Torsdagskvällsblogg

Är lagomt trött efter en hektisk dag!
Var på väg till jobbet och skulle lämna Eloise på dagis först. Hon var inte på toppenhumör precis, men det kan hon ju inte alltid vara.
Hur som helst så kände jag att hon var varm så tempen åkte fram, +39C, igen!!!!
Så det blev till att pussla i hop det.
Lite svårt att fixa en ersättare när man snart ska börja sitt arbetspass..... men det är ju så det är....och Mats hade ju simskola så det var ju inte bara att åka hem för honom heller.....men det löste sig.
Mats fick ta VAB de sista timmarna på sitt arbetspass, bör kanske nämnas att det var första gången sedan Eloise föddes, men inte den sista kan jag nog lova!!!! Det är nog hans tur att vara hemma med henne nu om hon blir sjuk, i 4½ år framöver!
I kväll hade hon+40,4C, fast hon verkade ganska pigg. Innan godnattsagan gick hon med på att ta en s.alvedon!!! Duktigt, tycker jag.
Sedan drack hon bra med vatten och sa:
-Det här är bättre än medicin!

Jag slutade redan klockan 18 i dag för att delta i veckans scanning. Det är helt otroligt, jag blir faktiskt yngre för varje vecka!!!!
Vikten minskar också, bara att hoppas att det fortsätter så här.
Fast det beror ju faktiskt på mig, om jag börjar äta lite sundare och röra på mig, kanske något gympass i veckan också skulle vara bra:) Testar i morgon!

God natt och sov gott!!! 


55 timmars shoppingresa är över!

Hemma igen efter en efterlängtad resa till Ullared. Kom hem vid sextiden i morse, så jag känner mig ganska trött nu....men det är det värt!!!!!

Håller på att packa upp allt jag shoppat, det blev en hel del precis som jag förstod innan jag åkte. Hade faktiskt med mig datorn, men det fanns liksom ingen tid över till den, så det var ju onödigt;)
På hemresan planerade vi faktiskt för nästa års trip som jag ser fram emot. Då ska takboxen med!!!!!!

Måste fortsätta med shoppinginventeringen.
Ha en bra dag!!!


Skön söndagsmorgonsol !

Dricker mitt söndagsmorgonkaffe och lyssnar till Eloises muntra lek. Hon är verkligen frisk nu! Leker och sjunger precis som vanligt. Underbart.
Det känns extra bra eftersom jag åker bort i kväll. Till Ullared, närmare bestämt! Ska bli riktigt kul. Fast jag tror inte att hemresan blir lika rolig som sist vi var dit;)
Men det spelar ingen roll, eftersom det är en shoppingresa vi ska på:)

Så idag slutar jag redan klockan fem! Det är också skönt....Så jag hinner umgås med barnen och sambon en stund, sova någon timme och sedan är det avfärd.

Monke och jag skulle hämta en takbox i går kväll:) Nog för att vi klarar det mesta, men i bland händer det att även vi går bet, fast inte ofta!
Så vi stod där i mörkret och försökte förstå hur den fungerade, om vi fått ner den kanske det gått, men det var som sagt kolsvart ute! Så om vi har tur så får vi lite assistans av någon som kan....det vore ju bra, och snällt.... och...  jättesnällt.....Eloise var och lekte hos Blommorna i går när jag jobbade. Hon hade jätteskoj.
Det är lycka att ha vänner som Bloms.
Efter en dags lek där fick hon vara hemma med Nathan tills jag slutade. Hon tycker det är skoj att vara barnvakt till honom.....;)

Eftersom Nathan ställer upp och hjälper till lite extra i helgen så ska han få en riktigt bra belöning. Tog och beställde några biljetter till Volbeat som han ska få. Vet att han vill gå på den konserten. Han ska få veta det när han vaknar idag. Så han får en skön söndagssuprise:)


Nu ska jag återvända till lite sköna söndagssysslor....

Ha en riktigt Skön Söndag!!!!!

Hundväder

Lika trist väder idag....regn...verkar finnas hur mycket som helst.
Blev en omstrukturerad  myskväll i går. Eloise somnade tidigt, hade faktiskt varit vaken hela dagen! Nathan hade granngrabben på besök, så mamma blev liksom över....men jag hade en riktig mysig kväll ändå. Snackset slank ner men Cruise ligger kvar i fodralet tills vi har tid med honom.....


Min mammas hund. Elvis. En snygging som inte gillar regn:) 

Idag är det jobb som gäller!
Både jag och Mats jobbar i helgen. Lika bra det, så vi blir lediga tillsammans.
Det blir två dagar med barnvakt, men hade dagis varit öppet så hade ju Eloise varit där....och så får hon ju vara hemma med oss när vi är lediga istället. 


Ha en bra lördag! 


Fredagsmys med Tom Cruise

Fredag, yippie!!! Eller..?
Regnet där ute är inte speciellt kul. Men det är kanske lika bra, så att Eloise och jag kan stanna inomhus med gott samvete.
Hon är mycket bättre nu, på morgonen. Hennes humör är inte på topp, men febern är förhoppningsvis borta.


Mysigt med kudde och tutte när man är trött och sjuk.....

I dag ska vi stanna inne och städa! Fixa lite med fönstren, brukar vara riktigt roligt bara jag kommer i gång...
Lite gott till middag ska vi också ha, Eloise, Nathan & Jag. Mats jobbar i kväll, men han blir inte utan för det.
I kväll blir det Idol och sedan blir det Född den 4.e Juli, men först ska vi se Tingeling tillsammans med Eloise.
En riktigt mysig fredagskväll som jag ser fram emot.


Ha en riktigt mysig fredagskväll!!!!!!

Blev fotografering på fel möte....

En hektisk men mycket givande eftermiddag och kväll har jag haft. Först var jag ner till IP för veckans Bodyscan, jag hade ökat 0,2 kg! Helt otroligt! Men jag hade också mer vatten i kroppen, så det var väl orsaken.......:)
Det var även mätning och fotografering! Avslutade det mötet med en kopp supergott örtte.

Sen var det dags för färd mot Scanic och PL enhetsmöte. Jättekul träff! Fick massor av inspiration som jag kommer att delge på mina visningar framöver. Både jag och Joanna hade kameran med men av någon anledning blev det liksom bortglömt. Tråkigt, för vi hade gjort ett väldigt fint visningsbord. Det fanns även två andra bord som också var mycket fina. Men så är det. Kanske kommer kameran fram nästa gång:)

Så efter en trevlig bilresa hem så sitter jag här.
Eloise har inte lika hög feber, men hon är fortfarande sjuk. Vill fortfarande inte ta medicin, men dricker iallafall vatten. Hon sover nu och jag ska snart göra henne sällskap.
Känner mig ganska mör efter en mycket lång och givande dag.

 God Natt & Sov Gott!


Kaffet smakar extra gott idag!

En riktigt ruggig torsdagsmorgon. Brrr. Men det är då det smakar extra gott med varmt kaffe;)
Har skjutsat alla ungdomar till buss och skola.
Det känns så bra när de är hemma. Det blir liksom mer liv här då. Det gillar jag.  

Eloise är fortfarande sjuk. Blev tvungen att ge henne alvedon i gårkväll. Supp. Hon hade +40.9C. Hon kände själv att det var bra med medicin, men alvedon är fortfarande något som hon inte gillar.
När min mamma var hit i går eftermiddag så ville Eloise att de skulle åka till stan.
-Det kan du göra om du tar alvedon först, sa jag.
-Nä,men jag har slutat att åka till stan, svarade Eloise.
Hon har svar på allt.....

Jag fick en massor av härligt yllegarn av mamma i går. Så nu kan jag sticka massor av sockor!  

På eftermiddagen ska jag i väg på Bodyscan. Ska bli interessant att se om det är samma värden i dag. Jag har ju inte börjat med det nya tänket ännu när det rör min vikt och hälsa.
Efter det så blir det PL enhetsmöte på Scandic. Jag och en kollega ska göra i ordning ett visningsbord. Det ska bli kul!

Jag hoppas ni får en trevlig torsdag!

Hemlagad medicin!

Nu har jag sovit en stund tillsammans med min lilla sjukling. Hon vägrar fortfarande att ta alvedon. Men hon ville ha Svartvinbärssaft, så jag fixade det. Hon blev så glad när jag ställde fram ett stort glas. Så sa hon:
-Det här är medicin det, fast godare!
Ja kanske kan det hjälpa, det är i allafall nyttigt.
En liten stund senare blev hon lite piggare och ville klä sig. Hon åt en mini-daimstrut också. Men sen blev det dagbädden igen.
Så det är kanske dags för lite mer saft.....

Hej så länge!

+39,5 C nu på morgonen

Nu har jag ätit frukost med Nathan och skickat i väg honom till skolan. De har friidrotts DM i dag, så han var mycket positiv till att cykla iväg till skolan. Hoppas att det går bra för dem idag!

Eloise har feber, bara +39,5c nu på morgonen.
Hon vägrar att ta alvedon, har samma smak och luktsinne som en vältränad hund när det gäller att ta medicin. Så det är lika bra att inte försöka, det är bättre att få i henne vätska.
Vatten, festis och glass. Det är hennes medicin det. Hon börjar faktiskt bli lite snorig nu så det är nog en förkylning, kan man ju hoppas i alla fall.
Till och med Nathan märkte att hon var piggare i dag.
-Men nu ser du ju nästan frisk ut, sa han till henne. Ja man kan ju hoppas att det vänt, men man vet ju inte riktigt när det gäller barn, de kan bli friska för att sedan bli minst lika sjuk igen.....
Just nu ligger hon på dagbädden i TV-rummet och tittar på barnpogram då hon är vaken. Jag har ställt fram en liten bägare med alvedon brevid festisen och vattenglaset....hoppas att hon vill ta det....hoppas.

Nu blir det glass!
Ha en bra dag!


Morgonmys

Har sovit klart!
Somnade tidigt i går kväll, så nu är jag pigg.
Citronte och rostad franska smakade gott nu på morgonen. Eloise, som också är vaken, drack mjölk till sina rostade. Katterna som är lite förbryllade, fick torrfoder och vatten.
Så nu är alla vakna nöjda.

I dag blir det en heldag på Grillen. Riktigt skönt. Men eftersom jag kom upp så tidigt hinner jag med en massa annat också. Det är suveränt!


Så nu blir det morgonkaffe till ljudet av regnet som slår mot fönsterrutorna. Sedan är det dags att sätta i gång med allt som jag tror att jag ska hinna med;)

Ha en bra tisdag!


Måndag-en dag då allt kan hända!

I dag är det inte någon ordinär måndag. Ingen kaffeblogg blev det, men väl en om min ångest jag haft den senaste tiden.....
Så ett eftermiddagsinlägg känns rätt.
Dagen började faktiskt mycket bra. Kaffet var klart när jag steg upp. Gott! Sen var det dags.
Innan jag började jobba på Grillen i dag, så gjorde jag det. 
Sade upp mig från min fasta komunala tjänst på sjukhemmet.
Det känns så bra.
Visst har det varit ett bra jobb, men tiderna förändras. Jag förändras också.
Kanske blir det vården igen, men inte än på några år. 

Nu ska jag ha en bra måndagskväll och verkligen sova gott i natt!

Carpe Diem
, ett citat som tål att användas ofta.......

Ha en bra måndagskväll du med!


Måndag den 20 September

Måndag morgon och det är en ny vecka. Spännande;)


De sista dagarna har krävt lite extra tankeverksamhet, det har varit full aktivitet i min hjärna dygnet runt. Att fatta vissa beslut tar på krafterna.
Jag visste att det här valet skulle komma, men jag trodde att det låg några månader längre fram, i januari närmare bestämt.
Så nu måste jag välja.
 
Vad är bäst för mig?
Vad vill jag egentligen?
Vilka möjligheter har jag?
 
Så nu har jag bestämt mig!
Jag ska inte stå och trampa på samma ställe för då fastnar jag nog i gropen som jag gör.
Jag mår bra av att utvecklas, att få möjlighet att kunna kombinera min familj, mitt jobb och min fritid. Det är betydelsefullt för mig. Inte att min familj och min fritid ska styras av ett datasystem. Det kanske fungerar för en del, men inte för mig.

Jag har alltid varit öppen för förändringar, sett möjligheter, fått det att gå i hop med jobb och familj. Men så kom dagen då jag tog ett beslut om att familjen kommer först, men jobbet är fortfarande viktigt. 
Utan jobb får människan ingen lön och barnen ingen mat, men om jobbet förgör en människas fysiska och psykiska hälsa så har barnen i allafall ingen som förser dem mat och andra mänskliga behov.  
Det är mitt val, min möjlighet, min framtid.
Jag vet innerst inne att jag har valt rätt.

Nu återstår bara att se vad Svenska folket gjort för demokratiskt val.....


Ha en bra måndag!

Äppelpaj & Kaffe

Har varit till Vallokalen och röstat. Mats och Eloise stannade ute och plockade in äpplen när vi kom hem. Det blev kaffe och äppelpaj med vaniljsås. Så nu är jag nöjd och mätt. Eloise var naturligtvis med och röstade, hon tyckte det var lite spännande....

Nu återstår några timmar av denna vackra söndag. Dom timmarna ska nog bli väl använda.
I kväll blir det valvaka tillsammans med Mats och katterna. Eloise får vänta något val till innan hon behöver sitta uppe en söndagskväll och följa mediabevakningen...
Vi ska äta något gott och förhoppningsvis bli nöjda med Svenska folkets val av en ny regering....

Ha en fortsatt Skön Söndag.

Dags att välja.....

Har haft en soft söndagförmiddag.
Ätit lite söndagsbrunch och druckit min ranson med kaffe.
Så nu är det dags för att ta sig ner till röstlokalen för att delta i Sveriges val till kommun, landsting och riksdag. Funderar om min röst har någon betydelse, men om alla tänker som jag så skulle det ju bli ganska få valdeltagare.
Så jag röstar.
Skyndar mig nu innan jag ändrar mig!

Ha en Skön Söndag!


I mitten av September....

Onsdag. Grå och mulen, men varmt ute i luften. Trädens blad har börjat skifta färg, Rönnbärsbladen som jag ser genom fönstret är nog vackrast....tycker jag.Nu är snart mopedsässongen över...för i år. Annat blir det nästa vår!


Uteblev från föräldrarmötet i gårkväll, eller eftermiddag kanske är en bättre benämning...18.00. Lite väl tidigt, men det blir ju långa dagar för lärarna annars...Hur som helst har jag fått lite info av några föräldrar som kom in på Grillen efter mötet. Känns bra att jag jobbade ändå.

I dag slutar jag redan klockan fem! Sedan blir jag ledig några dagar!

Ha en bra onsdag!

Måndag, vilken rubrik!

Måndag. Grå och tråkig. Eller?
Ja vädret är ju inte det ljuvligaste, men det är ingen nederbörd i alla fall.....


Lördagen blev verkligen lyckad. Inga vinster, men helt otrorligt kul. Varmt och skönt i badtunnan var det, ost,kex & vin som tillbehör, riktig SPA-känsla......Kvällen avslutades med ett ordentigt Danspass på Björnbiten.

Söndagsfrukosten blev lång, men mycket trevlig. Säsongens sista hemmamatch i Wiskan, extra kul med 5-3 i resultat då tycker jag. Så nu blir det lungt för mig med fotbollen lite mer än ett halvår i allafall. Förutom några "middagar" då förståss....


Bilbingospel en skön sommarkväll. Skönt med skugga då det är riktigt varmt ute.
En av Linus och Nadias lediga sommardagar tillsammans.... 

I eftermiddag är det jobb som gäller. Årets sista bilbingokväll i Stöde. Känns lite trist att inte kunna vara där då, men jobbet kommer naturligtvis i första hand.
Den här veckan bjuder på mycket mera.
Tisdag med mera jobb och föräldramöte på kvällskvisten. Onsdag lite till jobb och flera möten...Torsdag är jag faktiskt ledig från jobbet men det finns fortfarande en hel del att göra inför den kommande vinten........nä det verkar bli en tråkig roman om veckans händelser....

Nu börjar solens strålar visa sig, så det blir en vacker måndag ändå. Bra start på en septembervecka......

Ha en bra dag!


I dag tänds det många ljus i världen

Lördag morgon och nattsömnen blev helt perfekt!
Eloise vaknade faktiskt först i morse, så hom och Mats gick ner och fixade kaffe till mig. Morgonlyx.

I dag är det ju den 11:e september och det är en sorgens dag för många människor runt om i världen. Men det finns faktiskt undantag! Ett av mina barnbarn fyller två år i dag. Grattis Amilia, eller Ditte som hon kallas. Världens gladaste unge!

   
Ditte är inte lätt att fånga på bild,
annat är det med storasyster och moster Eloise...

I går kväll tog jag och Eloise en promenad ner till Bloms. Jag och Monke drack kaffe och surrade.
De har ju varit på Rhodos, hela familjen, så det blev mycket surr om den härliga ön.
Jag fick en finfin present som ska sparas till ett festligt tillfälle:)
Eloise fick ett Slott med prins & prinsessa. Slottet fick en hedersplats på avlastningsbordet brevid hennes säng medans de ännu namnlösa kungabarnen sov i hennes säng.
Mats fick också en present som han blev mycket glad över och den kommer han att testa nästa helg, då han är ledig. Nathan har också något gott som väntar..... 
Det kändes faktiskt som på julafton i går kväll, fast det är lite mer än tre månader dit...

Tre månader bara?! Tanken slog mig nu. Då är det nog dags att börja fundera och planera för december snart:) Det gillar jag.
Sommaren är ju min favoritårstid, helt klart. Men December med advent och jul är något speciellt för mig. Jag tycker om att stöka inför julen. 
Det är egentligen den enda högtid vi firar här hemma, förutom födelsedagar då, och midsommar förståss.

Tillbaka till nutid. I eftermiddag spelar Stödes herrar hemmamatch, borde hinna med att kolla på den innan Bingofinalen i Ljunga börjar....Efter bingon är det tjejkväll med tunnbad & bastu....helt klart är det ett späckat lördagsprogram som jag har framför mig...vill inte prioritera bort något;)

Så nu blir det lite lördagspyssel här hemma, men först en tretår......

Ha en superbra lördag!


Sagolikt

Det är onsdag kväll och jag har nu landat vid datorn.
Slutade redan klockan fem idag:) Tack Ida och Line!
Det är två av "tjejerna" som gör mitt jobb helt perfekt.

När jag kom hem från jobbet blev det fjärilsjakt med negativt resultat:(
-De har nog flugit till Älvalen för att sova, sa Eloise. Det är nog dags för mig att sova med, fotsatte hon. 
Vad svarar man? Klockan är strax efter fem...
-Ja de har nog flugit till Älvdalen, du kan väl bada först och äta lite kvällsfika?
Så blev det.
Kvällens godnattsaga blev naturligtvis Peter Pan. Tingeling är ju med så.....


Pieris brassicae.
En Kålfjärilshona som är en av sommarens alla Älvfångster.. 


Nu har jag tänt en massa ljus och sitter här, är faktiskt riktigt pigg.
Eller är jag det egentligen? Jo det är jag nog:)

I morgon är jag ledig, och i tre dagar till. Så när Mats åkt till jobbet och Nathan till skolan så blir det en dag på Torpet. Med Eloise förståss. Vi ska hjälpa Ewa att sätta hage. Kela lite med Stampe ska vi också göra. Hoppas att det blir en lika fin dag som det varit i dag....

Njut av livet, men glöm inte bort att leva!
Måndagslyx

Vad härligt!
Måndag morgon och jag får dricka kaffe tillsammans med solstrålarna som lyser in genom fönstren. Det känns verkligen som en riktig måndag. Lyxigt.

I går blev det middag på MAX, tillsammans med Lena innan vi for till Alnö på PL-visning. En jättetrevlig kväll  och jag fick träffa flera kollegor. Det är kul att träffa människor som man annars aldrig skulle mött, med samma brinnande intresse för konsten att skapa stämning.


Eloise fick följa med Moster Linda till Holm,
för att titta när pappa spelade fotboll. Det blev ett jämnt resultat.
Men det var en riktig skön söndagseftermiddag, tyckte Eloise.

I dag är det ju som sagt måndag och det är veckans första arbetsdag. Härligt. Ja man ska vara glad att man har ett jobb, och att det fungerar med familj och intressen är en bonus. Jag är faktiskt riktigt nöjd.

Så låt veckans först dag bli bra.
Ha en underbar måndag!


Min ljusnatt!

Nu är jag ordentligt mätt!
Min första riktiga middag sedan i måndags så naturligtvis måste det bli något extra gott!
Pastasnäckor med filé á la creme. Gudagott. Fast jag fixade middagen själv:)
Tiramisun blev pricken över i:et. Himelskt. Det blev lite kvar av måltidsdrycken, men den slinker nog ner lite senare, som sällskapsdryck...

Så nu inväntar jag skymningen så att jag får tända en massa härliga ljus! Men det är ingen panik, den här dagen får gärna vara några timmar längre än en vanlig lördag! Men jag är ju ledig i morgon med, så kanske blir det läggdags sent i natt, eller på tidig morgontimma....och då är det ju faktiskt Sköna Söndag!
Med noll planering tills på eftermiddagen....
Vad ska jag göra då tro? Kanske blir det en stadsresa typ:)
Men först lite hemmalördagsmys med en björkvedsbrasa, tända ljus och Grand Sud Cabernet.....

Hoppas ni får en lika mysig lördagskväll som mig!

Softmorgon

Idag verkar det bli en fin höstdag. Det är ju lördag och jag är ledig, resten av familjen också. Solen skiner och kaffet smakar utmärkt.
Sovmorgon är nog inte det viktigaste, utan det känns bra att inte måsta passa någon tid. Att kunna sitta och dricka sitt morgonkaffe, se fjärilarna flyga omkring ute, höra någon enstaka geting och fundera över vad som passar att göra idag. Det är softmorgon det. En perfekt lördagsmorgon.

I går kväll när jag kom hem från jobbet hade Kattmamman hämtat hem alla sina ungar. Ett mms till Lena och de kom strax och hämtade sin nya familjemedlem, Tvillingpojken. Hoppas det går bra för honom att bli kompis med hennes andra katter. Så nu har jag två honkattungar kvar som söker nya hem. En helsvart och en svartvit. De är riktiga jägare fast de är så små.

Ha en bra Lördag!


Tiramisu

Fredag! Härligt!

Ska jobba på Grillen idag. Hela dagen. Det känns faktiskt riktigt bra. Men sen är jag ledig i TVÅ dagar.
Har en massa som ska göras så det kommer att bli full fart ändå. Så ledig är kanske fel uttryck, men jag ska i allafall äta middag tillsammans med Eloise och Mats i morgon:)


Kanske blir det middag ute imorgon....en sen sensommarmiddag..
om vädret tillåter....:)

Jag har köpt en stor Tiramisu-tårta, så efterrätten är fixad i flera dar.
Det är min favorit. Kanske därför jag gillar Italienska middagar....
Så i morgom planerar jag en riktigt god middag med pasta. Naturligtvis blir det en cremig sås till och ett gott vin. Jag kommer inte att glömma efterrätten.....Eloise har fått en ny kompis, en jämnårig flicka från ett helt annat land med ett annat språk. Men det som är fantastiskt är att de komunicerar ändå.
När de leker så pratar de med varandra och de verkar som om de förstår vad den andra säger eller menar. Helt fantastiskt tycker jag. Eloise kallar henne Bettan, kanske är det en svensk variant, men den är långsökt..... 

Så nu är det dax för lite fredagsplock, sen blir det fredagsgrill och i kväll fredagsmys!

Ha en bra fredag!


Hösten börjar bli vacker...

Så har det blivit september!
Nu är det höst på allvar....det börjar lysa i varma färger från träden. Det är lite kyligare om morgonen och det börjar bli riktigt mörkt på kvällen....Det börjar bli dags för att tända fönsterlampor och naturligtvis alla vackra ljus . Riktigt mysigt!  

Har bara två arbetsdagar kvar den här veckan, är ledig i helgen. Skönt!

Fick besök här om kvällen och de ville så gärna ha en katt. En pojke.Vad bra tyckte jag, eftersom vi har en sådan liten söt kattpojke. 
Men den var liksom försvunnen.
Kattmamman var inne med ungarna, men de gick ut när L & A kom. Lite senare kom hon in igen, men utan kattpojken.
Kan hon ha förstått?
Ja tänkte jag, den kommer väl hem när de åkt, men nu har han varit borta i två nätter....de andra är hemma så han är där ute helt själv, om det inte hänt honom något.  Men jag fortsätter hoppas.

Ha en bra dag!


RSS 2.0