Sköna söndag å solen värmer gott!

Sköna söndag med solsken och flera varmgrader ute:)

Jag börjar inte jobba förrän klockan tre i dag och det känns ju bra... ska passa på att vila lite till innan det är dags att bege sig till Grillen.

Eloise verkar inte riktigt kry i dag men hon kanske bara är lite söndagstrött, hon har väl rätt att vara lite soft hon med när det är söndag:)

Så vi tar och kryper ner under en mysig filt och kollar på Playhouse Disney.

Ha en skön söndag!

En riktigt aktiv lördag

Ledig lördag med solsken och sju grader varmt ute!!!!
En helt perfekt dag att passa på med veckostädning:)
Eloise har varit ute med storasyster och lekt. Pulkåkning och snösanering var två av deras aktiviteter..... 

I dag funderar vi på att äta Pizza..... kanske blir det en hemmagjord... då kan man ju välja precis vad man vill ha på den... Tomatsås, skinka, champinjoner, purjolök, vitlök, oliver och massor av ost, det är min favorit det!!! 





I kväll ska jag faktiskt ut på byn.... ska passa på att ta ett glas rött med självaste styvmor:)
Mats har jour men kanske kan han byta så att jag får en kavaljer med mig ut och dansa:) Behöver röra på mig jag och dans är ju en mycket bra motionsform dessutom är det roligt!



Nu är det dags för lite mellis!

God fortsättning på den underbara lördagen!

 


Fredagsmys med Batman

Fredagskväll. Nollgradigt ute och idag kändes det som vår i luften. Katterna har redan tjuvstartat med mars-aktiviteterna, så kanske våren har startat nu :)
En riktigt mysig fredagskväll har vi här med chips, coca-cola och lite annat som hör till... Nathan har hittat igen en BATMAN-film som vi ser på och Eloise har redan gjort kväll.... Katterna är ute och Mats jobbar.... en näst intill ordinär fredagskväll med andra ord.




Jag har även blivit fri influensan, tror jag, har inte slutat med medicinen men känner mig ganska pigg.

Eloise har ju velat att vi skulle skotta bort snön så att sommaren kommer fram...men i går kväll sa hon:
- Mamma, vi kanske kunde ta min vattenkanna och tömma vatten på snön så att den försvinner?!
Hon längtar verkligen till sommaren den ungen. Sen kan man ju fundera över hur hon får alla ideér... de är ju inte totalt ologiska.

Tror faktiskt att jag ska passa på att fixa naglarna medans vi ser klart filmen.... Det är ju alltid bra med lite manikyr när man har ett arbete där händera tvättas ett oräkneligt antal gånger under ett arbetspass:)

Ha en bra fredagskväll!

 


Skönt med en Skön Söndag i dag!

Bara tio grader kallt ute nu.... dricker mitt morgonkaffe och har faktiskt ätit en varm smörgås till frukost. Jag liksom lyxade till det i dag eftersom det är söndag:)

Eloise har sovit hos sin mormor i natt. Så i går kväll var jag helt ensam hemma, något som inte har hänt de senaste fem åren vad jag kommer i håg...... vanligtvis sover hon borta när vi jobbar eller ska iväg på något som hon inte bör vara med på.
 
Mats var borta hela eftermiddagen och kvällen eftersom fotbollsdamerna & herrarna hade en gemensam middag som förgicks av diverse aktiviteter.
jag passade på att vila och den mest fysiska aktiviteten i går blev nog att lägga in ved i kaminen.
Min middag bestod av krustader fyllda med räkstuvning och sen blev det en god chokladbit till efterrätt.... så det blev varken Pizza eller Kycklingrulle, nä inte ens någon kockosboll blev det. Men jag var riktigt nöjd ändå.
Febertermometern visade bara på 37,9 nu på morgonen så det är väl på väg åt rätt håll i alla fall..... jag brukar ha en morgontemp på max 36 när jag är frisk.

Min Sköna Söndag har startat helt i min smak med gott kaffe och ork & tid till bloggarlivet. Senare i dag tänkte jag uppvakta min systerson som fyller 10 år i dag!
Annars ska jag bara göra ingenting, i morgon startar en ny vecka och den kommer att bli riktigt hektisk med jobb, studier och allehanda måsten som jag ligger efter med.....





En riktigt cool bild på min systerson från en av sommarens partyn!

Ha en riktigt Skön Söndag!

 


Kanske dags att skotta fram sommaren....

Typ 30 grader kallt ute i natt!!!! "Bara" 26 när jag steg upp, bör även nämnas att solen sken som på en sommardag också!
Kanske jag ska hjälpa Eloise idag. Att skotta bort snön, så att sommaren kommer fram. Hon säger att sommaren finns under snön. Ganska logiskt men lite väl kall luft för att hålla gräset grönt och mjukt........

I går fick jag recept på nässpray, så att jag kanske kan bli lite bättre, men förstår inte riktigt hur febern ska försvinna av den..... kanske om bihålorna blir rensade, men jag får fortfarande äta febernedsättande.... så nu har jag haft feber i fjorton dagar!!! Inte konstigt att kroppen inte orkar med riktigt.... sova är det jag gör bäst och mest nu :)

Jag for i alla fall in till stan och hämtade min nässray i går. Passade även på att äta en god två-rätters middag med min äldsta dotter, Nadia, på Källarkrogen. Sypermysigt! Tack Nadia!
Att det följde med en ny blus från Cubus hem blev en bra bonus:) Även H&M cosmetics fick ett besök av mig, lite hårspray och några andra produkter ville också med hem till mig.. så blev det och jag somnade ganska ovaggad i går kväll framför TV:n.

I dag blir det en lugn och skön hemmadag, ska bara ta det lungt eftersom jag säkert behöver det. Kanske ska jag köpa hem Pizza eller en Kycklingrulle till middag i dag, kan inte riktigt bestämma mig för vilket. Men jag ska ha en Kockosboll, om det finns nån kvar förståss.... hoppas!!!


Ha en riktigt underbar vinterdag!


Happy Valentine!

Alla hjärtans dag 2011.
Över tjugo grader kallt på morgonen och värmepumpen snurrar på för fullt....
Fick en bra överraskning då jag väcktes idag... En stor kopp varmt kaffe på säng. Det är kärlek det!
Så jag låg där och tittade ut genom fönstret medans jag drack mitt kaffe, hade då aldrig kunnat ana att den vackra dagen skulle vara så fylld av kyla..... men så är det när det är vinter, man vet liksom aldrig vad vädret erbjuder..... så det känns faktiskt riktigt bra med en Alla-hjärtans-dag i dag. Kärlekens värme värmer gott den!




En annan typ av kärlek är detta!
En riktigt fin dag tillsammans med Gäddjäntorna!
Blir helt salig när jag tänker på vad kul vi har.... femte mars är det dags för årets första tävling.  



Så en stor och varm kram till alla i dag!

Skönt att veckan snart är över!

Fyra grader kallt och lätt snöfall, ja det kan jag stå ut med en söndagsmorgon... Det är lite skillnad mot för hur det var i torsdags med snöstorm och den tragiska olyckan med hästarna.

Jag har haft årtusendets värsta flunsa i veckan jag. Över 40 grader i feber i flera dagar, ont i halsen, hosta och naturligtvis har kroppen kännst som ett ömmande onödigt tillbehör till mitt huvud som dunkat nästan oavbrutet. Så nu hag jag utnyttjat minst en normal årsförbrukning av både Ipren och Alvedon på bara en vecka.... nu är det bara själva kroppen som måste få sig en återhämtning, sen är jag nog frisk!

I min familj jobbar vi väldigt mycket kvällar, kanske inte samtidigt men det är ju inte så ofta vi får chansen att äta middag tillsammans. Men i går hade vi tänkt det eller åtminstonde jag, så Eloise och jag stökade på med mat och hon dukade fint med flera bestick, glas och fina servetter. Hon hämtade tändaren och gav den till Mats och sa:
-Pappa tänd ljusen nu så det blir lite mysigt. När han gjort det sa hon:
-Nu kan vi se vad vi äter också!
Så var det dags för förrätten, Medelhavshjärtan med flingsalt. Riktigt gott. Sen var det dags för varmrätten och den bestod av Viltgryta med potatis. Vi hade bara lagt maten på middagstallriken så fick Mats ett larm han måste i väg på...... så Eloise och jag fortsatte att äta, hon vill ju mest bara ha potatis så det åt hon i massor och jag åt en lagom portion mat eftersom jag visste vad som fanns i kylen till dessert. Vintervit Pannacotta.

Så Eloise och jag hade en riktigt trevlig middag och hon fick stanna uppe lite längre än vanligt....kanske Mats skulle komma hem innan det var dags för Godnattsagan.... Men en nöjd och trött Eloise hämtade en bok och ville absolut höra sagan om Snövit. Så sagt och gjort, det blev saga och gonattkram. Då kom Mats hem!

När han åker på larm får jag ofta obehagskänslor.... naturligtvis är man orolig för vad som kan hända. Det kan så lätt hända något oförutsett... och det var precis det som hände i går kväll..... fast inte under själva insatsen utan turligt nog på hemfärden, med en femton ton tung brandbil. Det hade skurit ned med hjulen i snön i en välkänd kurva efter riksväg 305 och voltat, så taket lutade emot en björk i brinken... de hade låg fart så allt hade likom hänt sakta men ändå hänt..... Så man vet aldrig när olyckan kan vara framme..... eller lura bakom nästa krön.
Den här gången gick det bra. För alla inblandade. Men min oro kommer inte att minska nästa gång de åker......


Mina underbara barn.


...och min fantastiska brandman...<3



Så idag ska vi ta det lungt och jag har ett Grillpass på eftermiddagen.... annars sa vi bara ha en Skön Söndag.

Ha en Skön Söndag du med!

 


God morgon måndag!

Måndag igen, tolv grader kallt ute och jag hoppas på en solig dag!
Vi har haft en skön helg som jag avslutade med ett eftermiddagspass på Grillen.

Eloise har mycket funderingar om allt möjligt nu. Här om dagen förklarade hon for oss att Sommaren finns under snön! Det känns faktiskt logiskt att tänka så, att sommaren har ett snötäcke över sig när den vilar........

Så nu blir det till att sätta fart på denna nya vecka som förhoppningsvis blir minst lika bra som den föregående.....

Ha en bra måndag!

Dags att stilla begären....

Tre grader kallt. När jag tittar ut ser det ut som på ett svartvitt foto. Lite läskigt men ändå vackert.
Eloise har haft feber igen i några dagar, lite hostig och lite snorig har hon också varit, men i går blev hon bättre.... tursamt nog. 

Jag fick ett possitivt antagningsbesked i går, från miun. Tillämpad Kriminologi, en kurs på halvfart och dessutom på distans:)  Det kommer att bli ett bra komplement till mina tidigare kurser och utbildningar då 50% ligger inom vården och 50% inom samhällsvetenskapen. Dessutom är institutionen för hälsovetenskap den ansvariga institutionen. Så våren har jag fullbokad nu med studier och jobb och sen får jag se vad som hinns med:)

Det är nog sant som en lärare sa till mig när jag läste till undersköterska:
-Har man en gång börjat studera som vuxen så kan man inte sluta.....
Efter det så fick jag en fast tjänst och mina studiemöjligheter liksom begränsades.... blir man var att få en riktigt bra lön varje månad så vill man liksom inte avstå från den heller.... därför är det bra med distanskurser och att dessutom läsa på halvfart gör att man kan jobba ganska mycket = INGA LÅN!


Här älskar Eloise att vara! Jag förstår henne, jag trivs här jag med trots all snö......

Nu ska vi göra oss redo för en tur till vinterparadiset. I kväll blir det nog till att åtmistonde lyssna på den första delen av melodifestivalen...... men annars ska vi bara mysa på och njuta av livet.........så gott det går.

Ha en underbar dag!


RSS 2.0