Solig start på denna vecka!

God morgon!
Vilken dag det verkar bli!
Sitter här med mitt morgonkaffe, funderar lite på vad som måste göras idag.
Disken och tvätten fixar ju sig inte själv så.... Men sen blir det nog en utedag tills jag börjar jobba på eftermiddagen. Har massor av utomhusprojekt på gång...

           
    Äppelträdet har massor av rosa knoppar...vackert 


           
 Syrénknoppar i solljus......även maskrosorna är vackra


Den här veckan har jag en hel del inplanerat. Natuligtvis ska jag jobba, men en kryssning med Cinderella på torsdag är nog veckans höjdpunkt! Den ser jag fram emot.


Så med Sommarsolen framme denna måndagmorgon, kan man inte annat än se en ljus start på denna vecka!
Låt den fortsätta så....

Ha en bra dag!

En glad överraskning!

Så är denna söndag snart över.

Kom ett blomsterbud med en underbar ros idag! Från min äldsta dotter. Jag visste att hon hade inte möjlighet att komma i dag, så det blev en mycket glad överraskning! Tusen tack!



Mats hann med att se två fotbollsmatcher idag. Först for han till Viforsen och såg Medskogs-Viskan som resulterade i att Viskan förlorade. Sen kom han hem med middag, det blev en god PIZZA med bearnesås. Inte helt fel idag kan jag säga. När middagen var uppäten for han och Eloise ner på IP och såg Stödes damer besegra Selånger med 3-1. Så veckans kvot av livefotboll är nog med råge fylld.....


Själv fick jag besök av Lena, vi kollade på alla nya fina PartyLite produkter. Massor av fina saker! Måste bara ha! Eftersom det är mors dag i dag så blev det några inköp, längtar tills de kommer på posten!

  
Fågelbur till lekstugan.  Kopparlykta för votivljus & Tropisk gecko.

Så sammanfattningsvis så har det varit en skön söndag.
Väcktes av en pigg fyraåring i morse och morgonkaffet dracks på mammas altan.
Fick en vacker ros av Nadia och en god Pizza av Mats. Pysslade lite här hemma och fick trevligt besök av Lena på kvällskvisten. 
Vädret tillät även att vi kunde sitta ute och dricka kaffe medans vi frossade bland de nya härliga dofterna och exotiska hemmaccenterna. hel enkelt en skön söndag...

Så nu väntar ostbollarna, för en komplett söndag:)

Ta vara på tiden, medans tid finns, för tiden flyger iväg.....  



Mors dag

Ja så var det sista söndagen i maj, morsdag är förlagd till denna dag. Naturligtvis har mors dag sitt ursprung från Amerika. 1908 var årsdagen för Ann Jarvis mors bortgång och hon ville hedra sin mor, så introducerades dagen som spridit sig världen över.
1919 firades mors dag för första gången i Sverige.
Ha en extra bra dag i dag alla mammor! 

Petunior hos mamma


Sommarfesten innehöll alla väderlekar som hör sommaren till.
Det var sol, regn och åska. Men varmt och skönt var det i partytältet.

Vi åt paj, sallad och vitlöksbröd. Dryckerna varierade markant!  
Lekledaren Sune fick hastigt omstrukturera tävlingarna så att de anpassades till väderväxlingarna.
Vi firade Eurovisionsschlagerfestivalen på vårt eget sätt med att spela alla möjliga och omöjliga gamla schlagerhits. Helt fantastiskt vad det är bra med Spotify. Så dansade vi till långt in på natten, alla var glada och nöjda. En bättre inledning på sommaren kan det knappast bli. Så nu är sommaren här!

   
Lite lojt efter maten?     Koncentration tjejer!      Kärr-rally med vin...

Mats stack på fotboll, fast det är söndag, konstigt eller?
Själv tycker jag det är bra, så jag får stöka på som jag vill här hemma, han ska ju fixa middan när han kommer hem, så nu är det bara för mig att göra det jag har lust till.

Ha en skön söndag!

Solen har visst försovit sig...

God morgon!
Dricker naturligtvis mitt morgonkaffe, gott. Ska snart iväg till Grillen, perfekt med lite extra värme idag! Har försökt hitta någon glimt av solen men den verkar ha tagit sovmorgon....
Men Sommarfesten börjar ju inte förrän senare på eftermiddagen. Som tur är så har arrangören varit förutseende och införskaffat ett partytält:)


Patte med en del av Partytältet, undrar just om han är klar med monteringen?

Ha en bra lördag!

Sen fredagskväll, ja det blev visst lördag nu...

Har varit på torpet i kväll!
Det är så fantastiskt där. Gräset växer och är så vackert grönt, kossorna har fått kalvar som går omkring på sina klena men ändå starka ben. Ikväll lyssnade vi på Göken. Sommaren närmar sig nu!!

I morgon ska årets första Sommarfest gå av stapeln, hoppas verkligen på bra väder!
Ewa och jag gjorde en massa pajer som skall förtäras, Samuel klippte gräset och Patte ordnade en massa andra praktiska saker, fastän han vaknade med feber i morse....
Johan och Eloise lekte så bra som dom brukar, idag blev det tågbanebygge av första klass!!
Eloise tyckte att de skulle måla om lekstugan. Så då trodde ju alla att hon ville måla den rosa eller röd. Men så tyckte inte hon, utan att den skulle vara blå och grön, eftersom det är pojkarnas lekstuga:)
Hon har ett gamaldags genustänk hon. 

 
Samuel fixar till gräset      Eloise & Johan


Mats var på fotboll i kväll, Stöde spelade borta mot Söråker och det blev förlust med 2-1, trist....
Men trots den förlusten är han på bra humör:)

Så ett kortare arbetspass i morgon, sen blir det Sommarparty på Torpet! 

 


Jordgubbsfrukost



Idag känner jag mig väldigt förkyld, trist, måste kurera mig eftersom jag ska jobba på Grillen idag. Lite kaffe och en ipren ska nog få igång mig. Annars får jag väl ta en allergitablett, nackdelen med den är att jag får en annan slags trötthet, trist..
Eloise är fortfarande lite snuvig, men annars ganska pigg och lagomt busig.

Igår var vi till Bilprovningen med bilen, jobbigt, jag brukar inte ha tur där precis. Så Mats fick ta hand om den biten, det bör väl nämnas att det gick ungefär som jag trodde, ska dit på återbesök:( Ska piffas upp med ny ruta och ett lyktglas så.....

Sen blev det BIRSTA, med en köpmedveten fyraåring och en hemkär sambo.
Lunch med syrran och hennes fyraårige son hann vi också med. En snabbrunda på Birsta center som resulterade i lite klädinköp på Cubus, pyssel på Panduro och hårdekor på Lekplaneten.




Sen blev det dags för Östra Birsta. Blev några inköp där också:) Bland annat lite till trädgården och så mat förståss. På Ica Maxi hittade vi läckert röda jordgubbar som vi köpte med oss hem. Jättegoda.



Det är tur att Matfors har en välsorterad ICA-butik så man kan komplettera det man glömt att handla:) Så en sväng dit också på hemvägen.

Väl hemma var det bara att packa upp varorna och svida om för en tjejkväll hos Lena.
Där bjöds det på hudvård, god paj,sallad och goda drycker, bland annat kaffe. Så vid elvatiden igårkväll kom jag hem, rejält trött efter en hektisk men kul dag.

Så nu blir det lite praktiskt arbete hemma innan Grillen öppnar....Ha en bra dag!


Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart...

Fick lite tåkigt i dag på em. Eloise blev piggare och det innebar ju att hon blev lite rastlös.
- Mamma vi kan väl åka nånstans? frågade hon. Jag hade ingen större lust, men kom på att den mat som katterna vill ha var slut.
Så vi tog bilen och for till Grenen.Där finns nämligen enligt våra katter den bästa och godaste kattmaten. Köpte en påse på ICA nyligen när maten var slut, men det innebar att jag fick göra välling till dem. Dubbelarbete:(

När vi nästan var framme se Eloise:
-Åh mamma, ska vi på Ängen, ja titta där är ängen! och pekade på Grenen, som har bytt namn till Stöde Mix för ett antal år sedan, men jag säger Grenen jag.
Jag fattade först inte vilken Äng hon menade, men hon förklarade och visade mig.
-Titta då! Där! Blommor överallt, här på Ängen!
Att jag inte fattade direkt, men jag har väl inte samma slutledningsförmåga som en Blomsterälskande fyraåring. Klart att blommorna finns på Ängen....

Vi köpte torrfodret till katterna och så blev det några saker till.

     
En toaskylt i trä. 
  

Och en fin stor kaffemugg med en röd ros i, ifall att dom tar slut tills på söndag:)


Eloise bestämde sig för att köpa blomsterfrön.

Först kom hon med en påse Lobeliafrön, och det behövdes en massa övertalning från mig och personalen där, att det var för sent att sätta dem nu. Så hon hittade efter en bra stunds sökande en påse med Luktärt, en gammaldags sort från 1907, som hon fick köpa.
Så när vi kom hem var det fröplantering som stod i fokus. Eloise fick ju planteringsjord när hon fyllde år av sin äldsta syster, det fanns lite kvar så det var bara att sätta igång.
Jord i en stor kruka, ner med fröna och en massa vatten över. Som tur var höll hon till ute, så att det överflödiga vattnet kunde rinna ur botten på krukan. Så nu väntar hon med spänning på att få se fröna gro, att det börjar synas lite grönt. Att hennes arbete i dag kommer att förvandlas till blommor, ljuvligt doftande i en blålila färg, det tvivlar jag inte på. För den omsorg Eloise kommer att ge dessa frön, är få frön förunnat.

Så snabbt upp med resten av varorna vi köpt, gav katterna mat och vatten, lagade mat på en kvart, åt och kom på jobbet precis till klockan fyra.

Nu laddar jag för en dag i Birsta i morgon. Tro det eller ej, men Mats ska följa med mig och Eloise.....


Full fart idag...

Ett ganska grått och trist väder idag. Men dagen behöver ju inte vara tråkig för det.

Fick kaffebesökare på förmiddagen. Så morgonkaffebloggen uteblev idag. Men vi hade det trevligt och surrade på som bara den. Och drack kaffe naturligtvis!

En sväng till ICA och ett snabbt besök på Stödehuset, sen hem och greja lite innan det är dags för middag och ett em-pass på Grillen. Full fart ska det vara.

Eloise är lite bättre idag, ingen feber iallafall, men lite snorig och en aning kinkig. Men det hör ju liksom till när man är förkyld. Hon sitter i trappen nu och myser med några av sina Barbies. Tutten och kudden har hon nära så hon kan gosa till lite extra då och då. Hon är en riktig mysunge.





Så nu ska jag ladda för resten av dagen med en kopp nybryggt kaffe....
 

Fika är gott

Har varit en lång dag i dag. Eloise vaknade redan 04.15 i morse. Försökte få henne att somna om, men pga att jag glömt dra ner rullgardinen i går kväll så var det bara att stiga upp. Så vi fick en hel del gjort i morse innan det var dags att väcka sömntutorna.
Så vid åtta var vi redo för att åka in till stan. Var och fikade med Nathalie och barnen, de lekte och hade jätteskoj. När vi for hem somnade en mycket trött Eloise i bilen. 

 
    Joline & Eloise

Efter lunch begav vi oss till Stödehuset och tog en kopp kaffe och surrade lite. Där håller de på att måla om lite runt utomhuspoolerna, blir jättesnyggt!!!
Ser fram emot premiärbadet i Juni, tror de öppnar samma helg som skolavslutningen är.

När vi kom hem hade Eloise fått feber! Typiskt. Vi som hade en intensiv kväll framför oss med både fotboll och Inredningsparty. Så det var bara att prioritera. Mats for iväg till fotbollen och jag for på Inredningsparty hos Nikita medans Eloise fick vara med Nathalie.

Anette från Nordljus visade upp en del av Nordljus enorma sortiment. En trevlig visning med många gäster och gott fika!  
Beställde en jättefin väggklocka till köket och en present till Nadia. Hade velat beställa mer men....

Matchen Stöde spelade mot Matfors slutade med 5-4, var ju inte där men kul att de vann. Mats har säkert ett referat på sin blogg om matchen:) http://www.pinnensblogg.blogg.se


Så nu blir det snart God Natt! Men ska inte glömma att dra ner rullgardinen.....
 


Fotbollskväll i Viskan

Ni ska veta vad Eloise och jag röjde idag!
Hennes rum är nu skinande rent igen, förhoppningsvis några dagar till.
När vi städade hittade hon igen sina svarta lacksor som hon köpte på loppis för ett tag sedan. Hon tog på sig dom och började stampa i golvet och så sa hon:
-Mamma, lyssna! Nu låter jag som Törnan!
Till er som inte vet så spelar han fotboll, kanske har hon hört honom gå innomhus i fotbollskorna. Jag vet faktiskt inte, men hon var stolt över att kunna låta som honom.

Mats bjöd på middag i dag. Pizza. Lady Diana blev det och den är så god, med bearnesås på så bara slukar man den. Älskar när han lagar mat. Bonusen är att det blir mindre disk:)

Så efter middagen for vi upp till Viskan, Eloise, jag och Mats. Han skulle nämligen stå i mål åt Viskan i kväll. Jag tycker det är så pirrigt när han är med. Vet inte varför, det är bara så.
Själv stod jag i kiosken tillsammans med Ewa och Nathalie. Eloise lekte med alla barnen, som vanligt. Det var en härlig kväll, fast en del tyckte det var lite kyligt. Men det var kvällssol och regnfritt.
Trots att Viskan förlorade med 3-1, så var det iallafall en trevlig kväll, tycker jag.
Läs gärna mer om matchen på http://www.pinnensblogg.blogg.se

 
Kioskråttor?                  Fotbollskamrater..


 
 Kaffet kanske värmde lite iallafall...

Imorgon är det match i Stöde. Fast jag kommer dit efter besöket hos Nikita. Nordljus har visning hos henne, spännande!

Har varit en bra måndag, fått en hel del gjort.
Ser fram emot en minst lika bra morgondag!




Morgonstund har guld i mun

En ny vecka har startat och det är vackert väder, om än lite rått ute så känns det som om det skulle bli en fin dag, solens strålar försöker ta sig hit. Det tycker jag är ett bra tecken.
Emma och Mats åkte för mågon timme sedan, till skolan och jobbet.
Så med en god kopp kaffe ska jag besöka mina bloggarvänner.

Lite pyssel blir det här hemma idag. Sen blir det ett besök till Viskan, fotbollsmatch där i kväll. Kul.

 
Blåsippor vid källarväggen. Läge för Eloise & mig att sjunga om dem kanske...


Ha en bra måndag!


Dagen blir vad man gör den till...

Sköna sköna söndag!
Hur bra veckodag som helst, om man vill.

Eloise är helnöjd efter en dag med massor av aktiviteter som hon gillar.
Först ett besök på grillen, sen till Kyrkan med Farmor. Besök hos faster Eva där det bjöds på Matforsplanka med mycket frukt och kallskuret. Fotbollsmatch i Torpshammar med pappa och många andra släktingar, sen hem för att delta i söndagsmiddagen med Emma, Nathan och Mamma & Pappa. Inte för att hon åt speciellt mycket men det är ju alltid trevligt med en söndagsmiddag. Sen stupade hon i säng, efter godnattsagan förståss.

Min sköna söndag började ju redan i morse. Sedan blev det fullt ös på Grillen!
Så nu har jag suttit ned en stund och lyssnat på familjens söndagsbravader. Eloise har lagt sig och de andra ungdomarna umgås på övre plan.

Nu kommer solen fram, den är ju så vacker på kvällen. 
Ska nog ta och sätta mig ute en stund och bara ta vara på det som den vackra söndagskvällen kan erbjuda. Sol och fågelsång. Doften av regnet finns fortfarande kvar i luften och det känns så fräscht, så mjukt och livfullt. 
Måste bara ta vara på den här kvällen.



Hoppas att du också haft en skön Söndag.
 


Pingstdagsmorgon

Nu väntar en dag på jobbet för mig. Eloise är redan redo för sitt kyrkobesök, väntar ivrigt att få komma iväg. Mats är på väg till fotbollen, var uppe tidigt och gjorde kaffe till mig.
Det är en toppenstart på denna regniga Pingstdag!


Påsklilja lagom till Pingst.


Eloise och jag var ute och dokumenterade med kameran i går, blommor var temat, det fanns faktiskt en hel del bara här på gården. Fast man tycer att snön nyss har försvunnit. Naturen är verkligen fantastisk!

Ha en bra dag!


Pingstafton eller Premiärafton

Vackert väder, Mats har premiärklippt gräset här hemma idag, blev såååå fint. Själv har jag satt igång fontänen och satt upp en brevlåda till Eloises lekstuga. Blev bra det också.
Så nu väntar grillen på att tändas så det blir premiärgrillning hos oss idag, har grillat flera gånger i år, men inte här hemma. Ett glas rött ska nog avnjutas till maten.
Jobbar ju i morgon så det blir nog inte mera....



Blir blommor snart!

Stöde vann i går kväll med 4-2. Kul, tycker jag.
Mats jobbade och missade matchen, men nu har han inga fler sena kvällar på jobbet förrän till hösten, underbart!
Lite abstinens har han nog, han for ner till plan.
F15(typ) spelade mot SDFF och vann med 6-0,Grattis tjejer
Men i morgon får han ju vara där, han ska ju döma.

Ha en trevlig Pingstafton!





Försommarkänslor

Så är det dags att fira Pingsten då. Det är kristna kyrkans "födelsedag" och infaller tio dagar efter Kristihimmelsfärdsdag och femtio dagar efter Påsk. Judarna firar också Pingst, det var då de blev tilldelade de tio budorden på Sinai berg. Så det är bara att fira på!
Själv konfirmerade jag mig tillsammans med de flesta i min årskurs just i Pingst.

Nu har Eloise och jag haft en sångstund, sjungit Idas sommarvisa, Den Blomstertid nu kommer och svenska Nationalsången, den blev hon jätteförtjust i. Hon lär sig väldigt fort, kanske ska hon bli sångerska. Så nu går hon omkring och sjunger sommarvisor.
Härlig morgon kan jag bara säga!



Nu måste jag ta itu med lite hushållssysslor:(
Vill ju inte egentligen men....
Det måste ju göras...så...






Torsdagsbollen

Har fuderat ett tag om torsdag betyder något speciellt. Det brukar vara min och Mats återlommande lediga kväll, på sommaren är det bingo i Ljungaverk, men nu vet jag varför jag längtar till torsdagar. Kockosbollen.
På torsdagar står den där i sin kartong på Närköps disk och är helt oemotståndelig. Måste bara ha en. Minst. Pinfärsk och utan kexbotten, lagomt med kakao och kockos garnerad så liksom ropar den:
-Ta fram en slant och ät upp mig!!
Så det brukar jag naturligtvis göra. Varje torsdag.
Idag tog jag med den hem och satt ute på trappan och drack kaffe i eftermiddagssolens värme. En helt fantastisk kockosbollsupplevelse. Så nu är det bara att vänta, det är ju torsdag igen om en vecka.

                                    


Äntligen!!!

Kom hem från jobbet i går kväll och Svartvit var inte hemma!
Gick ut och lockade, men hon kom inte. Men så började hankatten att visa mig runt lite och vips så kom hon vankandes och tog närmsta vägen in.
Vi satt och kelade en stund och snart så började hon föda.
Så nu har vi Fem små nyfödda kattungar här hemma. En är helt svart och resterande är svart & vit.


   
Nu är jag trött!!                  Här ser ni tre         och här  ser ni två 


Nä nu är det frukost..

Så nu ska de få vara lite ifred medans jag skjutsar Linda & Maud till Midlanda, dom ska på nån typ av semester till Kreta. Fast det är så fint här......

Tisdagsfunderingar

Flintastek och potatisgratäng på helt vanlig tisdag hör väl inte till vardagen här hemma, men kunde inte låta bli.
 
Till helgen är det Pingst och Eloise ska vara med farmor på söndag eftersom jag jobbar och Mats ska döma fotboll. En annan av hennes kusiner ska konfirmera sig då, så det blir ett besök till kyrkan för Eloise i helgen igen. Hon är överlycklig. Ända sedan hon var mycket liten har hon varit förtjust i kyrkor. Så jag funderar faktiskt på att göra några besök till olika kyrkor i närheten i sommar.

Den här veckan är det näst intill fotbollfritt då både Viskan och Stöde har bortamatcher, det känns nästan lite tråkigt....
Viskan vann igår kväll mot Gif Nätverket med 8-3. På en grusplan i Nacksta. Men huvudsaken är ju att dom vann!!!!
På fredag spelar Stöde mot Ljunga så det är ju inte så långt att åka om man vill titta heller, men vi får väl se om det dyker upp något trevligare fredagsnöje.....
Men till veckan är det full fart igen. Viskan hemma på måndag och Stöde hemma på tisdag.


Eloise på väg till en kall fotbollsmatch i fjol

Våren bjuder på mycket, ikväll svärmar myggen, hoppas de blir fler så småfåglarna får ordentligt med mat....


Kommer aldrig att glömma....

I kväll är det ett år sedan.
Det känns fortfarande obegripligt. Att det skulle bli så. 
Ser framför mig en glad och trevlig tjej. Varför? 
Hon har det bra nu. Men det är ändå orättvist. 
Sorgen jag känner, kan inte beskrivas i ord. 
Hur känner då hennes föräldrar och syskon.
Att förlora ett barn. Det är en mardröm.
Minns den lilla vita kistan. 
Och alla röda rosor.
Så mycket hon missade av livet.

Lyssna gärna på TAKIDAS Walk on by, tillängnad Sofia.
http://www.youtube.com/watch?v=fubbge2QcLM
 

Hoppas att den här dagen blir en minnernas dag,
en dag då mobbing och hårda ord inte förekommer,
en dag som tillåter att vänskap och vänlighet lyfts fram.


Hoppas att det blir en vacker dag trots allt.........

Skönt med söndag

Var på grillparty igår till Bloms, hade jättetrevligt. Det har vi alltid men det var många månader sedan vi kunde sitta ute tills det var dags att bege sig hemöver. God mat, grillat kött & korvar, hemlagad potatissallad, såser o grönsallad med en massa gott i och så grillad majs förståss. Så dracks det läsk,öl och vårat goda traditionella grillvin Candidato till maten.
Efterrättsbuffé kan man lungt säga:
 med Kladdkaka, Hallon & blåbärspaj, vaniljglass och vaniljvisp, det var bara för gott. Kaffe och en god likör fick också slinka ner.

              
Andreas serverar en läskande Pre-dinner, grillar supergott och skålar jättegärna.

              
           Monke fixar sallad...       Prinsessor på rad..       och så min prins.......


              
          Nils & Mats hoppar högt  Barn har också skoj        Pokerblickar?


Så idag sitter jag och lyssnar till fåglarnas musik, dricker gevalia och njuter av en fin ledig dag.
Ska bege mig till Anmyran lite senare i dag. Så där väntar jag mig kaffe och kanske en bulle till.

Vad ska denna sköna söndag mer kunna ge mig?
Känner mig faktiskt full av energi så idag kan nog nästan vad som helst hända, kanske blir det mera trädgårdsarbete eller kanske ska jag putsa fönster, eller så blir det bara en skön söndag med en massa roliga aktiviteter med mina nära & kära.

Ha en skön söndag, det ska jag!!!


Har ekologisk musik, helt gratis!

Har fått sovmorgon idag!
I natt vaknade jag av att fåglarna kvittrade, låg ett bra tag och lyssnade, dom är ju helt otroliga! Såg faktiskt en fågel häromdagen som jag inte sett förut, måste kolla upp vad det är för sort.



Morgonkaffet smakar ljuvligt och Eloise blåser såpbubblor i badrummet, fåglarna hörs ännu och Mats har åkt för att handla lite. Tjejerna som hade filmkväll i går/natt  sover fortfarande men snart så ska de väckas för att inte gå miste om en underbar dag.




Idag ska vi greja lite ute medans barnen leker, sedan blir det nog ett besök på badhuset innan vi går ner till Bloms för en fortsatt trevlig lördag.



Fredagsmys

Har varit på fotboll i kväll, tråkigt nog så blev det förlust för Stöde:(
Men det var mycket folk och bra stämmning där, och naturligtvis sålde jag korv....

Så nu har alla barnen gått upp, Eloise somnade efter två sagor i kväll, Askungen och Fen vid brunnen. De andra ser en film och myser efter att ha varit ute i kvällsluften.
Mats tar igen sig vid datorn då han haft fullt upp sen tidig morgon idag.  Efter lite adm. så blir det nog lite poker för honom, det är han värd.

Kanske ska han få en liten virre med?


Mina syskonbarn Nils och Olivia kom igår kväll. De är så gulliga. Nils har lärt sig virka och Olivia virkar sin första pannlapp nu, ganska roligt för det var faktiskt Nils som ville lära sig först. Han har virkat luftmaskor i ett dygn snart och han verkar inte bli less, tvärt om, han vill byta färger och är väldigt noga. Olivia är också duktig, hennes resultat ska naturligtvis visas upp här när hon är klar.

    
Olivia och Nathalie handarbetar...
Svartvit har koll på garnet och musen

Katten Tommy är också inne i kväll, han softar i fåtöljen. Precis som jag ska göra snart.
 
Visst är han stilig?

Så Godkväll på er!
Det blir nog en morgonkaffeblogg i morgonbitti, känner att det behövs.....


Ballerina på utryckning

En till början lugn dag med morgonkaffe ute i solskenet kan snabbt ändra riktning.
På eftermiddagen uteblev solen och vinden tilltog.
 
Mats har jour den här veckan, men vi hade ingen riktig jourbarnvakt i dag, så naturligtvis ska det gå ett larm.
Så när larmet gick vid sextiden lekte Eloise som bäst iklädd sin Hello Kitty ballerina-gymnasikdräkt, fick hon åka ner till stationen med Mats. Som tur var fanns Lena där som höll henne sällskap tills Ulli hämtade henne (Ulli var turligt nog på NK precis då).
Det hördes sirener och två brandbilar körde upp till Knutis, men de var snart klara med sitt uppdrag och Mats skulle hämta Eloise hos mig på Grillen.
Då såg han katten. Katten Tommy hade nämligen tagit sig en tupplur i baksätet på bilen. Nu satt han som en Kung fram på passagerarsätet. Så med Tommy liggandes i baksätet hämtade han en Ballerina. 
Sen fick katten stanna hemma, och Ballerinan bytte om för att åka på herrarnas sista träning före matchen på fredag. 

Så ikväll sover Eloise gott, så gott som en jourhavande Ballerina kan:)
 
Katten Tommy ligger utslagen i en fåtölj, kanske drömmer han om en åktur eller kanske om att åka Brandbil(det har han inte gjort,än).

Svartvit ligger här på sängen intill mig, fortfarande inga kattungar, men snart så...

Så idag är faktiskt Lena.K. och Ulli mina hjältar, TACK!!!!
 
Katt & Ballerina chaufför eller....


Morgonblogg i solens sken

Solen skiner och det enda jag hör är fåglarnas kvitter. Helt perfekt, som det ska vara en majmorgon. Det är snart dax att bege sig till jobbet. Kanske blir det vackert väder även i morgon, när jag är ledig.

Nästa vecka har jag en PL-visning som jag hoppas blir riktigt lyckad, hoppas att många kommer då! Om vädret tillåter kommer vi att vara ute!




Må så gott idag, återkommer ikväll,när jag gjort helg,ska njuta av solen några minuter......

Tisdagsmorgon i maj

Fotbollskvällen i går blev inget vidare, kallt och blåsigt, Viskans första förlust i år, men barnen hade iallafall roligt.  Det verkar som om vädret inte har så stor betydelse för barnen då dom är på fotboll. Alla leker med varandra, precis som dom alltid gjort där. När jag var barn var det likadant. Ingen lekpark finns det, inte ens en gunga, inga leksaker heller, men dom hittar på massor och har kul. Och köper glass förståss, fast det är isande vindar och duggar till och från.

Så nu ser vi fram emot fredagen och Stödes hemmamatch!

Ska ta en påtår och fixa lite - sen iväg till jobbet.

 



            
Ha en bra tisdag alla!

 


Ny vecka - IGEN!

En regnig majmåndagsmorgon och jag har precis skjutsat Nathan till skolan. Sen har jag 2 sjusovare på övervåningen, men det är ju faktiskt ganska skönt att få vara ensam en stund. Bara två arbetsdagar inplanerade den här veckan. På jobbet.
På torsdag kommer mina syskonbarn hit så vi ska nog hitta på nåt skoj då.
Två fotbollskvällar räknar jag med denna vecka, dels i kväll i Viskan och så på fredag här hemma i Stöde. Kanske blir det grillväder i helgen och då kommer det att grillas vill jag lova!

Kommer att göra ett inlägg lite senare om Tessans fest! Blev många foton kan jag tala om.


Startar en ny vecka med ett leende

Problemet med framtiden är att den ofta anländer innan vi är redo för den... Arnold H.Glasgow



Kyrklig sköna söndag

Har varit till Tuna kyrka på konfirmation idag. När jag har varit i kyrkan, vilket inte händer så ofta, tyvär, brukar jag tänka att jag ska gå dit oftare. Det är faktiskt riktigt fint i kyrkan, musiken blir så vacker och man liksom bara är där. Det finns plats för alla och alla är välkommen, men ändå tar man sig inte tid för att göra ett besök. Det vore nog ide att planera in minst ett kyrkobesök i månaden, jag ska försöka.


Tuna Kyrka


Anton och Konfirmandprästen



När konfirmatinsgudstjänsten var över blev det middag och kaffe hos Anna-Karin och Uffe. Det bjöds på pajbuffe, sallad och kallskuret kött. Mycket gott. Och mycket trevligt.


Så när vi kom hem tyckte Eloise att det var kväll, hon bytte om till nattlinne och skulle ha kvällsfika, då var klockan kvart i sex. Så hon fick gå upp och se Tingelingfilmen innan godnattsagan. Nöjd som vanligt efter en händelserik dag.
Nathan ska se klart en film innan han kryper ner under täcket. 

Katten har fortfarande inte fött några kattungar, hon måste ha blivit befruktad vid ett senare tillfälle än det som jag trodde. Hon verkar inte må dåligt men är väldigt tjock. Kanske blir det i natt..

Nu återstår några timmar av den här sköna söndagen och dom ska ägnas till att komplettera förra nattens missade sömn, men kanske vill jag se lite TV först. Och äta lite ostbollar.....




Vilken underbar åttondemaj 2010

Hör inte till vanligheterna att jag blir väckt av min mamma en söndagsmorgon, men idag så blev det så. Vi sov över hos henne, eller kanske rättare sagt så vilade vi några timmar på hennes soffa, innan hon skjutsade hem oss när hon skulle iväg till jobbet.

Festen Terese ordnat var superbra!
Vi tog en prommis från Linda upp till festen, där åt vi Tacos och drack Vin, Dans till långt in på natten samt stämningsfull Orgelbar på övre plan. Kunde inte bli ett bättre avslut på en åttondemajlördag.

Viskan vann inbördesderbyt mot Västra United med 2-1. Ungefär 150 besökare på matchen och stämningen var obeskrivlig. På måndag har dom hemmamatch igen och naturligtvis ska jag dit.

Eloise träffade alla sina syskon på samma dag igår och det är inte ofta det händer, eftersom de är några stycken, rättare sagt 5 äldre syskon har hon. Nadia, Crille, Nathalie, Emma och Nathan. Hon träffade de två äldsta på fotbollen och de andra var hemma igår. Emmas pojkvän, Rasmus, var också här. Det är kul med en riktigt stor familj.

Nu väntar en konfirmation, så en dusch och lite lunch så är man på G igen.

åttonde maj

Vaknar med världens huvudvärk i dag. Försöker med naturmetoden en stor mugg kaffe. Hoppas att det ger med sig. Kanske är det spänningar inför dagen. Men då släpper värken nog kl. 12 typ. 

Var ner till Monika en sväng igårkväll, fick en fin present, Tack Monika!

Min fina present pryder sin plats i köket.

.

När jag kom hem fick jag sån lust att inviga glasen vi köpte förra helgen, så det gjorde vi. Gott. 
 
 
Eloise funderar på vilken klädsel hon ska ha i dag, prinsessfin eller praktiskt klädd för en ute dag..... Hon väljer nog det senare för hon vet att det kan bli dragigt i dag.

Kl 8.18 för 21 år sedan fick jag en underbar dotter, en liten syster till den 2 år äldre tösen. Kanske kommer hon hem idag, men som vuxen ungdom föredrar hon nog sina goda vänner, hur som helst hoppas jag att hon får en bra födelsedag, Grattis Nathalie!



Ska vika tvätten och göra mig redo för att åka till Viskan.


Rosa bil till mamma

Medans jag följde Nathan till tandläkaren passade Eloise på att surfa, hon hittade en bil som hon tyckte att jag skulle få. Bra val tycker jag. Ser fram emot att få en... men SAABen är inte fy skam den heller....



Visst vore den perfekt för mig?


Nu väntar jobbet några timmar, sen hem och röja lite, får fullt hus i helgen. Plus att helgen har fullspäckat program med fotboll, party och avslutningsvis komfirmatiom på söndag eftermiddag.
Tänkte även hinna med en visit till Monika, samt hoppas att Svartvit får sina kattungar innan lördag fm, men kattens förlossning kan jag ju inte tidsplanera.

Ha en bra dag, det ska jag.....


God morgon!

En ny dag. Solen lyser och kaffet smakar gott.
Det känns faktiskt riktigt bra. Ska jobba min sista långa dag den här veckan. Men har lovat Maria att jobba ett kortpass för henne i morgon.
Så nu blir det till att starta en tvätt, dammsuga lite och så. Skulle gärna vilja ha självrengörande golv, det vore perfekt. En matta med små små hål som sög in damm och sen skulle små borstar med skurmedel på dyka upp ur dem och rengöra golvet. Visst vore väl det möjligt, nu på 2000-talet, eller?


solglasögonen kommer att behövas idag...

Seriepremiären för Stöde mot Nedansjö går av stapeln redan ikväll, på Västhagen, eftersom Stödes gräsplan inte är spelklar. Tråkigt. Har sett fram emot att vara publik. Eloise med.




Godmorgonsol!

Här går det undan!
Våren kom tillbaka.
Känns faktiskt riktigt skönt med morgonsol.



Kanske blir det några dagar vackert väder, har två arbetsdagar kvar den här veckan så det får gärna vara fint väder till helgen.

Nadia var hem en sväng igår, tandläkarbesök var det egentliga ärendet. Så nu blir det kanske ett eller två färre besök från henne per år, då tandläkaren lägger ner sin verksamhet här. Mycket tråkigt.

Så nu blir det till att ta en påtår och en munk....

Hej mitt vinterland!

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder! Det är mottot på förskolan här. Men nu börjar jag fundera om det verkligen stämmer. Det hör inte till vanligheterna att jag vaknar en majmorgon och ögonen fylls med en sann bild av snö. Aprilväder. Det är nog vad det är. Tur att dunjackan och vinterskorna inte är undanplockade.



Lite tråktigt väder idag......

Kanske kommer solen och värmen på riktigt efter detta märkliga onödiga nedfall. Bilen blev ju lite chockad också, då den har sina fina sommardäck på sig. Men enligt reglerna så ska det ju inte vara sånt här väder efter 15 april. Så kanske har jag sett i syne och gnuggar mig i ögonen igen, mej nej varken mina ögon eller kameralinsen ser fel.....


Fotbollssommaren 2010 har startat

En ny vecka har startat och jag inleder den med 4 långa arbetsdagar, härligt! Det känns faktiskt riktigt bra eftersom jag kommer att bli ledig i helgen.

Det märks tydligt här hemma att årets fotbollssässong är nära. Ikväll hade Viskan sin seriepremiärmatch borta mot Söråker 2, naturligtvis vann Viskan med 2-0. På fredag har Stöde sin seriepremiärmatch mot Nedansjö. Det ska bli spännande. Mats är upptagen typ 25 timmar per dygn med telefonsamtal, möten, träningsbesök, datasupport och planering av en massa för mig obegripliga uppgifter. Men eftersom han älskar fotboll så är det inget som stör mig. Jag rycks istället med och tycker faktiskt det är riktigt kul att gå på matcher.





Här har stödes"herrar" just vunnit värmecupen 2008


Jag är egentligen ingen sportmänniska men fotboll är en del av vår familj. Eloise har varit på många fotbollsmacher och sist vi var i stan sa hon: Mamma, ska vi gå på fotbollsmatch? och pekade på Norrporten arena. Hon hade varit dit med Mats på match några veckor tidigare. Ibland när vi är hemma kan hon säga: Kan vi inte gå på en riktig fotbollsmatch?  



På fredag har jag planerat att se Stöde-Nedansjö och sen besöka Monika. På lördag ska jag först göra ett besök till Viskan för att se deras första hemmamatch. Mot Västra United. På kvällen blir det Party! Terese ska ha födelsedagskalas och det blir säkert en fartfylld tillställning....

 

 

 


Ännu en skön söndag

Vaknade först av alla i morse! Gjorde iordning en kanna kaffe och läste Hemmabilagan som jag köpte igår. I den var det inte mycket att läsa denna vecka, men den brukar ju vara fylld med tips och ideér som lockar till förändringar här hemma. 
På förmiddagen planterade vi lite blommor, krattade och ordnade med lite annat ute. 
Vid tiotiden blev jag och Mats bjuden på en kopp te av Eloise i hennes lekstuga, väldigt trevligt, hon kan verkligen leka där! 
      

På eftermiddagen for vi (Jag, Mats & Eloise) till Birsta, äntligen, köplusten fanns inte riktigt men det inskaffades några nya ramar, innerkuddar och jumbovinglas och några saker till:)  Eloise köpte en leksak till katterna, först tyckte jag det var onödigt men hon stod på sig och sa att Katterna vill ha en ny leksak! Så naturligtvis fick hon köpa den. Innan vi åkte hem så åt vi middag på MAX, mest för den smälta cheddarostens skull, som är min favorit.


Vi hade tänkt gå ner till Bloms igårkväll, men med en supertrött tös så blev det tvärtom. Dom kom upp till oss. Vi hade det supertrevligt, som vi brukar! Gör ett nytt försök på fredag:)

Nu ska jag ägna kvällen till att slappa lite, som jag ju aldrig gör:)  En dusch, ett fotbad och en bra film med lite tilltugg. Katterna och Mats gör mig sällskap, det är jag ganska säker på, de har redan intagit sina positioner i TV-rummet..... 

1 maj 2010

Första Maj blev Sveriges första allmänna helgdag(1939) som inte hade koppling till Kyrkan! 2005 blev Nationaldagen den andra allmänna helgdagen i Sverige.
Första Maj har firats runt om i världen sedan antiken för att fira vårens ankomst.  Sedan 1890 har Sverige haft Förstamajdemostrationer. Första Maj har blivit Arbetarrörelsens internationella högtidsdag.


När jag kollar om Majblomman har någon koppling till Första maj håller jag på att sätta kaffet i halsen, har tydligen missat att:
MAJBLOMMAN TILLVERKAS MANUELLT I KINA EFTERSOM DEN SVENSKA MASKINEN SOM TILLVERKADE DEM GICK SÖNDER!
Arbetarna där tjänar 1000 kronor i månaden och tillåts besöka sin familj en gång om året! De sover i sovsalar på fabriken!
Majblommans riksförbund betalar 16 öre till fabriken Good Luck för en majblomma som säljs för 10 kronor här i
Sverige, av barn naturligtvis som får en del av sin omsättning. Majblomman säljs för att bekämpa barnfattigdomen i Sverige!!!

Jag känner mig väldigt kluven nu! Ska jag köpa en eller inte....

Nä nu har jag bestämt mig! Jag tänker ha mitt eget förstamajtåg här hemma och inte ska jag köpa någon majblomma heller!!!!!


RSS 2.0