En måndag full av överraskningar....

Blev ganska förvånad när jag vaknade i dag.
Regn!
På en måndag?
Måste betyda något, tänkte jag.
Så när jag kom ner var min tonåring redan vaken, hade ätit frukost(Fixat den själv också) och var på väg! Han skulle visst hinna med något innan skolan började.
Ja man kan bli överraskad en måndagmorgon.


Morgonkaffet smakade ljuvligt och jag har fått både nya IKEA-katalogen och PartyLite Höst/Jul 2010.
Vilken härlig läsning en regnig måndag.I morgon är sista dagen att beställa snigeln och myran, utgår sedan:(


I dag är Eloise och jag ledig och Mats börjar inte jobba förrän senare på eftermiddagen. Eftersom det regnar blir det inget utomhusjobb i dag, om det inte skiner upp förståss.....man kan ju alltid hoppas! 

Ha en bra måndag!
 


Ondagsfunderingar

Onsdag. Dagen mitt i veckan tycker man. Men det är inte riktigt sant. Det måste vara torsdagen det, om man räknar rätt. Eller kanske är lördag & söndag en och samma dag? Fast onsdag är ju mitt i vardagsveckan så kanske är veckan uppdelad i två perioder. Vardagsvecka och helgvecka? Men vad är då mitt i helgen? 

Hur som helst så är det onsdag i dag och det är grått och trist ute. Löven har inte börjat ändra färg riktigt än så det känns lite extra trist:(

Så nu blir det en påtår och lite fix innan jag drar iväg till jobbet.

Ha en bra onsdag!


Höstterminen har startat!

Måndag igen då.....med solsken, precis som det ska vara:)
Nathan börjar skolan idag. Väntar med spänning om att få höra hur hans skoldag varit, om nya lärare, den nya rektorn och naturligtvis schemat. Han hade lite svårt att somna i går kväll men kom upp i tid ändå och var på toppenhumör. Kul. 

Ännu blommar pelargonerna, men de börjar bli tärda....Själv är jag ledig i dag. Så det passar bra med Wiskans sista veckomatch hemma i kväll. Sen har de bara två hemmamatcher kvar för i år. På söndag och den 12 september. Så snart blir det dax att börja  planera för årets
OKTOBERFEST!
 
Men jag har ju några timmar till på mig att göra lite här hemma.
Ska ta lite lunch, en kopp kaffe och fundera på vad som är lämpligast att göra en sån fin dag. Eloise är också hemma, så det blir i allafall nåt skojigt utomhus:)


HA EN BRA MÅNDAG!


Skön höstsöndag med solsken

Så är det söndag. Härliga sköna söndag!
Carpe Diem. Det är namnet på PartyLite-teamet jag hör till. Min vän och gruppledare Lena, är just nu i Oslo på mässa. Där har de fått se och känna på kommande nyheter:) De har även varit på Galamiddag och har säkert jättetrevligt. Ser fram emot att träffa henne när hon kommer hem.

                     Doftklot som dekoration på kaffebordet, skön söndagsvy...

Eloise och jag har haft en trevlig söndagsfrukost och jag ska snart iväg till jobbet. Så ikväll när jag kommer hem ska jag avsluta veckan med ett välbehövligt fotbad och en film. Det blir en skön söndagskväll!!!

Ha en Skön söndag!

Lördagsmys funkar också!!!

Fick sovmorgon i dag!
Så efter en kopp kaffe och en dusch var jag redo för ett pass på jobbet.
Men värre var det för Mats.
Han hade inte ens druckit upp sitt kaffe när  telefonen började ringa!
Måste ner till jobbet fast han var ledig:( 
Det hade blivit nåt problem där pga strömavbrottet tidigare på morgonen... Han skulle fixa listor till matchen också men det var problem med internet också.... pga samma orsak....Packa nödvändiga aterialjer till laget och hämta bussen låg också på hans lott i dag.
Det var bara underligt att det inte gick ett larm mitt upp i alltihop! Han har ju jour också.....Bussen var inparkerad och jag skulle snart börja jobba, då blev jag irriterad också!
Men jag hann till jobbet i tid! Puh...................

Så ikväll har jag & Mats ätit en en sen middag tillsammans. Den första den här veckan. Verkligen mysigt!
Med tända ljus och allt:)
Känns nästan som en dröm. En sanndröm. Hoppas vi kan göra det till veckan med:)

Så nu sitter jag här och bloggar, medans en av mina småsystrar vilar(snarkar) en stund på dagbädden i TV-rummet, i väntan på att hämta den yngsta av oss systrar, som är i stan på nåt jubileum.....
Mats har äntligen varvat ner, tror jag. Han kollar på en film nu i allafall.....

Så ha en fortsatt trevlig lördagskväll!Fredag igen.....

Har verkligen fått höstkänslor!
Kan ju inte bli annat heller när vädret är så trist och grått när man vaknar. Till och med Eloise vill ha JEANS på sig, och STRUMPOR!!!!
Ruggigt......


Nu har jag en arbetshelg framför mig.
Ungefär 27 timmar i en varm och skön miljö där jag får träffa massor av trevliga människor.
Några andra saker som är bra med mitt jobb är:
 
-att man inte måste upp tidigt och släpa barn till dagis innan det öppnat:) 
-inga toksena kvällar, kan läsa godnattsagan och få kramen:)
-barnen kan faktiskt få komma och hälsa på en sväng under dagen = extra kram:)
-ett bra arbetslag=bra schema, möjlighet till förändringar och arbetsglädje
-en bra ledning, som lyssnar, är öppen för förändringar och rycker in om det behövs:)

Sen finns det mycket mer positivt, men då blir nog bloggen full;)

Ja, jag trivs verkligen på och med mitt jobb!!!


Dags att använada snyggaste Gangstarmössan, tur den är ROSA:)


Var i Birsta i förrgår och köpte ett härligt rosa garn. Så ikväll ska jag börja sticka strumpor till småtjejerna. Det börjar bli många av dem nu, så jag har nog sysselsättnig några kvällar framöver. Det är liksom höstmys det.

Ha en mysig fredag!

 


God morgon!

Ganska ruggigt ute nu. När jag släppte ut katten Tommy tidigare i morse så såg det ut som en vy från en gammal skräckfilm. Usch! Men här inne känns det varmt och doftar nykokt kaffe. Som även smakar gott!

Kattungarna leker efter att ha ätit sin frukost. Familjen sover som bäst och jag har precis kokat kaffe. En perfekt start på onsdagen!

Jag måste berätta om Kattmamman.
Hon har ju kommit hem med råttor/möss till sina ungar, men jag har inte låtit henne ta in dessa ludna gnagare.
En morgon så satt hon här ute med en råtta och ville in för att ge den till ungarna. Jag vägrade. Hon fick vara kvar ute!
Efter en timme kanske så kollade jag och då satt hon där UTAN råtta, så jag öppnade och skulle släppa in henne. Men vad får jag se? Jo vi har en matskål ute på bron också, där hade hon lagt sitt byte! Råtta serverad till sina ungar....
Nästa natt var hon också ute och jag kollade så hon inte skulle dra in något ludet på morgonen, nädå det var lungt. Strax därefter gick jag ut för att dricka morgonkaffe, vad får jag se då?
Jo hon har hämtat FYRA råttor, en till varje unge, och lagt dem brevid matskålen på bron. De fick inte plats i matskålen. Kattungarna blev överförtjusta men jag drack mitt kaffe inne......


          En kattunge hann sno åt sig ett skrov!
Så det blev bara tre med på bilden. Läcker Kattfrukost?


Ha en bra dag!

Ny vecka nya tag

Ny vecka=Måndag=SOL!!!!!!

Solen skiner men det är inte så varmt i skuggan, men vi trotsar det och fortsätter vara strumplösa, så länge det går:)
Jag har en intensiv arbetsvecka framför mig, men jag har ju varit ganska mycket ledig i sommar så det är väl bara att komma tillbaka till vardagen.....Ganska skönt också.

Det är mycket som jag tänkt göra i sommar som inte blivit av.
Men det kommer nog fina dagar framöver så kanske det kan bli några till "sommaraktiviteter" ......innan vintern:) Det gäller att inte gripas av vinterskräck! 


Jag hoppas att det blir en bra augustivecka!

Ha en härlig måndag!
 


Skönt med egentid en söndagsmorgon!

Vaknar med en tydlig känsla om att någon rör sig i rummet brevid! Lyssnar, men det är tyst. Lampan i taket lyser därinne. Hunden sover lungt i sin korg brevid sängen som vi sover i. Så det måste ha varit en katt jag hört.  Men nu är jag vaken så det är väl lika bra att stiga upp.
Nu ska jag få en skön söndagsmorgon, med en nykokt kopp kaffe och lite bloggning till frukost. När jag stiger upp så ser jag hur solen lyser så vackert, jag går in i rummet brevid för att släcka lampan och till min förvåning ser jag min son sitta där i soffan med datorn!
-Men är du vaken än? frågar jag.
-Ja, svarar han och fortsätter: Tänkte åka in till stan, men det går ju bara en buss idag, vid nio, så jag ville inte riskera att missa den!
Vi kollar turlistorna igen och det visaar sig att det går några tåg senare på eftermiddagen.
-Så nu kan du sova, säger jag till honom och han lägger sig genast. Han får nog sova några timmar till han. Det är ju trots allt söndag....


Mammas underbara taklampa
Skulle passa bra hos oss också:)Ja det är söndag och vi ska på en liten utflykt idag. Det verkar ju bli vackert väder, men det blåser lite väl mycket, så jag hoppas att det ger med sig. Ska ha en skön söndag. Lite vardagsbestyr måste ju göras men annars så tycker jag att man gott och väl kan unna sig lite extra på en söndag. Det behöver ju inte handla om en massa dyra aktiviteter och resturangbesök. Jag ska ta vara på vad vädret tillåter. Naturen har ju mycket att erbjuda, om man vill......

Ha en skön söndag du med!

I dag är ingen vanlig dag

Har sagt till mig själv att jag bara ska skriva positivt på min blogg....men det är svårt ibland.
Försök se positivt på saken! Så säger jag ofta till vänner och bekanta. Men det finns tillfällen då det är omöjligt.

En gammal människa har levt ett helt liv, så när det är dags för denne att lämna jordelivet så är det oftast med full förståelse för nära och kära. 
Men man känner även då sorg och saknad. Det går inte att förhindra. Det är helt normalt.
 
När en ung människas liv släcks, då är det inte riktigt narurligt.
I bland är det olyckor och fysiska sjukdomar som förhindrar en människa att åldras. Ibland är det brott eller andra faktorer som ligger bakom....Vad som än är orsaken så börjar tankarna börjar rotera som ett urverk.
Kunde jag ha gjort något för att förhindra detta?
Kunde någon annan ha hjälpt till?
Varför? Varför? Varför?
Svaren på dessa frågor har oftast inget svar, eller så blir svaren att inget kunde förhindra detta.
Men tankarna bara fortsätter......


Att livet inte är enkelt, det vet nog de flesta.
Men man måste gå vidare! Det går inte att stanna i mörkret, man måste ut till ljuset. Till livet!

Utan mörkret skulle vi inte se ljuset!
Så i dag när jag ska till kyrkan för att ta farväl av en vän, måste jag försöka tänka på just detta.
 
Det finns inget fotografi i världen som kan återspegla hennes leende och livsglädje.
Så minns jag henne. Så vill jag minnas henne.
Kanske är det dumt att överhuvudtaget gå dit. Men jag har inte riktigt förstått, att hon inte finns bland oss längre. Så det är nog ändå viktigt för mig, att få vara med och ta farväl. 

De döda är inte borta, de har bara gått ett stycke i förväg.......  

Kanske blir detta en bra dag trots allt, men det känns långt borta.........................

Var rädd om varandra och tänd ett litet ljus idag.
Det ska jag!

Strilande väder i dag

Åh vilket härligt väder! Helt perfekt när jag ska jobba. men man kan ju undra om jag skulle tyckt lika om jag skulle gå de tre kilometrarna till jobbet:) 
Tur att det finns bil! 

                                        
                           Blommiga stövlar och tofflor... 
                     Helt perfekta fotbeklädnader när det regnar.......


Jag har två långa Grilldagar framför mig så regnet kan gärna få vara på besök nu. Men sen vill jag ha fint väder, så att vi kan fixa lite mer ute och naturligtvis så ska fönstren få sig en skönhetsbehandling.

Matchen blev inställd i gårkväll, motståndarlaget lämnade WO. Tråkigt. Men förhoppningsvis blir den av i allafall senare i veckan. Det känns bra!
Alltid kul när det händer nåt på byn där alla kan träffas, fika och surra lite. För att inte tala om barnen, de älskar ju att springa omkring, äta glass och lära känna nya kamrater. Eller bara att sitta och titta på världens bästa lagsport, enligt många....

I kväll har ju Stöde bortamatch, mot Matfors. Den missar jag ju, men man kan ju inte vara med på alla matcher:) Min kollega ska spela så det är ju bättre att jag jobbar.

Nu blir det en klassik påtår, lite snabbstök här hemma och så är jag snart på Grillen.

Ha en bra tisdag!


Höstens första måndag

Så är det måndagmorgon och min lediga vecka är över. Lite trist att det regnar men det kan ju bli bättre framåt dagen. Hoppas jag.
Att hösten har börjat vill jag inte tänka på, men så är det. När Stöde marknad har varit så kommer den vare sig man vill eller inte! Kanske är marknaden ett slags "Välkommen hösten" arrangemang?
Skolorna börjar snart och sommarsemestrarna är slut, så det är väl läge att börja förbereda sig för den kommande vintern......och höstdagarna kan ju vara otroligt vackra....en förlängning av sommaren och en fördröjning av vintern.
Hoppas hösten blir lång!

Eloise och jag har varit i grannkommunen på minisemester. Mats slöt upp i fredagsvkäll, efter en vecka med arbete, jour och fotboll.
Att jag inte skrivit i Bloggen beror inte på att veckan varit händelselös-tvärtom.
Mina systrar och mamma var också lediga, så vi har faktiskt träffats varje dag! Jättekul har vi haft. Barnen med!
  
Myskväll hos mamma      Mamma & Jag          en riktig Festis...


Lite extra spänning blev det dock en natt när Ewas kossor och kalvar hade beslutat sig för att "hoppa" över stängslet för att bege sig på en utflykt. Att det var en mörk natt gjorde det inte lättare, men innan morgonsolen vaknat så var allt som det skulle. 

     
På grönbete....             Linslusen Johan....       Morgonkaffe på Torpet

En spontan Grillkväll på Torpet blev helt enkelt supertrevlig. Den blir en bra sommarkväll att minnas i vinter när det känns långt till nästa sommar....

  
Skönt med fotbad....   Spanar in sin första mus.   Nils har fullt upp!

I helgen har Takida och Roxette varit höjdpunkterna för många, men jag har bara varit, ätit gott och verkligen fångat dagen..
På lördagkväll for mamma och Mats ut med Lars och fiskade. De fick en hel del gott till katterna. Dom måste ju också få ha lite Festligt....

  
Mats har gjort helg!     Blindanders softar....    Klart vi var med!

Så nu är det måndag och jag ska jobba halvdag, ganska skönt efter ledigheten, sen blir det ett besök till Wiskan för att sälja korv och sånt under fotbollsmatchen.

Hoppas ni får en bra höstdag!


Stekhet söndag idag?

Det har varit några hektiska dagar nu. Både Mats och jag har jobbat, så eloise har varit hos sin farmor på minisemester och nu är hon med småkusinerna på Torpet. Så det ska faktiskt bli riktigt skönt med lite ledighet till veckan.

 
Lunch vid havet...         Mats mormor&Eloise
Fina bilder som farmor tog på torsdagsutflykten.

Att det blir en varm dag i dag tvivlar jag inte på. När jag satt ute och drack mitt morgonkaffe, värmde solen så skönt. Framåt eftermiddagen kan jag tänka mig vilken hetta det blir i Grillen. Tur att jag gillar värmen:)

Ikväll när jag slutat jobba ska jag åka upp till Torpet. Kanske stannar jag och Eloise där tills i morgon. Om vi gör det ska jag sitta ute länge och njuta av Augustis första söndagskväll.

Ha en Skön Söndag!


RSS 2.0