Ledig torsdag=ingen Cockosboll :(

Elva grader kallt visade termometern i morse. Men solen kom och värmde:) En vacker dag, helt enkelt perfekt för städning och lite annat pyssel här hemma.......

Till lunch i dag lagade jag något som det väldigt länge sedan jag åt... över elva år sedan..... Kaviarströmming med purjolök och potatismos! Mycket gott!!!!
Har sparat några till frukosten i morgonbitti också:)

Hade även besök av sotarna i dag så nu är braskaminen och muren i vardagsrummet vårfina också.
Kom då på att det är sex år sedan vi målade och tapetserade där, så visst är det dags för att börja kolla efter nya tapeter?!
Fast egentligen gillar jag de som sitter där, men det har blivit några fläckar som jag inte får bort och det gör ju att man går och retar upp sig emellanåt...... så nu längtar jag till tapet-rean:)

Eloise och jag har planterat lite frön också som vi ska ha i kryddlandet:)
Nu väntar vi med spänning på att de ska börja gro.

Ha en fortsatt bra dag!


God morgon måndag!

Solsken och endast några minusgrader!
Kommer säkert att bli en otroligt vacker dag i dag.

Har haft en fullspäckad helg med födelsedagsfirande för Eloise som blev fem år i lördags. Jag har varit ledig lördag och söndag, som tur var.

Eloise fick många fina presenter och hon är helnöjd med allt!!!! Hon fick även några slantar så nu vill hon åka till Grenen och köpa blommor :)

Idag blir det jobb och ännu ett femårskalas, min systerson har nämligen sin födelsedag i dag. Men först ska jag göra i ordning en smörgåstårta som vi ska ta med oss dit, så egentligen har jag nog inte riktigt tid att sitta här och blogga :)

Johan och Eloise tar en paus i shoppingrundan:)

Ha en underbar måndag!!!

 


Fyra väderlekar i dag

En riktigt trevlig onsdag!
Aprilvädret har tjuvstartat med hård blåst, regn, snö, och en riktigt värmande sol emellanåt :)
Fast i natt trodde jag faktiskt att tegelpannorna skulle sprätta av huset, det blev inte mindre otäckt när lamporna började blinka... men jag somnade till slut och vaknade faktiskt riktigt utvilad strax efter sju;)

Var upp till min syster på en kopp kaffe i dag, det är ju inte ofta vi är ledig samtidigt.... men idag så var vi det! Hon har nyss flyttat in i huset som nu nog kan kallas Systrarnas släkthus. Vi har alla bott där, fast inte samtidigt.....
Det är faktiskt ett riktigt litet drömhus, ett ställe där en orolig själ inte kan bli annat än lugn. En mer harmonisk plats får man leta efter, förmodligen finns det inte någon....... Så nog är jag lite avis på henne nu :) Dessutom har huset precis fått en inre skönhetsbehandling. Det blev helt underbart! Så det kommer nog att bli en hel del besök till henne nu i vår och sommar.

I kväll ser jag fram emot att slappa framför TV:n, vilket inte är så ovanligt numera. Min lilla dator har ju bestämt sig för att inte starta och eftersom det inte finns någon CD-spelare i den så måste ju någon annan ta i tu med den:(

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Solig vårlördag

Solsken!!! Härligt väder i dag, 12 grader kallt när jag vaknade men det har stigit till plus två nu :)
Värre var det i går då det snöade för fullt..... var till Lucksta en sväng efter jobbet, E-14 var bedrövlig men hade kanske kännts lite säkrare om inte alla fjällresenärer förstod att det är max 90 km som gäller här. Nä dom tror att det går att köra som på en sommardag med klar sikt! Det hade verkligen varit läge för trafipaxerna att vait ute i går, men det kanske inte gick att köra ut från deras garage.

I dag är det sista deltävlingen på Treangeln, i Lerbäckstjärn. Mina Gäddjäntor är på plats men har än så länge bara fått en fet abborre:)

Kanske åker jag till Vinterparadiset i dag, är ju ledig tills i morgon eftermiddag...


Härligt vinterminne från Vinterparadiset.... blir nog en tur dit:)

Nu blir det en påtår och sen får vi se hur dagen ska planeras:)

Ha det bra!

 


Morgonkaffe till ljudet av snarkningar

Sitter och dricker morgonkaffe, de andra sover så gott. Hör en del olika snarkningsläten från alla håll i vagnen..... verkar som om alla har sina egna typiska sov-ljud :)

Det har blåst ordentligt i natt!
Var fortfarande lite blåsigt när jag var i väg på toaletten tidigare.... hoppas verkligen att det lugnar ner sig så att vi kan vara ute i dag!

I går var vi ute i solen och åkte pulka, grillade korv mm. På eftermiddagen var vi upp till hotellet och badade. Eloise är så lycklig när vi är där. Hon hittar alltid kompisar och i går hade hon lite extra tur då Viggo också kom dit :)
Själv passade jag på att bubbla och det är ju så härligt! Efter en sådan dag är det ju inte konstigt att man slocknar tidigt på kvällen, nackdelen med det är ju att jag vaknar så onödigt tidigt. 

Nu åker nog stickningen fram, lite för tidigt att väcka de andra tycker jag.... det är ju i alla fall sportlov....

Ha en bra dag! 


Internationella kvinnodagen!

Vaknade av att solen sken in genom fönstret strax efter sju i morse.... så det blev morgonkaffe på uteplatsen och Eloise gjorde mig sällskap, hon valde dock att dricka O´boy. Supermysigt hade vi i alla fall!

Vi är i Hassela som verkligen är vårt Vinterparadis! 
I går kväll fick jag & Mats lite engentid, lyxigt värre, vi tog några glas vin uppe på hotellet, det är inte ofta vi gör något bara vi två, men plötsligt händer det.........

I dag ska vi vara ute och fånga solstrålar:)
Kanske blir det bad på eftermiddagen.... men vi bestämmer inget, det brukar vara bäst så. Det enda som är säkert i dag är att vi ska grilla korv och hålla oss ute!

Om jag ska hylla internationella kvinnodagen?
 Nja, det finns säkert många andra som gör det, för jag vill nog ha en jämnare fördelning av den över hela året...... men visst det finns väl en anledning till att den uppkommit.......Ha en bra dag, nu loggar jag ut!

Vårkänslor i djurriket

Ja då har våren kommit!
Solsken och vackert väder i flera dagar nu!!!!
Katterna är tossiga och verkar ha startat en riktig Jamarkör här hemma:)
Har till och med sett några småfåglar som börjat undersöka fågelholkarna som vi har ute på gården. 
Något som oroar mig är all snö.... om två månader brukar det vara eldningsförbud.... har lite svårt att tro att det blir så i år, men naturen och dess krafter är ju fantastiska så kanske solen och vinden kan fixa till det som det ska vara!!!

Tog bussen in till stan i dag och passade på att äta lunch där. Tur att man inte behöver dit så ofta, det blåser alltid isvindar där..... trots dessa var det många som stod lutade emot husväggarna på Storgatan och njöt av den värmande vårsolen. Det såg riktigt skönt ut. Men det fanns flera gator som fortfarande var mycket isiga och hala. Jag hade nog lite tur som höll mig på benen. Det var inte bara en gång som jag fick använda mig av mina balansreflexer.....

I går fyllde min blogg ett år! Grattis gullvivann.blogg.se!!!!!
Ja tiden den bara flyger i väg.  Hade tänkt fira den med en årskrönika men tiden har liksom inte funnits eller räckt till än..... har ju en hel del annat för mig också. Men jag ska göra en innan den här veckan är slut, det har jag bestämt mig för!

Nu blir det lite kvällste och sedan en stunds återhämtning efter min lediga dag:)

Ha det gott!RSS 2.0