Nollgrader

Nollgradigt. Regn i går kväll och katterna vill ut!
Det är nog en helt vanlig januarimorgon det.

Själv sitter jag och väntar på att sjusovarna ska vakna till... och på att fylla på min kaffekopp.
Helgen har varit helt fantastisk, har hunnit med en massa skojiga saker.

Fredagsmyset slutade lite tidigt med att jag somnade framför TV:n, men det var säkert en mening med det också. Lördagen innehöll en överraskningsmiddag för min mamma som fyllde år tidigare i veckan. Nadia & Linus kom hem med sina små underverk. Mina systrar var också här. Så man kan nästan sammanställa lördagen med trudelutten min morfar brukade sjunga; å hundar å ungar å hembrygt äppelvin....

Söndagen började fint med bäbismys. Vid lunchtid fylldes min bostad med allahanda människor som ville syta.... men alla vet väl att en mormor har förtur:)


Så var det måndag igen och en ny vecka har inletts. Vad den kommer att fyllas med mer än jobb och vardagsbestyr? Det vet jag inte.

Nu en kopp java till så är man på G sen.

Ha en fin start på veckan. Kram.

God morgon!

Ett par grader kallt ute och mörkt som på¨natten....Tonårsgrabben har gått iväg till skolbussen och resten av familjen som är hemma ligger på söta örat ännu.
Själv sitter jag här och njuter av en kopp nybryggt kaffe, kattungen har plockat ned en julgranskula som den leker med och hans föräldrar ligger i varsin fåtölj och försöker sova frukost.

Plötsligt så får jag en otrolig längtan efter sommaren....Inte bara sommaren, skulle Eloise sagt, utan en somrigare repris på kusinträffen som vi hade i höst!
Men det är ju några månader dit, tyvvär, så jag kanske ska ta och bjuda hit några av kussarna som bor nära så vi kan sitta en kväll och "planera".

När jag var liten sa jag att jag ville ha sjutton barn!
Jo men snart så....fyra egna+två bonus+fyra barnbarn..så är målet snart nått:)
Jag tycker om att ha en stor familj. Det finns alltid någon där. Om man behöver. Fast det finns ju stunder då man vill vara i fred också, för att bara lalla på som man själv vill.

Nu blir det en påtår och sedan är det nog dags att fixa lite här hemma innan det är dags att bege sig till grillen.

Ta´t lungt! Å ha en bra dag!
Kram.

Tiden står inte still precis....

Tolv dagar av Januari 2012 har passerat....... av dem har jag varit ledig elva:)
Men jag har ändå inte hunnit med det jag hade tänkt....som att göra ett besök till stan....nä jag har varit hemma och gjort....ja lite och ingenting....eller så har jag helt enkelt behövt de här dagarna till just det.
Trettondagsaftonspartyt missade jag inte, det är årets första och kanske största tillställning. Dessutom hade jag riktigt roligt!Däremot har jag umgåtts en hel del med mina systrar, vilket jag i och för sig ofta gör ändå.... mina yngre barn har haft jullov så det har ju varit en hel del marksevice att sysselsätta sig med. Mat. Bullar. Kakor. Fika.

Internet då? NÄ! Det börade inte fungera normalt förrän i går! Nog för att jag försökt att ta mig ut och surfa men..... Gudrun tog nog i lite väl när hon svepte förbi på Juldagsnatten.

Så vem vet? I morgon kanske det blir en morgonkaffeblogg, igen.

Kram till alla !!!!

Gott Nytt År!!!

2011 avslutades tå torpet. Det blev naturligtvis en trerätters middag med grillat till varmnrätt. Min son och hans flickvän fixade en läcker efterrätt, den kallar jag Beas Marängkaramell.

Tolvslaget. 18 grader kallt och inte en raket i sikte, helt fantastiskt! Däremot var himlen fylld av Ufo-ballonger. Mycket vackert och helt i alla djurs smak...
Naturligtvis blev det skumpa och massor av Nyårslyckönskningar, dessutom var alla vakna!Så är det nu 2012 och jag ska verkligen förverkliga mina nyårslöften!

Gott Nytt År önskar jag er alla!


RSS 2.0