Mysigt värre i kväll!

Sitter och myser i husvagnen nu! Eloise och jag ska vara här i helgen och bara softa. Just nu lyssnar vi till regnet som slår mot vagnen. Tur att vi slipper gå ut:)

Veckan blev minst lika hektisk som jag förutspådde....Tandläkaren var sjuk i måndags så det slapp jag. Ja resten av mina inbokade aktiviteter var ju bara skoj!!!
PL-mötet i tisdags gav mig mer PL-energi och nu ska jag försöka nå mina mål!!!

På onsdagsförmiddagen gjorde jag ett besök till Tant Grön. Den nya frissan i Stöde. Hon fick klippa av en hel del av mitt hår och jag blev helnöjd. Ja jag blev så nöjd att jag bokade in tid för att göra slingor redan på torsdag. Så klockan åtta på morgonen satt jag där igen. Resultatet blev helt enkelt perfekt! Så jag ger min nya frissa högsta betyg.
Direkt från frissan till Grillen för att jobba några timmar.
Scanning som visade positivt resultat igen hann jag också med.
Dagen avslutades med ett mässbesök på Nordichallen tillsammans med Anna. Vid midnatt var mässan med middag och underhållning slut och det var nog jag med:)


Tommy fick stanna hemma med sina kattflickor den här gången...


Så idag känns det helt perfekt att få åka på en minisemester med Eloise. Efter fyra intensiva dagar med jobb och nöjen.............

Nu blir det fredagsmys!

Ha en fortsatt mysig fredag du med!

 


Glittrande morgon

Måndagmorgon. Frosten på marken glittrar så vackert när solens strålar nuddar den. Sagolikt.
Veckans första frukost intogs med det nya teljushuset tänt på köksbordet. Det ger sådan skön stämning, levande ljus. En riktigt bra start på veckan!

   

Den här veckan har verkligen ett späckat program för mig. De fyra första dagarna i alla fall. På fredag börjar mitt "höstlov" och det inleds med några dagar i grannlandskapet Hälsingland.  

Jag är ledig några timmar till så det är väl dags att börja göra någon "nytta" här hemma.

Ha en bra måndag!


Nu har jag mitt eget Kärlekshus!

I dag har jag varit på PartyLite´s utbildningsdag på Scandic Nord i Sundsvall. En helt enkelt bra dag för mig. Hoppas bara att inspirationen jag fick kommer att sitta i länge......i allafall tills det blir vår och nästa utblidningsdag hålls.
Hade vi vetat vilka som bodde där hade vi nog åkt dit redan i går:) Tänk att få ha ätit frukost tillsammans med Ladies Nigth grabbarna, ja det var så det blev för en del av deltagarna:)


Bild från utbildningen.
T.v. Anna-Lena & Christer. T.h. Toskanska Vingårdar & Päronchampgne.
      


Men jag fick umgås med Nadia och träffa en massa kollegor.
Vår enhet Carpe Diem, blev nog dagens vinnare. Vi köpte lotter och alla i vår grupp som var där vann varsin vinst! Ganska unikt eller hur?
Jag vann ett fint teljushus - Kärlek

I går uteblev fredagsmyset eftersom jag fick Älgkött att ta hand om efter jobbet, men det blir ju en massa god mat framöver.
Nu brinner björkveden för fullt i braskaminen och Eloise har startat "myset" med ett saftigt päron.Det var vad hon valde när det skulle handlas lördagsgodis. 
I skafferiet ligger ostbollarna och väntar på att bli lagda i en skål.....och uppätna av mig!
Mats har jour så han får dela en stor Coca-Cola med barnen, själv tar jag nog ett glas rött:)

Ha en trevlig Lördagskväll! 


En kall men vacker fredagsmorgon

Så är det fredag igen.......en kall morgon, minus tio..brrr..så naturligtvis fick sonen skjuts till skolan:)

Läste en av mina vänners blogg och alla komentarer till hennes inlägg i går, det fick mig att bli mycket upprörd. MYCKET!!!!!
Som nog många vet i dag så är den "Tysta mobbingen" inte bättre än den sedvanliga med hårda ord och fysiskt tillvägagångsätt....att sedan också mista den vän som man litar på och som fått en människa att hålla modet uppe måste kännas fruktansvärt.
Föräldrar och vuxna kan inte bestämma vilka som ska vara vänner men det är de vuxnas skyldighet att se till att barnen kan uppföra sig. Lära dem lite vett och etikett. Har barnen svårt att uppföra sig så finns det experthjälp att få dels genom skolans kurator och landstingets BUP. Men det är de vuxnas ansvar att hjälpa barnen att få det stöd de behöver. 
Det spelar ingen roll om allt verkar okej, man måste lyssna på hur varje individ känner sig, det är kanske inte alltid så bra som det verkar ................. Tänker ofta på Sofia. En godhjärtad och glad tjej med ett leende jag aldrig kommer att glömma....och aldrig kommer att få se igen.

Kanske blir jag på bättre humör snart, lite till kaffe och en Jordgubbs-shake:) 
Energi är bra, för att ta hand om disken och köra igång en maskin med tvätt....gå en sväng med snabeldraken och sen är det nog dags för att ta sig vidare till Grillen. Där vet jag att det väntar en gluten & laktosfri lågkalori-kockosboll och väntar. Ja det finns säkert flera men jag ska bara ha EN

I kväll blir det fredagsmys. Ska be sambon ladda vedkorgen med ved så jag kan mysa framför brasan med kidsen.....Kanske blir det något gott också....ledig i morgon:)

Var mot andra som du vill att andra ska vara emot dig!
Det var mitt bibelord jag fick i söndagsskolan, det håller genom hela livet.

Ha en bra dag!



Kladdkaka och grädde

Ännu har vi inte fått någon snö här hemma, men det börjar bli ganska kallt...brrr..en kvällsbrasa blir riktigt skönt!

I dag slutade jag redan klockan fyra, sen blev det matlagning även här hemma. Köttbullar med potatis och sås. Gott! Till kvällsfika blev det kladdkaka och vispad grädde. Gott det också. Emma har ju fyllt år så vi firade henne lite i kväll, Nadia kom också hem så det blev en riktigt trevlig fikastund.

Jag planerar för husvagnsbesök snart. Får nog vänta till nästa helg eftersom jag jobbar fredag och söndag och Mats jobbar och har jour i helgen. Men den som väntar på något gott......


Kan inte sluta njuta av mitt vattenfall........

Så nu ska jag slappa en stund framför tv:n innan det blir natti natti.

Ha det bra!

 


Varför är himlen orange?

Har faktiskt haft fullt upp i några dagar, så har helt enkelt inte haft tid eller rättare sagt så har bloggen och internet inte varit prio ett!!!!

Var på WIF´s avslutningsfest i lördags och det var faktiskt riktigt roligt. Runt tretti människor som gillar party samlades i klubblokalen och hade trevligt. Smörgåstårta, musik och musik....för kvällens bonus stod en riktig partyprins som bjöd oss på en liveshow med mycket känsla och mycket smakfulla låtar. Lyckad fest!

Den sköna söndagen började med en härlig välbehövlig sovmorgon, sedan en frisk promenad till lillasyster som fixade en riktigt god frukostbuffé. Väl hemma blev det lite sköna söndag och vi åt kokt potatis med älgfärsbiffar till middag. Söndagen avslutades med två filmer som legat länge i ett skåp och väntat på att bli sedda:) Lavendelflickorna och Den vita masajen. Jag höll mig vaken i allafall så de var nog ganska bra.......

Så nu är det måndag och en ny vecka har börjat, igen.....Hoppas verkligen att den blir som jag tänkt då jag har en del roliga saker som jag ska göra.....Med lite positivt tänk så ska det nog bli så!
Tidigare den här morgonen när jag och Eloise åt frukost satt vi och beskådade den vackra himlen. Hon undrade varför den har en sådan vacker färg. Så jag lovade att ta reda på det....Det är viktigt att hon får rätt svar, för hon verkar komma i håg allt och hon vill verkligen veta......


Morgonfoto. Vy från vår farstusvist.....


Ha en bra måndag!

Jordgubbsfrukost

Så är det torsdag och halva veckan har gått....solen är stark i dag och försöker verkligen hitta hit!
Var upp till min syster i går eftermiddag/kväll och firade Olivia. Det var en riktig kalasbuffé uppdukad och kaffet smakade utsökt! Hon fick bla en CD-spelare och naturligtvis skulle den testas. Inget dåligt ljud i den inte....och det blev rena rama discot där ett tag. Det blev helt enkelt ett riktigt födesedagsparty!

I dag ska jag grilla hamburgare och göra en massa annat gott. Själv ska jag hålla mig till den kost som min kropp vill ha eller behöver sedan är det dags. Scanning. Kanske kan en liten burgare få slinka ner innan. Den är ju faktiskt nyttig om man väljer det bästa till..........och framförallt så är den god! Men nu blir det en jordgubbs-shake till frukost, den är riktgt god den med;)



Ha en bra torsdag!




Morgonmys med lilla familjen

Det blev inte precis någon sovmorgon idag:)
Nej klockan fem vaknade Eloise och ville gå på toa. Så det gjorde vi innan vi intog våra platser under det sköna täcket igen....klockan sex så gav vi upp och gick ner för att äta lite frukost.
Det var fortfarande mörkt ute så det blev lite extra mysigt med tända ljus till morgonkaffet. Nu är jag lagomt trött...jobbet börjar klockan elva så det är väl bara att börja förbereda sig.
 


Sommarsysselsättning hos moster:)

Min systerdotter fyller tretton år i dag så det blir ett besök dit efter jobbet, hoppas på någon god tårta och mammas kanelbullar:)

Ha en bra onsdag!

 


Kvällsblogg

I söndags när vi skulle åka hem var det en liten tös som blev väldigt arg och ledsen...kan faktiskt förstå henne! Det är väldigt mysigt i husvagnen. Fast det finns inte speciellt mycket att göra där nu. Skidsäsongen har inte börjat och det finns ingen snö, badet är stängt och resturangen med.
Men det är otroligt skönt att vara där.
I dag frågade jag om vi skulle åka dit igen och hon blev så glad, trodde nog att vi skulle bege oss dit direkt. Vi förklarade att det dröjer nog några dagar eller veckor.....bäst att inget bestämma.
Men jag skulle gärna packa en liten väska med det som behövs och åka direkt:) Nu har jag ju min emachines och mobilt internet som funkar där också! Vad mer behöver jag?

Jag har ju några arbetsdagar framför mig och så är det ju scanningen på torsdag....då kommer nog bakslaget som jag förväntar mig ska komma...lika bra att inse det. Min kost har absolut inte varit den bästa denna vecka, eller i helgen. Det finns för mycket gott!!!!! 

Nu blir det lite kvällste och snart är det dags för bädden.

Ha det bra!

 


Det luktar frihet!

Är i Hassela i helgen, ja den är faktiskt inte riktigt slut ännu...:)
I går kändes det faktiskt som vår här. Solen sken och det var riktigt varmt. Vi satt ute och mådde gott. Gjorde Fransk manikyr. Småmyste eller rättare sagt helmyste!
Tänk att det kan vara så mysigt här....På en grusplan med en massa husvagnar med i rad.
Egentligen är det ganska fult här nu, men man vet ju hur otroligt vackert det blir bara snön kommer:)

Så nu får snön komma eftersom vi har fixat till det ganska bra och det finns faktiskt dom som vill åka skidor och pulka....Att jag inte hunnit med att göra allt som jag tänkt här i helgen spelar ingen roll, här har vi semester och här finns inga måsten!
Jo förresten, mat är ett måste här och då blir det ju lite disk, men det är ju bara så gott!

I går skulle vi gå ut och titta på när ett Spiketält skulle lossas till en vagn i närheten, då sa Eloise när vi kom ut:
-Åh, det luktar frihet!
I bland undrar jag hur hon kan komma på att säga så sanna ord, det är ju faktiskt så det känns här, men jag har aldrig tänkt att frihet kan lukta......


När jag vaknade idag strax efter klockan sex så var det lite ruggigt ute, men jag kunde se hur solen var på väg upp i horisonten. Så jag kan inte annat än tro att vi får en skön start på en skön söndag här!

Ha en skön söndag!


Laddar för fredagsmys i Hälsingland

Ja vädret är väl inte det vackraste men det regnar i allafall inte, än....

Var på scanningen i går igen, positivt! Jag har minskat i ålder fett och vikt!!!!
TVÅ kilo, surerbra känns det. Men det är väl säkrast att vara beredd på ett nederlag snart.....

Mats har semester nu och jag är ledig i helgen så det blir ett Hasselabesök i helgen:) Ska fixa lite inför vintern i husvagnen och ha lite höstmys. Vi har inte den vackraste vagnen men den duger till oss, när vi är där så är vi mest utomhus så egentligen kanske den skulle kunna kallas för nattvagn:)


I dag ska Eloises Bingostol byta namn till Campingstol:)

Eloise verkligen älskar att vara där. Nu i morse när hon vaknade sa hon inte:
-God morgon mamma.
Nä hon hade en busigt lycklig blick och sa till mig:
-Mamma, kom i håg vad du lovat i dag!
När vi sedan kom ner sa hon:
-Om du gör frukost så packar jag nagelacken...

Så nagelacken är redan nedpackade, nu ska vi bara göra lite morgonstök och sen är det dags att packa bilen för avfärd till vårat vinterparadis:)

Ha en bra fredag!


Morgonstund har guld i mun

I morse vaknade jag faktiskt av att väckarklockan ringde;)
Hade tänkt snooza men steg upp ganska omgående.... Ungdomarna och Mats åt frukost och for i väg redan tjugo över sju. 
Eloise tog en liten sovmorgon och jag passade på att dricka mitt morgonkaffe i den tystnad som som blir efter att ett gäng muntra människor gett sig iväg...då man kan höra köksklockan ticka.

Så nu är det full fart igen, Eloise och jag ska fixa lite innan vi ska i väg på våra jobb!

Ha en bra torsdag!


Langosafton

Har haft en rikigt bra dag idag! Trots det trista vädret:(

Slutade redan klockan fyra, så det blev en extra omgång med snabeldraken innan de dansande tonårstjejerna kom hem. Emmas kompis är ju allergisk mot våra kära husdjur.....men med kattförbud i sovrummet och en dos medicin så går det faktiskt ganska bra. 
I  kväll blev det Langos till kvällsfika, riktigt gott!!!!
Eloise fick också stanna uppe lite längre i kväll, att fira Lill-Lördag med Emma & Nathan är ju något hon inte vill missa:)

Nu har alla barn och ungdomar gjort kvällstoalett och gått upp för att knyta sig.
Själv passar jag på att sitta vid datorn och roa mig....men känner mig faktiskt ganska trött jag med...fast det går nog över snart, eller så gör jag som de unga:)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

En god morgon är det i dag!

God morgon! Ja det tycker jag faktiskt att det är....har en mysig frukoststund med Eloise nu innan vi ska väcka Nathan och Mats;)

Senare på förmiddagen väntar ett pass på Grillen och i kväll blir det  mera mys!
Nu blir det en påtår och snart så är det full fart här i huset.


Ju mer man tänker, desto mer inser man
att det inte finns något enkelt svar.
  Nalle Puh

Ha en bra dag!

Laddar för kuddkrig i höst!

Har verkligen legat på latsidan några dagar nu då det gäller bloggen.....och lite annat med....
Jag har funderat en hel del på massor av saker, det är mestadels personligt men det har till viss del gått ut över mina vänner med, så jag hoppas av hela mitt hjätra att jag inte har skadat vänskapen till de som jag egentligen behöver så mycket.......
När jag får problem av något slag så brukar jag dra mig undan lite, jag måste få tid till att gå igenom dem och fundera över hur de kan lösas....oftast så fixar jag det enkelt och snabbt men ibland finns inget jag kan göra på egen hand...även fast jag försöker vara positiv och inte ge upp så finns det faktiskt stunder då det känns helt hopplöst. Som nu. Det ordnar sig säkert, det vet jag. Men hur och när? Det vet jag inte nu.

Jag vill att alla ska må bra, på alla sätt och vis. Då gläds jag. Hoppas verkligen att allt ordnar sig:)

Så nu ska jag gå upp och leta reda på lite vackra textilier som jag ska ta med mig till husvagnen. Ny klädsel på dynorna, nya gardiner och kuddar ska det bli!
Har faktiskt funderat på hur man skulle kunna tapetsera om i den också;) Men det går säkert det med.....ska bara sätta i gång fantasin lite....oj...kanske måste hejda mig...

Ha en bra kväll!

Resterna av sommaren ska bort idag!

Fick en lagomt lång sovmorgon i dag!
Så efter en god frukost och en stor kopp kaffe går jag fortfarande omkring i morgonrock och funderar på vad som ska utföras i dag. Eloise har fått sin lördagsgodispåse och är faktiskt feberfri!!!!
I dag ska vi ut och greja lite, vädret är ju perfekt för det så det är bäst att passa på.
Någon form av motion blir det också. Kanske vore det bra att följa Tereses teori; sparar jag det till kvällen så är det inte säkert att det blir av=)

Så det är väl bäst att jag dricker upp kaffet och klär mig för någon form av motin:)

Ha en kul lördag!


Fredagsmys hela dagen!!!

Fredagsmyset har redan startat hos oss!

Fick bjuda på kaffe före klockan sju i morse...bara en snabb kopp men ändå:)
Sedan blev det en riktigt mysig frukost med Eloise och hennes vänner; Blommorna. Chrunchy, o'boy, rostat, frukt och en hel del annat var dukat på frukostbordet.
 
Det är stängt på dagis i dag, så det är många barn som är lediga:)
Därför fick Blommorna komma till oss eftersom alla komunala arbetsplatser inte har stängt i dag! 
Så här var det när jag var liten, mammorna hjälptes åt med barnpassning och vi barn hade så kul.

Det var begränsat med dagisplatser, jag och mina syskon var "hemma" tills vi började förskolan. När mammorna var lediga samtidigt brukade de göra små utflykter med oss. De jobbade inte heltid, men vi hade ändå allt som man behöver. Mat, kläder, nöjen, veckopeng, Skidsemester i fjällen och badsemester på Mallorca.
Men nu är det lite annorlunda. Båda föräldrarna ska jobba heltid!
Har man dessutom arbete med obekväm arbetstid finns inga dagis som är öppna, semestern ska tas ut på sommaren, har man tur får föräldrarna någon vecka samtidigt. När mammorna är lediga så ska hemmasysslorna utföras och det är efter det som det visar sig om orken finns till alla mysiga små men värdefulla aktiviteter......Jo papporna hjälper också till, men det här gäller även dem,....och jag tror att mammorna känner lite mer ansvar för hushållsbiten...så är det hos oss!!!

Så nu är det dags att planera lunchen, Eloise är ju inte frisk än så i dag blir det inomhusaktiviteter.
Funderar på att fixa en god äppelpaj tills Monke slutar jobbet, ett lagomt nyttigt mellanmål:)

Så nu återgår jag till fredagsmyset!

Ha en riktigt bra fredag, med mycket myyyys!!!!


RSS 2.0