Stöde skola, vart är ni på väg?

Idag blir det full fart. Ska hinna med en hel del eftersom jag åker på kryssning till Mariehamn i morgonbitti! Har inte packat är, men jag hinner nog...

                                  
                                                   Stöde Isak

Stöde Skola-där ekonomi går före elevernas behov?
Fick ett mail i början av veckan att det är ett extra föräldamöte i kväll, eftersom Nathans mentor är varslad. Hon är hans tredje mentor på två år. Så han får väl en ny igen till hösten.
Skolans ledning kan verkligen inte planera sin verksamhet. Hur tror de att barnen ska kunna känna hamoni och arbetsglädje på sin arbetsplats då de inte kan känna sig trygga med arbetslaget? I det ingår ju mentorn.
Som förälder är det inte heller så enkelt, måste avvara en massa tid till att få kontakt med den nya genom telefosamtal och extra långa utvecklingsamtal. Snacka om besparingar för skolan!!!

Kan iallafall inte gå dit eftersom jag jobbar, tog ledigt för utvecklingsamtal för någon vecka sedan. Det visade sig vara onödigt, eftersom det ska bli en ny mentor till hösten. I och med det måste ju den nya mentorn göra en ny arbetsplan med Nathan eftersom den som den tidigare gjort inte gäller då..... Så det blir väl till att ta ledigt då istället.

För det spelar väl ingen roll vad föräldrarna tycker på ett sånt möte som är ikväll. Rektorn ska också sluta, så det kommer en ny till hösten...
Hoppas att den nya har kompetens att leda en verksamhet som tar hand om våra barn och som ser till att de har en tillfredställande arbetsmiljö. Då kommer våra barn att må bättre i skolan och därmed kan studieresultaten bli bättre. Det är iallafall vad jag anser.

Kanske kunde föräldrarna få ta del av vilka utblidningar, betyg och omdömen som den nya Rektorn har, så man kan avgöra om det är en lämplig skola man lämnar sitt barn till. Man kan ju faktiskt välja skola nu för tiden.  


Kanske är det dags för skolan att börja ta ansvar för eleverna och deras behov i skolan.  

Nu ska vi snart iväg, ha en bra dag!! 



Kommentarer
Postat av: Anonym

ARBETSPLANEN GÄLLER även om det är en ny mentor, så förstår jag det. Och det är inte så konstigt om Nathans mentor blir varslad, hon hade ju uppenbarligen inte koll på vad som ingår i hennes arbetsuppgift. Ni klassföräldrar kanske kan ge henne läroplanen i avskedspresent. (går att ladda ner gratis: skolverket.se) då kanske hon lär sig något.. och du..ge den till rektorn också!

2010-06-03 @ 10:45:33
Postat av: Ann

Tack, misstänkte nästan att det var så....

2010-06-07 @ 08:20:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0