Kattlivat!

Solen har tagit ledigt idag.
Lite trist för alla som är lediga. Men det är inte jag!

Idag fyller en av mina småsystrar år. Henne firar vi imorgon. Monkes twins ska vi också uppvakta i morgon. Så imorgon blir det en riktig kalasdag!
Hoppas att solen tänker vara med också!

Var till Torpet i går kväll och drack lite kvällskaffe, det var en varm kväll men lite väl mycket vindar. Blåsigt=myggfritt:)

Här hemma leker fem kattungar vilda lekar, äter och går på kattlådan. Det är snart dax att låta dem flytta till sina nya hem, men jag har tre som inte har något nytt hem....

Ska snart få kaffefrämmande och sen är jag snart på väg till Grillen....



Ha en bra dag!


Solig tisdag

Jag måste vara helt besatt av solen.... Kan inte annat än bli på bra humör när den skiner på morgonen när jag vaknar.....

Igår kväll var jag till Viskan på fotboll. De förlorade tyvär med 1-2 mot Svartvik.....Men Linda och jag sålde glass i stora lass.....En jättefin fotbollskväll med fullt solsken.

Eloise var med Moster Ewa och Kusinerna hela dagen. De badade ute på badhuset, badade i poolen på torpet  och så avslutades dagen med ett kvällsbad i bakaret. Det var en helnöjd tjej som åkte hem med oss efter fotbollen. Lagomt trött och lagomt surrig......





Så nu har jag två arbetsdagar framför mig innan jag blir ledig, hoppas verkligen att solen inte tar ledigt samtidigt som mig....



Njut av solens besök idag!

Midsommarfirandet är över för i år!

Så en underbar måndag igen. Solen är naturligtvis med, har blivit van måndagssolen nu... Men den verkar lite hetare idag!

Helgen har haft varierande väder, inte så mycket regn iallafall, men lite kom det ju på midsommarafton,även åska, sol och vind har visat sig..

Midsommarafton!
Var på midsommarfirande i Viskan på midsommarafton, sålde massor av gott i koisken´. Det dansades runt midsommarstången, men Eloise tyckte inte riktigt om den dansen:) 
Det fanns även kaniner och höns för barnen att bekanta sig med, femkamp och skytte var andra aktiviteter som lockade både små och stora besökare....
Mats och Linda vann en varsin smörgåstårta så vi bjöd in oss till mamma, åt och drack och lekte fram till midnatt.... Det var faktiskt längesedan vi var där alla systrar med barnen och respektive, samtidigt. Helt oplanerat, helt fantastiskt kul.

   
Jag & Eloise i kiosken   Midsommardans           Kussar sommarmyser


Midsommardagen!
På midsommardagen var vi hos Uffe och grillade och hade den årliga Sommartävlingen. Jag har en seger sen tidigare och så blev mitt lag tvåa ifjol efter en utslagstävling så årets vinst känndes faktiskt riktigt skön!  
Kvällen hos Ulf avslutades med att vi for till Viskan Folkets Park för att dansa och träffa en massa folk. Det blev verkligen en nostalgikick. Fullt med snygga bilar och massor av folk på parkeringen. Inne var det lagomt trångt och naturligtvis kö både till toalett och dryckestält. Pratade med en vakt om hur han tyckte stämningen var, han sa:
-Med tanke på att det är så många berusade människor här, så är det fantastiskt lungt, det är riktigt roligt!
Så helt plötsligt var klockan halv två och det var dags att åka hem.

   
Min gamla lagkompis    Laddar för pilkastning..
hade annat för sig.....


Annandag Midsommar!
Annandag midsommar vaknade jag och kände mig mycket pigg och nöjd efter en ledig helg. Men så fick jag ett sms: Kan du jobba idag? Så jag tog ett eftermiddagspass på fem intensiva timmar. Kanske var min pigga morgonkänsla en aning överskattad, men jag grillade för brinnande livet och fick assistans av Anna under högtrycken, Madde kom som en ängel och snart så fick alla sin mat och så var det bara att börja om.... Men tiden gick fort och snart hade jag kväll.....


Eloise efter
söndagskvällspromenad
med sin pappa...

idag är det måndag och jag har ett kort pass på Grillen innan det är dags att åka till Viskan för att sälja lite korv och kaffe på deras sista hemmamatch före det korta uppehållet..... 

Ha en bra måndag!

Midsommarafton

I dag är det midsommarafton och halva sommaren har passerat. Underlligt kan jag tycka då det varit så trist väder. Men så är det i alla fall.
 
Midsommar är för mig en ganska viktig högtid. Midsommar har firats länge, men ingen vet riktigt hur. Men i Sverige firade vi sommarsolståndet innan kristendomen kom hit. Kyrkan firar Johannes döparens födelse i midsommartid, så det var kanske inte så lätt att få det Svenska folket att upphöra med hyllningen till årets längsta dagar.....

För mig betyder midsommar lek,dans och mat, precis som det gör för många andra. Midsommarafton är barnens dag och då tycker jag att de ska få glädjas åt det. Tyvär så finns det föräldrar med annan uppfattning. Tråkigt tycker jag. Det är speciellt vid midsommar och jul som dessa barn får uppleva föräldrarnas totala egoism och okunnighet. Eller vill de bara vara elaka mot sina barn?
Låt barnen minnas Midsommarafton och Julafton med glädje, sen finns ju 363 dagar till på året......

Midsommar känns också magisk och det finns massor av olika skrock som ska  eller inte ska hända kring midsommar. Vore kul om ni berättade i en kommentar om er midsommarskrock.


Nu blir det tvagning och piffning, klänning och sommarlätta skor. 
Påtår.
Blomsterplock.
Tretår.
Midsommarfrukost.
Midsommarfirande i Viskan. Med massor av skoj.
Sen får vi se vad som händer..........



Glad Midsommar önskar jag er alla!!!!
 


Midsommartorsdag

Sitter med en kopp kaffe och lyssnar på fåglarnas morgonsång. Solen skiner, gräset blänker av morgondaggen och jag ser en spindel som poserar i ett magnifikt konstverk i solens motljus. Tidslöst. Så enkelt. Så vackert.

Katterna har fått sitt morgonmål och kommer nu ut. De letar upp en plats som solen värmt upp, lägger sig och njuter av morgonen. För dem har midsommar ingen betydelse, de lever och njuter av den dag som är. Sommarvädret kan ju variera, men de tar vara på stunden, tänk om vi också kunde göra det.......




Midsommarblomster till midsommar...

Dagen kommer att bli hektisk med städ, tvätt och matlagning.
En hel del ska göras för att morgondagen ska bli så speciell som möjligt.
Midsommarfirande i Viskan med musik, dans och lekar. Något gott att äta, som passar till sommarens mest betydelsefulla dag, ska iordningställas. Det ska göras smörgåstårta, kladdkakor och förbereda några jordgubbstårtor.
Men först ska jag rensa lite jordgubbar som vi ska ha till sommarfrukost nu på morgonen....

Så ha en bra sommardag!


Godmorgon måndag!

Godmorgon!
Vaknar tidig, solen är redan uppe. Vilken känsla!
Brygger kaffe och väcker datorn. Nu har vi lite tid att ta igen jag och min dator. Har ju jobbat på grillen nästan en vecka. I alla fall fem dagar:)

I lördags var det kusinträff för sambon och hans kusiner i Loböle. Jag kom dit efter jobbet, fick äta en massa gott och njuta av en fin sommarlördagskväll.
Fast vädret var regnigt och trist, med blåst och mörka moln, så hade solen brutit sig igenom i Loböle och förgyllde eftermiddagen och kvällen.
Barnen badade och det var tävlingar,lek och naturligtvis grillades det massor av gott!
En helt enkelt toppenträff!

 
Sommarens strandpremiär   Försommarsvalt naturbad

Idag är det måndag och det känns som om den här dagen kommer att bli mycket fin.
Jag ska ta med barnen till Fränsta på bangolfen. Där ska vi leka, spela och äta. Glass också förståss.
Men först måste jag ta hand om det jag inte riktigt hunnit med de senaste dagarna, men det är inget hinder för att hinna njuta av sommaren!

Ha en skön sommardag!

Sköna sommarsandaler...

Varför säger man tre-års-trots?!
I dag skulle min lilla gulliga rara prinsessa på en försenad 4-års kontroll. Hon var ju sjuk och hade öroninflamation när hon skulle göra den i våras.
Så i dag var det dags.
Väl där så fick vi komma in på en gång. Vad bra tänkte jag! 
Men det tyckte nog inte Eloise.
För hon vägrade att ta på sig hörlurarna för att kunna kontrollera hörseln. Hon vägrade att ta på sig ögonlappen för att kontrollera synen! Hon vägrade att ställa sig emot väggen för att kontrollera längden! Hon vägrade att gå på linjen längs golvet!
Ja hon ville inte göra någonting där! Så vi ska dit igen, om en månad ungefär.
 
Om hon är bortskämd?
Nej absolut inte!
Hon får bara göra som hon vill:)

Nej, det handlar om att välja vilka konflikter man vill ta som förälder. Även ett litet barn måste kunna säga ifrån. Ha en egen vilja. Det är en början till barnets personliga utveckling. Att få en chans att göra fel. Och att rätta till det!  
Men en förälder ska kunna säga ifrån till sitt barn. Eller säga till. Utan att bli ifrågasatt. Huvudsaken är att man är konsekvent.
Barn behöver rutiner och regler men även möjlighet till att medverka till sin egen utveckling som individ.
Alla barn är unika! Även min lilla Prinsessa!


                                      Cindy - White
                                           Cindy White,Vincent Shoe Store...

Var ju med i en tävling på http://www.nikital.blogg.se och vann ett par sandaler från Vincent Shoe Store! Eloise valde ett par vita jättefina sommarsandaler som kom i förrgår!
Om hon tyckte om dem? Absolut! Hon har haft dem på sig hela tiden sen hon fick dem. Utom när hon sover då:)
Verkligen sommarens favorit.

Så nu väntar vi bara på Sommarvärmen!



Grillväder.....

Barnen har nu haft sommarlov i några dagar och värmen kommer smygande. Nu på morgonen skiner solen precis som den ska en sommarmorgon. Mats har redan åkt till jobbet medans Eloise och jag får vara hemma några timmar till. Nathan gör som säkerligen många andra lediga ungdomar i sommar, sover. Katterna har ätit sitt morgonmål och gör sig redo för en ny dag de med.

Kattungarna har nu vuxit till sig ordentligt och börjar leka så smått med varandra. De är fyra veckor sedan de föddes i dag, Tre av dem söker ett nytt hem, de är så söta så det ska nog inte bli svårt.

 
     Frukostvila                  Eloises kattunge

Har varit på fotboll både måndag och tisdag kväll den här veckan.
På måndagen spelade Wiskan hemma mot Holm och vann med 3-1. En bra kväll.
Tisdagskvällen blev riktigt somrig och Stöde spelade hemma mot Ånge som tyvär vann med 1-2. Lite tråkigt men det var i alla fall en fin sommarkväll.

På måndag kommer badhuset att öppna. Hoppas jag. Så vi kan bada utomhus. Det känns inte riktigt som om sommarlovet har börjat förrän man varit och badat med barnen där. Vanligtvis brukar de öppna utebassängen på skolavslutningen men eftersom de piffat upp poolen så blev det förseningar, trist men det är ju en kommunal anläggning, så man får väl vara glad att den finns kvar i alla fall.

Så nu är det bara att förbereda sig för arbete resten av veckan. Känns faktiskt riktigt bra, jag har ju varit ledig i nästan en hel vecka.

Ha en bra onsdag!


Sköna sunda söndag..

Är nöjd med denna sköna söndag.
Dagen började helt enkelt med att jag fick en ordentlig sovmogon. Vi åt en brunch och sen var jag redo för ett besök till Monke.
Min första visning för Partylite. Som dessutom gick bra. Tyckte jag iallafall...
Nevös? Jodå, men det gick över.
Vi blev bjuden på kaffe och hembakat bröd, gott!

Sen har bara dagen flugit iväg och poff så är det kväll med allt vad det innebär. Man känner sig trött men vill inte sova.....

Katten Tommy har skaffat sig en ny sovplats där han har total kontroll över större delen av gården, farstukvisten och om någon fyller på något gott i kattskålen i köket. Samtidigt har han löst ett av mina problem, nämligen vad jag ska plantera i blommlådan under köksfönstret. Det blir billigt dessutom...

                                        
                                               Kattrabatt.....



Så nu avslutar jag söndagskvällen med att tända lite nya ljus, förtära en god kvällsmacka och blogga lite till ljudet av fotboll från TV:n.... 

Söndagen är snart till ända, men än kan mycket hända!




 

Sommarlördag

Lite sol och mycket regn, men varmt är det ju i allafall.
Tog en liten minisemester från hela internet i går. Inget facebook och ingen Blogg. Detta resutlterade i många telefonsamtal, sms och röstmeddelanden. Tråkigt att jag inte kan kolla de sistnämnda. Har inte aktiverat röstbrevlådan och vet inte hur man gör. Jag gillar den inte heller så det kanske är det som är orsaken till inaktiveringen.

Idag har jag varit till Fränsta på besök. Eloise och jag for till Bangolfen där och åt glass och drack kaffe. Att spela minigolf var inte aktuellt för oss då det duggade lätt, men fika är ju alltid gott:)
Eloise var och kollade in lekparken där, jättefin tyckte hon, men var lite för blyg att följa med de andra och leka där.
Lena och jag gick igenom lite praktiskt kring Partylite, jag ska ha min första visning i morgon. Spännande.


                                                
                                                        Bangolfens Salami-Brie


Läcker Salami-Brie ska jag prova nästa gång jag kommer dit. Satt och funderade på det i bilen på väg hem, jag borde ha köpt med mig en, men det är lätt att vara efterklok.....
Så det får bli lite ostbollar och godis som är kvar sen Mariehamnsresan förra veckan. Ganska gott det med...


 
Ha en fortsatt trevlig Lördagskväll!
Det ska jag...

Mats har lejt bort jouren och hämtat in ved, jag har tänt några ljus och tömt upp lite vin.... Så nu blir det lite sommarlördagsmys..

 

 

 


Turdag...

Vilken förmiddag!
Solen har kommit hem och det verkar bli en toppendag!
Har ju min Blogg som startsida på min dator. Så det var ju lite extra roligt att få veta att jag vunnit första pris i Nikitas tävling med en fin vinst från Vincent Shoe Store. Eloise har suttit och valt ut några favoriter. Det finns ju så mycket fint till tjejerna:)


Vi har varit ute och fixat lite men nu är det lunchvila för en trött tjej. Så jag passar väl på att göra några av mina Livsnjutarsysslor, diska och blogga....

Förresten det var jättegott med Rabarberkräm....En riktig smak av sommaren..

Nu måste vi ut och njuta av solen!

Kvällskaffe på Stöde IP

Solen kom fram i kväll. Vackert!
Lite mysigt var det att jobba idag. Att stå inne i värmen från grillen och se regnet ösa ner är ju ganska behagligt. Men nu ikväll när jag kommit hem och Mats gjort en brasa i braskaminen så lyste solen upp bland träden utanför.

Var och såg slutet på P15-matchen nere på plan efter jobbet. Mats och Eloise var redan där och jag passade på att dricka lite kvällskaffe. Det blev oavgjort mot Söråker.

Rabarber. Det har jag inte i min trädgård, så jag blev väldigt glad när jag kom hem och såg att min mamma lämnat en bunt hemma hos mig. Så imorgon blir det rabarberkräm till lunch och kanske en rabarberpaj.....

                                   

Var ner till Monke och drack lite förmiddagskaffe. På deras nytakade uteplats. Helt suveränt. Nu kan inte regnet sätta stopp för våra grillkvällar i sommar. Eller våra kaffeträffar.

Det blir en lång sommar i år......... 






Bra med regn till "pärerna"

Sommaren bjuder på mycket!
Man förstår ju att bönderna måste använda traktorer i sitt arbete. Det vore arbetsamt för dem annars, men visst vore det skönt att slippa höra ljudet av dem när man ska få sova lite extra en grå och regnig sommarmorgon....

Hade sommarens första surströmmingsmiddag här i går. Vi trotsade den regntunga himlen och åt ute. Några droppar kom det dock precis innan vi skulle äta. Men med ett gammalt slitet parasoll säkrade vi upp och kunde sitta säkert och njuta av måltiden.

Bingo!
Jodå, den gick bra den också, fick ihop en rad på Rövarn.
De har börjat med en liten loppis före bingon så naturligtvis gjore jag ett fynd. En fin virkad duk med glittertråd.
Korv och kaffe värmde gott i pausen.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag ska till Grillen på eftermiddagen. Crille har match i kväll så han får sluta lite tidigare. Stöde ska till Sund och spela fotboll. Men Mats blir hemma.
Wiskan spelade i går men de förlorade med 4-2. Säkert vädrets fel:( 


                                                  
                                                  Lämplig klädsel i dag..


Sedan jag var liten har jag hört att det är bra med regn till pärerna. Eftersom potatisen ska ner i jorden före den 6 juni så borde regnet som kommer nu vara helt idealiskt. Dessutom växer ju gräset bättre och alla blommor som ska hinna blomma innan midsommar, som är om några veckor.

Alla pollenalergiker mår säkert också bättre eftersom regnet sköljer bort en del av de pollen som flyger omkring och som satt sig som en dammig yta över alla möljiga föremål. Det blir lite lättare att andas.
Dessutom kan man med gott samvete stanna innomhus.

Ta vara på denna regniga dag!






Gillar måndagspremiärer!


                                                         

Ännu en ny vecka och även den startas upp med en lysande sol. Bra vana av solen:)
Känns bra att dricka sitt måndagsmorgonkaffe tillsammans med en glad och mycket morgonpigg solstråle som Eloise!
Fast nog hade jag kunnat sovit en stund till, men nu kom jag upp tidigt och det innebär ju att jag hinner med en hel del i dag, och det är ju bra!

Sista skolveckan för läsåret och Nathan har skolavslutning i kyrkan på fredag. Så ikväll ska hans mentorsgrupp ha lite mysigt tillsammans. De ska grilla och ha lite annat skoj för sig. Kul!



Mats ska naturligtvis på fotboll, med Wiskan, till Alnö. Så ett litet familjederby ställer han upp på, då Linus har vuxit upp där.

Själv ska jag äta surströmming med självaste bingoligan i kväll. De kommer hit och äter, sen blir det premiär på bilbingon klockan sju!
Ser fram emot en trevlig kväll!


Resten av veckan kommer att vara fylld av jobb och andra aktiviteter, kanske blir det en grillfest till helgen också!

I livets lopp finns det inget målsnöre.
De snören vi passerar är starten till ett nytt lopp.

Ha en bra måndag!


 


Söndag när den är som bäst

Vaknade av en ljuvlig unges muntra morgonsång, inte lätt att somna om, utan kände mig som självaste Rönnedahl, fast något kvinnligare.
Det vackra vädret förstärkte vår mysiga söndagsfrukost. Tänk om det kunde vara så här varje morgon, vilken känsla!

Mats klippte gräset och Eloise & jag for in till stan. Vi var till Nadia & Linus. De bor på fjärde våningen och har en underbar balkong med utsikt över över Sundsvallsbukten. Där blev vi bjuden på Glass med chokladsås, saft och kaffe. Naturligtvis satt vi på balkongen, mysigt.

                                          
                                             Linus & Nadia

Efter middagen fick vi besök av familjen Blom. Barnen lekte och vi fick surra av oss lite. Nu börjar sommarkänslan verkligen infinna sig. 

Något speciellt Nationaldagsfirande blev det inte, men en skön söndag är ju en skön söndag iallafall!!!

Ska sätta mig ute bland myggen och njuta en stund av sommarkvällen. Måste ju ta vara på det jag längtat efter hela vintern.....


  

Noterat från Juniresan 2010

Vaknade tidigt och gjorde mig redo för den efterlängtade resan till Mariehamn.
Bussresan började här i Stöde klockan åtta på mogonen, ett bussbyte i Sundsvall var bara bra så vi kunde ladda med några mackor och lite påtår.

Vi fick bra platser på den Lönnska bussen och snart hade vi det så bekvämt och bra som man kan ha det, på en buss.
The ladiesroom fick högsta betyg av oss då den var ren och fräsch, doftade vanilj, hade mjukt papper och man slapp stå i kö eftersom vi var V.I.P.-resenärer.
Vi åt lunch på Gävlebro och Anna fixade dagens dubbel som gav ett bra resultat. Resan ner till den kungliga huvudstaden gick förvånansvärt snabbt.
   
  Tvårätterslunch......        Dagens dubbel...
 
Snart var vi ombord på Cinderella och hade installerat oss i hytterna. En liten fördrink slank ner och så var det dags för middagen. En buffé med många läckerheter och god dryck var helt i vår smak. Vi hade fönsterbord så vi kunde börja vår fågelskådning redan där.
 
Kajön                         Som kajor häckar....

Kvällen fortlöpte och vi besökte olika platser på fartyget och vi kunde lättsamt följa Kajorna. Före den här resan trodde jag att det var Fiskmåsen som var den främsta arten på havet, men det skulle visa sig vara Kajorna.
På fredag förmiddag däremot syntes inte Kajorna till, utan det var Måsarna som gav skri.... 

 
Måsarna gav skri.....    det var lite mer vind på återresan...

Så var det snart dags för oss att inta de bästa platserna på Bussen och därmed var vi på väg hem.
En ny chaufför var tillsatt, vart den förra och hans kartläserska tog vägen fick vi inte veta. 
Innan vi hann svälja naturdrycken vi köpt ombord på båten, så kom vi fram till matuppehållet. En hamburgare  och lite vätska satt som ett smäck!
Den nya, lillkillen, hade eld i baken och såg till att vi anlände till Sundsvall en timme tidigare än beräknat. Ganska unikt tycker jag.


Fredagsmiddag i goda
vänners sällskap

 
Spegelblankt natthav   Havsnattshimmel

Sammanfattningsvis så var det en underbar resa och den kommer att finnas länge i mitt minne. Vackra vyer över havet och havets stillhet en ljum juninatt går inte med ord att beskriva, måste upplevas. 

Mycket skratt och mycket gott. 


Mariehamn ska få celebert besök!

Nu är det snart dags!
Ska packa några saker till, sedan lite sömn och sen är det bara till att slänga i sig morgonkaffet.
Klockan åtta lokal tid reser vi från Stöde! Sen väntar en mysig bussresa ner till vår huvudstad. Därifrån åker vi till Marieham med ett vackert fartyg, Cinderella.

                                
Under resan finns möjligheten för oss att studera havets inverkan på människan. Det kommer vi att göra efter middagen som serveras ombord. Dels ska vi studera fartygets vätskor för att se vilken påverkan de har på resenärerna. Vi kommer att turas om att vara testpiloter eftersom det är mest rättvist.
Denna studie kommer att ta en hel del tid i anspråk så bloggen får antagligen vara vilande tills vi återkommer hem. Tråkigt, men så blir det nog.....





Stöde skola, vart är ni på väg?

Idag blir det full fart. Ska hinna med en hel del eftersom jag åker på kryssning till Mariehamn i morgonbitti! Har inte packat är, men jag hinner nog...

                                  
                                                   Stöde Isak

Stöde Skola-där ekonomi går före elevernas behov?
Fick ett mail i början av veckan att det är ett extra föräldamöte i kväll, eftersom Nathans mentor är varslad. Hon är hans tredje mentor på två år. Så han får väl en ny igen till hösten.
Skolans ledning kan verkligen inte planera sin verksamhet. Hur tror de att barnen ska kunna känna hamoni och arbetsglädje på sin arbetsplats då de inte kan känna sig trygga med arbetslaget? I det ingår ju mentorn.
Som förälder är det inte heller så enkelt, måste avvara en massa tid till att få kontakt med den nya genom telefosamtal och extra långa utvecklingsamtal. Snacka om besparingar för skolan!!!

Kan iallafall inte gå dit eftersom jag jobbar, tog ledigt för utvecklingsamtal för någon vecka sedan. Det visade sig vara onödigt, eftersom det ska bli en ny mentor till hösten. I och med det måste ju den nya mentorn göra en ny arbetsplan med Nathan eftersom den som den tidigare gjort inte gäller då..... Så det blir väl till att ta ledigt då istället.

För det spelar väl ingen roll vad föräldrarna tycker på ett sånt möte som är ikväll. Rektorn ska också sluta, så det kommer en ny till hösten...
Hoppas att den nya har kompetens att leda en verksamhet som tar hand om våra barn och som ser till att de har en tillfredställande arbetsmiljö. Då kommer våra barn att må bättre i skolan och därmed kan studieresultaten bli bättre. Det är iallafall vad jag anser.

Kanske kunde föräldrarna få ta del av vilka utblidningar, betyg och omdömen som den nya Rektorn har, så man kan avgöra om det är en lämplig skola man lämnar sitt barn till. Man kan ju faktiskt välja skola nu för tiden.  


Kanske är det dags för skolan att börja ta ansvar för eleverna och deras behov i skolan.  

Nu ska vi snart iväg, ha en bra dag!! 



Juni månad har börjat, med en solig dag!

Så har juni månad startat, och det med sol och värme. Lite blåsigt emellanåt, men det är ju bara bra för tvätten. Det är den första av de tre månaderna jag kopplar till Svensk sommar.

                                         
                                          Luktar så gott av sommartvätt.......

Så idag har jag varit till mamma och hjälpt henne med det "Kungliga huset". Hon köpte det i fjol och Eloise tyckte det var så fint, hon sa att hon kände sig som en prinsessa när hon satt där och myste. Sen en frågade hon:
-Kan vi inte åka till det kungliga huset?  Så var paviljongen döpt:)
Hur som helst så satte Linda och jag upp väggarna och taket i dag. Vi grillade till lunch och pysslade på lite...En riktig mysig dag i Viskan.

Hemma har det också varit full fart. Har hunnit med en hel del även här. Mats snyggade till gräsmattan så den blev så fin. Själv har jag stökat på med allehanda uppgifter tex. tvätt och disk, men även lite utomhuspyssel.

Nu ska jag ut och greja lite till. Det gäller att passa på.
Ha en bra försommarkväll!
 


RSS 2.0