott med Kaffe och lyxig chokladglass!
Deras gård är helt snöfri nu, medans våran är täckt till ca 76% med tråkig gråaktig barrig snö:(
Förresten måste jag bara berätta att deras nya kök är ursnyggt!! Jag måste börja planera för ommålningen av vårt kök nu! Det känns som om jag väntat för länge med det, har ju nästan allt som behövs.....


Eloise blev verkligen glad för sina nya kläder som vi hämtade ikväll, hon skulle absolut sova i klänningen, och eftersom det är en ribbstickad sommaklänning så tycker jag att det är helt okej. Det är ju fortfarande många veckor kvar innan hon kan använda den som ett svalkande sommarplagg.

Har varit i Stan med Nathalie i dag, vi åt lunch på Evolet. Pasta Carbonara Special, det var supergott, vet inte att jag ätit en så god Carbonara någongång, inte ens i Italien.
Så när jag kom hem for Mats in till stan för att se Giffarna mot Brage med några av sina kollegor i Räddningstjänsten. Extra kul för grabbarna, Giffarna vann  med 2-1!




Ny vecka- nya möjligheter

Igår hade jag och Eloise en Sköna Söndag-igen, vi var ute i den härliga vårsolen och grejade lite. Vi passade även på att vårstäda i lekstugan som verkligen varit insnöad i vinter. Så nu är den klar för lek igen. Men Eloise vill ha ett rosa kylskåp dit som hon kan ha "mat" i.
-Ja men visst ska du ha ett rosa kylskåp, sa jag, vi beställer ett på nätet tänkte jag. Så jag började söka efter ett sådant igårkväll, men jag hittade bara ett, och det höll sig INTE inom en normal prisklass för vad jag kunde tänka mig betala för en detalj i lekstugan. Så nu får jag väl försöka hitta ett passande skåp och måla det rosa, eller kanske rött, så det passar till de andra möblerna där.
                                   Men visst är det fint....       

På eftermiddagen var vi och badade på badhuset, min syster Linda och hennes barn var också där. Så när vi väl fått upp värmen i bastun for vi allihopa hem till oss och åt en massa god mat. Till efterrätt blev det Vaniljglass och varm chokladsås. Gott!

I dag hade jag ett långpass på jobbet men hade tur och fick sluta redan halv fem:) Tack Crille, tusen tack!!!! Nu vet jag även att Gangstarkläderna är levererade, så imorgon får jag nog dem. Eloise kommer att älska dem!!! Med en sådan bra start på veckan kan man bara hålla i sig och hoppas att det fortsätter i samma stil......


Våren är här!



Vårsolen har verkligen visat sig idag!

Var ner till loppisen och gjorde några fina fynd. Passade även på att fika kaffe och kaka där, Eloise fick apelsinjuice.  Hon köpte ett par svarta lackskor som hon blev så förtjust i.

När Mats kommer hem från jobbet ska Nathan skjutsas till Vigge. Han har sin bästis där så man får den äran att försöka ta sig fram på riksvägen som nu beskrivs som en slipprig och hålig leråker av trafikanter som åkt där nyligen.

Hoppas sedan på en lugn TV-kväll. Eller kanske blir det mera datorverksamhet, man kan inte vara säker, det är skönt att inte måsta bestämma sånt nu:)


Morgonkaffeblogg...

En ledig helg har jag framför mig, igen. Hoppas att det blir bra väder så vi kan vara ute. I morgon ska vi gå på Loppis nere på Bethel, kanske kan jag göra något vårfynd:) Jag har försökt städa ut en massa onödiga saker här hemma i en månad nu, så jag kan nog få in något nytt....

I dag ska jag städa av lite(har ju jobbat 2 heldagar). De få påsksaker jag tagit fram ska också väck, det är dags att bjuda in våren på riktigt nu!!! Eloise ska sätta lite frön, så de kommer i gång. Hon hittade en bild på Penseér som hon tyckte var så fina, och jag lovade att köpa sådana så hon kan plantera dem utanför lekstugan. Så nu blir det till att besöka Grenen och höra med Ingela när de kommer.
 


Aprilväder

Våren har verkligen mycket att bjuda på! Känns lite tokigt att de ska snöa, men det behövs väl för att all vintersnö ska försvinna lite fortare. Om två månader är det Sveriges nationaldag och då brukar det ju vara ordentlig försommar. Så nu är det verkligen dags att börja sätta lite frön om man vill att plantorna ska vara lite större när de ska planteras ut. Så nu skulle verkligen lite vårinspiriation behövas - inte snö och vinterkänsla.


Söndag på måndag

I dag fyller min svågers morbror 70 år! Så igår ordnade hans syskonbarn m.fl. en toppenfest för honom och hans familj. Det var 3-rättersmiddag, dans och vickning. Jag var där och hjälpte till medd lite praktiska saker. När jag fyller 70 hoppas jag att jag är så pigg så att det kan ordnas en liknande fest. Grattis till John idag! I dag ska jag och Eloise ha en skönasöndag-dag, eftersom det faktiskt är "Söndag" i dag med. vi ska fixa lite gott till middagen bland annat, men först ska jag ta en påtår av det goda kaffet Mats gjorde iordning innan han for till jobbet idag.

Påskafton

Hade besök av Monika med familj i går. Vi åt smörgåstårta och drack kaffe, hade helt enkelt en skön långfredagskväll. Kidsen lekte och såg på film medans Monika och jag surrade på som bara vi kan. Vad våra respektive gjorde? Jo, de satt vid datorn och tog en Öl till. Det trivdes de med, säkert var det lite poker med i bilden också:)
Kanske ska vi ta en promenad för att plocka lite påskris i dag, hade tänkt hoppa över det men Monika påminde mig om att det faktiskt inte är slut på påsken än, det är bara Påskafton idag!
GLAD FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN!


RSS 2.0