Måndagsbabbel

Ja då har man jobbat en helg, så det är med gott samvete jag har suttit och gjort trådägg med Eloise. Hon har gjort halsband, armband och skrivit sitt namn själv i dag.
Eloise hade en bra födelsedag med många besök, och många presenter.  Hon fick en sminkväska med Hello Kitty på och i den fanns det vita solglasögon och läppglans,  så det blev sminkning resten av dagen:) Sen fick hon Barbies och tillbehör,en fiskestol, en hund som skäller ut oss titt som tätt, paraply och pälor, mera kläder, målarblock, pennor, ballerinakläder, en jättefin liten fickspegel, blommjord, frön och en kratta mm mm. Så det var en nöjd liten prinsessa som somnade den kvällen.
På lördagskvällen när jag slutat jobba hade vi laddat med chips, dip, godis och läsk. Nadia och jag skulle umgås,se en film på TV och så. Men den som spar han har, för vi gjorde misstaget att lägga oss skafötters i sängen vi har i Tv-rummet, så allt fann kvar på Söndagen...
Johans födelsedag missade jag, men Eloise åkte och uppvaktade honom med sin morfar och hans fru.
Det skulle faktiskt behövas dagis på helgerna också i bland, kanske skulle det ge mer arbeten till barnskötare och förskollärare också, plus att fler skulle kunna arbeta helger inom våden och andra "obekvämarbetstidsjobb".
Nu är det nog snart dags för Tv-sängen igen, ska försöka läsa lite påskinspirerande tidskrifter........

Morgonkaffeblogg

Typiskt! Känner mig febrig och är öm i kroppen. Men hoppas att alvedonet  kan ta bort den sjuka känslan.
Idag fyller Eloise år! Har beställt en stor rosa prinsesstårta på Närköp. Fast jag mäste nog göra minst en riktig gräddtårta också, med godis på.  
Veckan har varit toppen, har jobbat, firat och i går kväll var jag på Gangstar-visning hos Monika. Och där hade jag lite tur med, den cerisa byxan fanns kvar som passar till tröjan jag ska ge till Eloise i dag! Och så blev det en volangkjol och en mössa i samma färg. Nästa Gangstarvisning jag ska på blir nog till hösten, förmodligen hos Nikita.
Nu ska jag fixa lite innan de andra vaknar, en egen stund på morgonen är precis i min smak, synd bara att jag tycker om att sova på morgonen också, samt att de andra brukar vakna så tidigt. Men i dag hann jag vakna först!

Solig tisdag..

Är lite matt efter gårdagens Party. Så mycket jag ville ha, men jag kan ju inte få allt. Blev lite distraherad i går på dagen så Partykakan gjorde Mats och Eloise, helt underbart.
Idag ska jag jobba så jag räknar med att dagens Party blir att fira Stödes vinst mot Nordanstig på Västhagen, kanske kan jag fixa nåt gott att fira med i kväll.
Har jag tur får jag låna Nathans dator i kväll!
Värt att tänka på: Man känner inte igen de riktigt viktiga ögonblicken i sitt liv- inte förrän det är för sent..


Partyveckan har startat!

Ikväll har jag Partylitevisning kl 19.00. Ska bli superkul! Så i dag ska Eloise och jag baka en kaka som vi kan mumsa på till kaffet. Som sagt det kommer att bli en sinnernas kväll;) Anglingen i lördags blev en toppendag! Solen sken och det var varmt och skönt, ingen gädda fick vi, men det var kul att träffa alla Gäddjäntor, synd bara att Annelie inte kunde vara med:( Munkbysjöanglingen är nog det bästa på hela året!!! I dag kommer Nathan hem, så hoppas att han har med sig sin dator så att jag kan fixa med lite blider och så, den här är en antik sak så man får väl vara glad att det inte blir runskrift när jag skriver i allafall...

Vickan som Barbie?

Har haft eller rättare sagt: HAR problem med datorn!
Har varit till Birsta i dag och shoppat lite gott tills i kväll, men framförallt tills i morgon. Åt lunch med Nadia på en tacobar, supergott!
Kronprinsessan som Barbie!?
Hamnade visst i nån undersökning på ikanohuset. Eloise hade ingen lust att bli filmad och utfrågad av killen bakom kameran så han haffade naturligtvis mamman! Först fattade jag inte riktigt vad han höll på med men sen frågade han om jag tyckte att Barbien var lik kronprinsrssan. Jag såg i min midjehöjd en blond orginalbarbie och svarade naturligtvis ablolut inte! Men sen fick jag syn på en mörkhårig barbie 2 meter upp. Men hon var mer lik Drottningen, så jag sa det till honom. Han berättade att Vickan skulle få en sån på sin Eriksgata och undrade om jag trodde att hon skulle bli glad över att få en. Naturligtvis måste hon bli glad. För det tror jag , dockan var faktiskt riktigt fin.
I morgon är det Grand finale på Treangeln. Jag ser fram emot detta, kanske kan vi dra upp en krokodil;) Hoppas kan man ju i allafall. Men det är trots allt själva gemenskapen och kringaktiviteterna som gör att man bara längtar till att stiga upp i ottan och dra ut på isen påblyltad massor av varma kläder för att ta en lakritsshot till mogonkaffet.

Sköna söndag

Söndag är nog veckans bästa dag tycker jag, för då ska man göra sådant som man tycker om att göra. Om man har möjlighet förståss.
I dag har jag gjort klart Emma & Nathans rum. Vitt och svart. Feminint & maskulint. Det var så min tanke var och jag tycker själv att jag lyckats, det blev jättefint! Bilderna kommer, men inte förrän tonåringarna själva har kommit hem och godkänt min förvandlingav deras rum. När Mats kom hem idag sa jag att han skulle gå upp och kolla vad Eloise och jag hade gjort i dag, men då sa Eloise med förtvivlad röst:
-Det var inte JAG!
Hon är verkligen medveten om att man inte ska klistra och måla på väggarna:)
I morgon börjar sportlovet! Så vi får hoppas att det blir vackert väder hela veckan. Kanske åker vi till Hassela nästa helg, för då är vi lediga både Mats och jag. Det är inte så ofta det händer. 
Nu blir det Wallander och ostbollar, för det gillar jag.



 

 

 


Tävla på Nikitas Blogg! Det gör jag.

Alla kan tävla och det är superenkelt!

Jag tävlar om skor från Vincent Shoe Store i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Nu har jag gjort helg!

Eloise och jag tog en promenad i dag, vagnen var inte hemma så hon var lite bekymrad först när vi skulle gå, men efter en stund sa hon:
-Mamma, vi är ute och går med benen i dag.
Barn kan verkligen förklara situationer. Sen var hon med mig en stund på jobbet innan Mats hämtade henne när han slutat jobba.
Nu blir jag ledig tills på onsdag! Känns faktiskt lite underligt, det känns som om jag kommer att sakna att göra Tunnbrödsrullar, GI-mål och Superskrov. Men kanske blir det lite korvgrillning på lördag, Jäddjäntorna tar med sig barnen på årets anglingspremiär och då byts Hot shotsen ut mot Hot dogs.
Ikväll behövde jag inte ta nån promenad hem utan jag tog mig hem i min "nya" bil. Helt suveränt. Var hemma stax efter åtta:)
I morgon ska jag försöka lägga ut lite bilder, det har inte gått än eftersom datorn är tom, men ska gå igenom skivorna som vi har, kanske det blir nån ny bild.
Ha en bra TV-kväll, det ska jag.


Vecka 12 blir en riktig partyvecka!

Veckan inleds med Partylite hemma hos mig måndag 22 mars klockan 19.00. Massor av nya produkter och dofter har lanserats! Det blir en ljus kväll med max mysfaktor och naturligtvis gott kaffe med något mumsigt till.
Den 24 firar vi barnens dopdag, då blir det nog Tacos och glass med chokladsås.
På självaste våffeldagen, torsdag 25 mars klockan 19.00 är det Gangstar-party hemma hos Monika. Där kommer den nya vårkollektionen att visas upp, även där finns mycket nytt, speciellt kul är det om man har flickor då vårens färger går i rosa och gult. Men även grabbarnas kollektion är riktigt spännande, synd bara att de inte har Nathans storlek. Jag kommer att åka hem till Monika i god tid för att provsmaka kaffet redan innan visnigen börjar, jag är nästan säker på att det blir något gott hembakat till kaffet också för jag tror att deras nya kök är på plats då. Hoppas jag.
Sen fyller ju Eloise år på fredagen och då blir det säkert massor med tårta och annat gott. Finns det nåt godare än en riktig gräddtårta med vaniljkräm och jordgubbar? Hon önskar sig ett påslakan med prinsessor på och ett sminkbord, fast jag tycker att hon skulle önska sig en leksakslåda som hon kan ha under sin säng.
Veckan avslutas sedan med Johans födelsedag, så då åker vi till "Torpet" och äter mer tårta. Det blir nog en traktor eller lastbil i Johans paket, han brukar gilla sådana paket.
Så nog blir det Party vecka 12.


Sommarfunderingar

I dag har jag börjat planera med Maria inför sommarsemestern!!! Det känns långt tills det blir sommar, men bara mars är slut så brukar ju våren komma igång på allvar.
Det är bra att kunna planera lite då man har massor av saker man vill göra på sommaren. Vi i familjen har ju inte planerat någor speciellt men den 19 juni (på  Kronprinsessans bröllopsdag) ska vi ialla fall till Loböle på "Edlunds" Kusinträff. Sist vi var där hade vi otroligt kul långt in på natten.
Sen skulle jag vilja åka på en weekend med familjen Blom i år också, samma plats som i fjol vore kul. Den enda nackdelen var myggen men de kommer man ju knappast undan om man vill bo vid sjön.
Midsommar tänker vi nog fira här hemma i år också. Förra året var alla barnen hemma och det var fantastiskt. Hoppas att vi gör om det. Men det blir totalt moppeförbud i midsommar, tänker inte riskera att någon olycka händer igen! Sen finns det nog någon manlig familjemedlem som vill ta revanch i femkampen på Wiskans IF´s midsommarfirande:)
Sen har jag ju en utlandssemester att se fram emot, den planerar jag att göra i slutet av augusti, fast då är det ju höst.
Men jag ska försöka vara lite ledig bara för att sommarlata mig.

En ledig dag.

Tänk att jag är ledig idag!! Men det är inte så att jag bara kan sitta här och skaffa mig en blogg, men jag har funderat på det så länge. Och nu har jag gjort det! Det är bra att jag har människor omkring mig som kan inspirera och få mig att göra sånt som jag brukar skjuta framför mig. Tack Nikita och Monika.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0