HOOM kommer snart i min brevlåda!



Fick ett trevligt mail från tidningsbutiken.se i dag.
Alla bloggare har chansen att få en prenumeration. Jippi!
Det som är så bra med tidningsbutiken.se är att om jag väljer att prenumerera på tre nummerav ett magasin, så är det tre nummer. Det kommer inga fler! Om man inte vill förståss:)
Utbudet är gigantiskt och har något att erbjuda till alla i familjen. Priserna tillåter det också.  
Helt klart en butik i min smak.  




Så gör ett besök på tidningsbutiken.se du med!
Jag ska strax dit igen och beställa några julklappar:)

Ha en bra fortsättning på kvällen!

Vintervit Vinterdrink i Vinterkylan

Tjugo grader både inne och ute. Fast med olika tecken (+ & -) och så en kroppstemp på nästan det dubbla. Kanns inte riktigt bra det.

Passade på att beställa lite julklappar när jag lade in den sista ordern till PartyLite för November månad. Så nu är det bara ungefär tjugo kvar. Fortsätter nog julklapps-shoppingen i kväll. Det är liksom bara det jag orkar göra nu.
Internet-shopping är en perfekt sysselsättning när man är febrig och snuvig;)

I går kväll drack jag en kopp vit choklad till kvällsfikat. Den är så underbart god. Helt enkelt min nya favorit. Den kan även spetsas med lite C.Morgan, en mycket god Rom. En värmande drink i förkylningstider:)
Receptet?
Jo det delar jag gärna med mig av!

Till fyra koppar:
1 kaka Vintervit (Marabou)
1-2 dl grädde
Ca 1 liter mjölk.
Värm mjölken i en kastrull så den blir riktigt het.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, töm över grädden och värm i micron tills chokladen smält. Rör om.
Fördela chokladröran i fyra koppar och töm sedan över den heta mjölken. Rör om.
Drick och njut av denna Vinterdrink!

   

Kanske blir det lite pyssel med Eloise senare i eftermiddag, men först en stunds vila innan middagen.

Ha en bra dag!

Veckan hade kunnat börja bättre

Råkall kan man lungt kalla denna morgon. Tjugo grader kallt ute. Men myggfritt är det ialla fall.

Hade en önskan i går att min förkylningskänsla skulle försvinna i natt. Tyvär så bet den sig fast och verkar ha intagit hela skallen på mig.
Halsont, snuva, ögoninflamation, hosta, feber och dessutom en orolig mage. Så i dag måste jag verkligen kurera mig.
En rejäl matsked Ingefära blandat med sirap ska jag försöka svälja, följt av en stor kopp Citron & Svartvinbärste med honung. Alvedon och Ipren ska varvas och så en hel del extra sömn.
Har absolut inte tid att vara sjuk nu!!!!!

Så nu blir det en paus i julstöket tills jag känner mig bättre. Mats får passa på att jobba extra i kväll då jag ändå blir hemma. Det verkar vara en förkylninigsepedemi här på byn. Så det finns nog jobb åt alla friska nu.

Ha en bra måndag!
Prosit!


Första advent

Första advent!
Tolv grader kallt och lätt snöfall, så var det när Eloise och jag tände första ljuset vid frukosten. De andra sussade så gott. I kväll tänder vi ljuset i TV-rummet, så de kommer liksom inte undan:)



I går kväll var Mats & jag och åt en massa julmat! Mycket gott!
Det var fotbollstjejerna som ordnat detta. Tur att de finns. De hade fått till en annars ganska tråkig lokal till en supermysig och stämningsfull.
Allt var genomtänkt och planerat för att över hundra personer skulle kunna njuta av denna kväll. Under middagen underhöll Anders Lundström som även invigde Julfesten. Senare blev det mera underhållning och dansade gjorde nog alla till och från.
En taxiresa hem någon gång eftermidnatt kändes bra, det var lite för kallt för att gå flera kilometer, för mig i alla fall.

Så i dag blir det till att ta det lite lugnt, känner mig aningen förkyld men kurerar mig så gott det går. Jobbar på Grillen i eftermiddag så det gäller att vara pigg och kry då!

Ha en bra Första advent!

Ljus,ljus,ljus och en å annan tomte:)

Femton grader kallt ute och jag har turen att få stanna inomhus. Det är lite småfix kvar nu med fönstren, skulle behövt gjort en stökresa till Birsta men då går ju hela dagen åt. Så det får bli som det blir. Kanske ska jag tänka att om jag stannar hemma och försöker få till den trasiga adventsstaken så är jag miljövänlig idag.....ja det känns bättre.


Eloise har ett eget tomteland, med kyrka och allt....


Undar just vem som tagit ljusmaschettrna som saknas, kanske katten?



Så det är dags att sätta lite fart här! Till skön julmusik ska Snabeldraken få gå en runda i huset, de sista julgardinerna och stakarna ska upp, sen är det dags för hår & kroppsvård innan julbordet i kväll. Men först blir det naturligtvis en påtår:)



Ha en bra dag!

 


Fredagsfrukost med tända ljus

Vaknar denna morgon av Eloises muntra röst. Det är mörkt ute och termometern visar att det är tio grader kalltdär ute. Skönt att få stanna inne.

Fixar kaffe och lite förfrukost. Passar på att göra några internetärenden. Eloise får se en Tingelingfilm. Jo det verkar som om fredagsmyset har startat på Gullvivevägen:) Jag ska jobba några timmar på Grillen senare i dag, men sedan är jag ledig i två dygn...


Lilla hjärtat med ett papparkakshjärta för två år sedan. Glädje smittar lätt av sig...

Första advent är det på söndag och jag har börjat lite smått med att ställa fram några adventsljusstakar och tomtar....måste faktiskt tjuvstarta, det är ju en hel del som ska fram...
Idag ska alla julgardiner upp. Emma & Nathans rum är ju adventsfint redan. Det känns bra.
På Grillen är det också nästan klart till advent. Jag gillar julen, eller kanske är det pyntet, pysslande, tomtarna och änglarna som får mig att hylla denna högtid. Hur som helst är den välkommen hit. Jag och många andra får fullt upp i några veckor och längtan till sommaren lindras en hel del.....

Ha en bra fredag!


Vintermorgon

En riktigt mysig vintermorgon!
"Bara" 10 grader och stora härliga snöflingor som faller utanför fönstren.

Kaffebryggaren är omladdad, Mats har åkt till jobbet och Eloise morgonsoftar framför TV:n.
Har haft kaffefrämmande som också begett sig till jobbet. Katterna är utfodrade och det är bara blommorna kvar som vill ha sin veckodos med gödselvatten.

Eloise och jag ska snart äta en ordentlig frukost innan det är dags för oss att åka till våra jobb. Dagis och Grillen.
Ska passa på att hinna med lite standarduppgifter här hemma också. Det är ju första advent på söndag. Vi började lite smått i lördags att kolla över adventstakarna och lite annat kom också fram. Eloise njöt av att titta på alla julsaker. Det var mörkt ute och det var riktigt mysigt med pepparkakor och en försmak på glöggen. 
Någon gång på söndagen säger hon:
-Mamma, Det är bara jul på kvällen!
Så är det kanske, tills allt är klart:)

Ha en bra vinterdag!


Fredagsmys

Fredagskväll....Eloise och jag har tänt en hel del ljus och gjort upp en eld i braskaminen.
Frukt, Chips och Coca-cola är kvällens snask. Kanske blir det en Glöggavsmakning lite senare....har ädelost men inga pepparkakor...

Förut i dag när vi var uppe och skulle röja lite sa helt plötsligt Eloise till mig:
-Vänta här du så ska jag göra en återvinningsbehållare!
Hon gjorde ingen, men det skulle nog behövas en till alla hennes leksaker.......

Så i morgon ska jag hämta en STOR kartong som hon kan lägga alla sina gamla leksaker i... nästan alla i alla fall. Min förhoppning är att hon kommer att lägga dit dem själv.....att det blir en del i hennes lek.


Lunchvy från köket en novemberdag.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Snön ligger kvar....

11 grader kallt och mysfaktorn höjs betydligt här inne då.
Har skjutsat sonen till skolan i dag, han tyckte nog att han behövde lite extra sömn den här mogonen. Eloise och Mats verkar tycka detsamma eftersom de också snarkar på för fullt.....

Så här nere sitter jag med en kopp varmt kaffe och katterna ligger på sina platser efter sin delikata frukost bestående av deras favorit-torrfoder som vi handlar på Grenen.
En liten fågel sitter på fönsterbläcket och värmer sig, eller vill den tala om något för mig?

Jag är ledig från jobbet idag så det blir till att börja adventförberedelserna här hemma. Känns spännande. Har ju faktiskt införskaffat lite mera "julsaker" fast jag inte skulle......kan liksom inte låta bli. 

Ha en bra dag! 




Novembervitt

Vintervit lördagsmorgon i november. Det är inte vanligt här numera. Kanske har det inte varit det förut heller.
Jag kommer ihåg att det alltid varit ett riktigt ruskigt väder i dubbelhelgen.
Men det är ju så mycket vackrare med en snöbeklädd trädgård än en med brungrön färgskala från gräsmatta till trädtopp. Att kylan följer med får man ta. Tyvär.
Så riktiga yllestrumpor på fötterna och en varm kofta, det är vintermode det. Värmande plagg som ingår i min vintergarderob. Nu är det så att de plaggen sällan hinner in i garderoben innan de ska användas igen efter tvätten:)  

 
Morgonfoton.
Ja, jag går inte längre än ut på bron:)
Tvillingtjejen vill inte heller gå ut.....


Nu har jag ätit frukost och fått i mig varmt kaffe. Vi har tänt några ljus och njuter av ännu en ledig lördag. Fördelen med att läsa morgontidningen på nätet är att man slipper klä sig för att gå ut och hämta den, det är bara att sätta sig och läsa......Jo man missar några nyheter men det finns ju Facebook också.....

Så nu ska jag fortsätta dagen med lite pyssel tillsammans med Eloise innan det är dags att bege sig till en By i närheten för att fira en av mina första skolkamrater som fyller jämnt! Ska bli riktigt kul!!!!

Ha en bra Lördag!!!


Söndag med sköna aktiviteter!

Denna sköna söndag började mycket bra och hoppas att den fortsätter så:)

Fick liksom sovmorgon i dag. Skönt. Morgonkaffet var också klart:) Gott!
Men sen fick jag klä på mig ganska omgående....Lämna Mats på jobbet och hämta Nathan i Boda....men nu myser vi på här hemma.
En stund till med söndagsmys, innan det är dags för Eloise att åka på teater och sen väntar en middag på Dinos.
Kan det bli mycket bättre en sådan här skön och solig söndag? Vem vet!!

Var på middag i fredags också...men det var ganska glatt...på vägarna! Så med lite trafiklägesvett och lite tur så gick det bra för mig i alla fall.
Tyvär så gick det inte lika bra för lilla lillasyrran...men de gjorde inte illa sig.

Funderar på vad det ska bli till lunch, kanske får barnen plättar och jag en jordgubbs-shake:)
Snabbt,enkelt och gott!


Ha en skön söndag!


Vinterbereder!

Så har snart en vecka bara flygit iväg. Hade några underbara dagar i husvagnen med Eloise. Mats hann vara där en natt han med:) 
Vi har fixat lite vinterdekor med granar och tall där. Tråkigt att mina varor från Jula inte hann komma innan vi for dit. Men nu står de i hallen och väntar på att bli transporterade till vårt vinterparadis.

Har varit ledig från Grillen den här veckan men det betyder ju inte att jag legat på latsidan hela tiden. En superbra PartyLite-visning har jag haft plus att jag hunnit med att städa en hel del här hemma också...det sistnämnda är ju lite trist men bör ju göras emellanåt. Tänkte faktiskt slippa stressa med det i december....för då ska vi bara göra roliga saker:) Som att baka lite gott och slå in fina paket.

Var på scanning i kväll och det blev både bra och dåligt. Vikten hade ökat sedan förra veckan men mina mått var betydligt mycket bättre än de var vid inskrivningen. Så nu måste jag börja träna!

Allhegonahelgen innebär jobb för min sambo och kanske vore det idé att starta träningen då. Måste bara komma igång och varför inte starta på en fredag?

Ha det bra!

RSS 2.0