Bara några timmar kvar av 2010

Fyra grader kallt, lite vind och mycket snö runt omkring. Steker på oxfilén som vi ska äta i kväll. Mats är ute och pysslar. Nathan har nyss fått frukost av Eloise på säng:)

Snart ska vi upp till hotellet och bada. Eloise har pratat om det länge nu. Hon väntar på Olivia, började redan klockan sju nu på morgonen att fråga om hon kommer snart. Så hon är mycket efterlängtad. Mats kanske tar en sväng i backen innan han kommer till badet.

Minst en tvårätters är planerad till aftonens middag som vi och D14(Pappa & hans fru) ska inta lite senare. Till tovslaget har jag med Charmant, ett sött mousserande rosévin. Barnen får päronsoda. Under kvällen blir det allehanda gott snacks......

Strax dags för lunch och sen är det bara att njuta av dagen!

Gott slut på 2010!
Ha en bra dag!


God morgon!

Så var det dags att vakna tidigt igen... tio grader kallt ute och alldeles för varmt inne..hmm.
Ungdomarna är också morgonpigga i dag... en har redan åkt med bussen in till stan, tydligen några viktiga ärenden att uträtta på årets sista vardag. Sen har jag en kvar att skicka i väg åt andra hållet som bara måste träffa kärleken....

Själv ska jag fixa lite här hemma och packa lite nödvändiga saker, kläder och mat som behövs i helgen. Har egentligen lite huvudvärk men hoppas att den försvinner, kanske är jag spänd av förväntan precis som barnen brukar vara eller så är det bara lite efter-jul-stress.... vill inte bli förkyld nu!!!!!!!



Ha en bra dag!

Muskeltortyr efter allt det goda i jul

Som sagt så håller julen på att åka ut här hemma. Min mamma kom in en sväng förut och undrade vad jag höll på med.....
-Men julen är ju inte över än, det blir ju nyår också..... sa hon till mig.

Kanske har jag fel, men inte hör väl nyår till julen inte!
Nyår är inte någon kristen högtid utan då firar vi in det nya året och tar farväl av det gamla. Kyrkan har ju ett annat årsskifte, det har i alla fall jag lärt mig, om det var i söndagsskolan eller under konfirmationsundervisningen minns jag inte. Inte heller vilket datum det är, men jag tror det är i november eller möjligen början av december....

Har även varit och tränat i dag... jo det är liksom sant. Kändes superbra. Återstår väl att se hur mina muskler mår i morgon, kanske blev de så chockade att de fortfarande är paralyserade då..... Så det var med ett mycket gott samvete jag tillagade potatisgratängen som vi åt till Tjälknölsresterna.... låter ganska äckligt men ack så gott.

Nu är det kväller för lilla Eloise som är förväntansfull inför resan till Vinterparadiset i morgon. Ska bli härligt med ett miljöombyte några dagar. Kanske ska jag ta med hopprepet eftersom jag inte har några skidor att trixa omkring med....

Ha en trevlig onsdagskväll!


Julen är liksom över nu...

Onsdag förmiddag, åtta grader kallt ute och himlen är nästan lika vit som marken fast det är uppehåll....

Har varit uppe några timmar nu, passar på att blogga lite i pausen:)
Håller på att plocka ner julen i kartonger. Ingen mening att alla tomtar står framme och samlar damm. Jag brukar försöka vänta tills långt in i januari med detta, men plötsligt händer det, som dom säger.....

Jag har kanske hamnat i någon ny fas i livet.... Det som förut kännts så självklart och viktigt är inte längre så nödvändigt. Jag känner bara att jag ska göra som jag tycker och det som känns bra. För mig och de som finns omkring mig. Traditioner är fint att ha att luta sig tillbaka på, men lite variation mår nog de flesta bra av.

Så nu återgår jag till Julgransplundringen.

Ha en toppendag!

Mysig hemmakväll

Tisdag kväll, sju grader kallt ute och jag sitter hemma i en fåtölj och har lagt upp benen......
 
En ganska hektisk men bra dag på jobbet i dag, tiden bra flög i väg.
Så nu gör jag mig redo för en tolv dagar lång ledighet:)
Har planerat att göra en hel del kul på mitt "lov". Bland annat så blir det några dygn i Hälsingland, jag ska på årets första fest nästa vecka och så har jag en överraskning till mina yngre kollegor. Utan dem så skulle jag inte kunna ta ledigt så länge mitt i vintern. Hoppas bara på hyfsat väder..... men det finns visst inga dåliga väder utan bara dåliga kläder.... men jag vill gå i bikini nu!!!!!

Nu är det i alla fall dags för att se SEX AND THE CITY 2, äta lite godisrester från julhelgen och bara må gott.

Ha det bra!

Vardag hos oss igen

Så är det åter måndag igen.... den sista för i år. Sex grader kallt och uppehåll! Jo det verkar bli en fin dag. Dessutom är det slut på julhelgen och jag har plötsligt fått för mig att plocka bort julen nu! Fast jag har ju två hela dagar på Grillen framför mig så det får nog vänta några lite.

Julhelgen i år kan samanfattas som kort och intensiv men samtidigt lugn och skön. Nu är det Nyårshelgen som står i focus och jag hoppas att det blir bra väder så att vi kan fira in det nya året i Vinterparadiset.

Ha en bra måndag!

Annandag jul

Är våren på väg eller..... bara minus fyra grader ute nu!!!!! Har snöat i natt så marken är riktigt vackert vintervit nu.

I går frågade Eloise vilken dag det var, Juldagen svarade Nathan, men hon ville veta vilken veckodag det var så han förklarade att det var lördag och de fortsatte att diskutera veckodagar och julhelgsdagar. Senare på eftermiddagen började hon att prata om dagarna igen och ville veta vilken dag det det skulle bli i dag, söndag svarade jag.
-Nej, det är en Annan Juldag! rättade hon mig, och det är ju precis vad det är! 

I går eftermiddag började ungdomarna att göra sig redo för olika aktiviteter utanför hemmet..... vid fyratiden på eftermiddagen satt vi här, jag, Mats och Eloise.... så vi for över en sväng till Pappa och hans fru. Där träffade vi även en av mina systrar och vi åt lite julmat.... riktigt gott att äta, kanske för att det var sådant som jag inte gjort... och så fanns det inlagd strömming som jag faktiskt börjat gilla. Men i dag blir det potatisgratäng och kallskuren älgstek. Fast först blir det lite jullunch.......

Ha en bra Annan Juldag!





När juldagsmorgon glimmar...

Ja snön glimmar och glittrar i utelyktans sken! Tjugosex grader kallt ute och man riktigt myser  av att få stanna inne......

Sade här om dagen att är jag uppe tidigt på Juldagen så ska Julottan få ett besök av mig, men.... jag vill inte ut i denna kyla om jag inte behöver.

I går var det julafton och alla mina barn var samlade här på förmiddagen. Det blev lite julklappsbyten och vi drack julmust till segkakan med den precis färdiga skinkan....
Eloise fick ett spel av sin äldsta storasyster som de spelade tills Eloise vann:)
Själv satt jag och njöt av varje sekund.
Det var helt fantastiskt.


Nathan, Nadia, Eloise och Nathalie. Årets julbild.....


Supersystrarna Ålander kan ej med ord beskrivas....

Annars var vi hemma och åt julmiddagen och såg Kalle Anka på TV:n klockan tre. Därefter blev det en tur ner till Eva & Micke. Där var det människor från när och fjärran. Tomten kom med klappar till alla och ett gediget dessertbord var uppdukat. Till dessa läckerheter drack vi julkaffet och umgicks.
Det var en fin julafton.

Nu är det bara jag och katterna vaken. Morgonkaffet avnjuts tillsammans med en skinkmacka. Förhoppniningsvis blir det en bra Juldag i dag också.

God Jul till alla!

Dan före dopparedan!

Nu är det riktigt kallt ute! Tjugosex minusgrader. Vill inte gå ut! Vill inte!
Men eftersom jag ska jobba i dag så måste jag väl..... skulle ha varit på Grenen också och Ica en sväng men... får se vad som hinns med.

Nu sitter jag här och njuter en stund av min kopp kaffe och passar på att blogga lite. Mats har åkt till jobbet redan, de övriga sover så gott förutom katterna då, dem är det full fart på efter frukosten.

Så jag ser fram emot att komma hem i kväll och vara med på uppesittarkvällen jag med. Allt är liksom klart nu, tror jag.....



Ha en bra dag!


Julen klappar snart på...

Nu är halvligger jag här och funderar på om jag ska gå upp och sova eller slå in några klappar till......

I dag var jag och Eloise till stan och julshoppade... hade tänkt åka till Birsta ett svagt ögonblick men vi stannade inne i stan. Det blev några bra inköp... och några mindre bra, men jag behöver ju något nytt jag med ibland:)
Eloise passade på att välja sin julklänning och naturligtvis blev det skor och smycken som passade till. Hon vet vad hon vill ha den damen!
Kylan verkar bitit sig fast, arton grader i stan men det kändes som det dubbla, att det småblåste gjorde ju inte saken bättre.

Väl hemma fick snabeldraken ta en runda i huset innan jag gjorde klar julköttbullarna. Lite Blossa blev jag serverad också, börjar längta till självaste julafton nu. Inte till maten eller paketen utan till dagen då jag bara ska vara! Det som jag inte hunnit med tills idag blir inte gjort, det finns helt enkelt ingen tid till det. Julen är nära nu och är snart över....

Ha det bra!


Nu stressar jag av med en kopp kaffe

Vilken härligt frisk morgon. Arton grader kallt ute och lika många varma inne.
Eloise har tagit på sig tofflor idag! OCH en kofta! Själv har jag ju alltid tofflor & en kofta på mig men det är ju jag det......


I dag är det sista skoldagen för Nathan det här året. Nu får han sitt efterlängtade jullov!!! Härligt!!! Eloise får vara på dagis tre dagar till i år, sedan får hon också lite jullov.....

Jag Grillar två dagar till den här veckan och två nästa vecka sen så har även jag julllov. Mysigt. Den här julen är nog den första på många år som jag är helt ledig.
Jag har i och för sig inte jobbat hela dagen på julafton men natten emot eller i från...... Känns lite underligt. Saknar mina nattisar lite ...  den här tiden på året så var det en hel del stök med tomtar och sånt.. men nu får jag vara tillsammans med min familj HELA julen!
Det ska jag ta vara på!

Ha en bra dag och stressa av lite!


Julveckan har börjat

Måndag. Elva grader kallt och oskottat efter nattens snöfall........

Börjar inte jobba förrän på eftermiddagen i dag så jag hinner fixa lite till här hemma. I dag ska allt vara klart! Förutom en liten shoppingrunda på onsdag då förståss..... om jag måste. Har egentligen ingen lust att åka in till stan före jul, men jag behöver köpa några klappar till.



Eloise ser på barnprogram på TV:n, Nathan gör sin näst sista skoldag för i år och de övriga har fått sovmorgon:)
Eloise har skrivit julkort och jag har frankerat dem, så nu ska de till närmsta postlåda...

Julens matlista blir inte lika lång som den brukar har jag sagt... men när jag skulle skriva notan så verkar det som om den inte blir så mycket kortare än andra år.... det går liksom inte att utesluta vissa saker.
Julskinkan är ju ett måste. Hemlagad senap fick jag av mamma, Tack den var supergod! Älgfärsköttbullar och Tjälkölen är fixade. Sill, kalvsylta, leverpastej, rödbetsallad, ägg, Janssons, prinskorv, gravad lax, gravlaxsås, inlagd strömming, revbenspjäll, rörost och potatis. Jo listan verkar bli lång ändå.... kakor och julgodis... och frukt... och ost... och bröd... det är väl lika bra att handla som jag brukar. Så blir det nog. 
Varför kan jag inte minska på julmats-sortimentet? Är jag verkligen så traditionell? Kanske dags att fundera över mina vanor och ovanor!
En revolution lagom till jul, jo det skulle säkert uppskattas av resterande medlemmar i min familj:)
Undrar just vad de skulle säga om jag efter Kalle Anka på julafton serverade dem en Pastasallad...... och marängsviss till dessert. Enkelt och gott. Vem vet, kanske gör jag så....... men julskinka och Tomtegröt vill jag ha till frukost på julaftonsmorgonen:) 


            
                    Lite pasta & räkor till så blir det väl en läcker julmiddag....

                                         Ha en bra dag!




Fjärde advent

Härligt med en skön söndagsmorgon, åtta grader kallt ute, snön faller vackert och vi har precis druckit morgonkaffe, ätit lite frukost och tänt det fjärde ljuset i adventstaken.
Mats har åkt till jobbet, ungdomarna sover än men jag och Eloise har satt oss vid varsin dator för att jobba lite...... jag passar på att blogga medans hon skriver olika ord. Hon är faktiskt riktigt duktig, kan skriva sitt namn och flera andra ord.

I fredags var jag in till stan och åt middag på BiteLine med Eloise, Nathan, Nathalie och Nadia. En riktigt trevlig middag som jag gärna gör om snart!
Kvällen avslutades med att vi gick på Emmas Dansuppvisning på Tonhallen. Nittio minuter underbar show. Är så stolt över Emma. Hon är superduktig.
Det som inte var bra med fredagen var väglaget. Inne i stan var det kaos. Totalt oskottat. Kanske råder det traktorförbud där, nåt fel i väghållningen måste det i alla fall vara!
E14 var säkert plogad bitvis men det snöade och drev så det kändes som att köra på en smal åker med djupa traktorspår. Men i Stöde var det fint väglag. Sörsidavägen mot Viskan var riktigt behaglig att köra på. En riktigt fin vinterväg!

  
    Frida & Emma          Dans,dans,dans...        men inte bara dans....

I går jobbade jag hela dagen. När jag kom hem tände jag massor med ljus och satte ner mig i en fotölj. Där satt jag. Lite snacks och god dryck slank ner under tiden jag satt där och såg på TV:n. Bakom mig kunde jag höra hur det sprakade från braskaminen som värmde så gott. En riktigt mysig kväll.

I dag är jag ledig och ska inte ut i onödan har jag tänkt i alla fall...... men man vet inte vad den här sköna söndagen slutar. Det är ju massor som jag skulle ha gjort innan jul men jag gör nog bara det jag har lust till och hinner. Kanske hinner jag in till stan i morgon förmiddag eller på onsdag..... annars skickar jag väl någon annan!

Ha en riktigt skön söndag!

Ute faller snö

Bara fyra grader kallt ute nu!!! Känns som om det finns hopp om en skön dag med utelek för barnen. Det har snöat lite också så den här dagen kommer nog ungarna att gilla. Kanske blir det en vinterdag som de kommer att minnas som Den dagen i december 2010 då vi fick leka ute......

I går var jag ledig och hade tänkt gjort sååå mycket, men av någon anledning, kanske kylan, så hann jag knappt med mig. I dag blir det jobb på Grillen igen och i kväll blir det till att fortsätta med det jag inte hann igår:( Så det är bara att hoppas på att jag inte är för trött.  

Har införskaffat hälften av klapparna och det finns några till i ett paket på Ica.... ska nog Internetshoppa i kväll så jag vet vad jag behöver köpa i stan i morgon:)
Jag kommer inte att julshoppa i Birsta i år, tror jag... kanske kan jag skicka Mats.... när jag åker brukar det bli så mycket extra inköp och det är ju ganska onödigt.

 
Mandelmassa & nougat, basen i Mozartkulor...
Julgodiset är nästan klart.... Pepparkakor ska det bakas här i eftermiddag och i kväll ska jag provsmaka lite.... i smyg till glöggen.

Nu ska jag väcka Eloise så att hon inte sover för länge.... hon har svårt att somna i kväll då.
Sedan ska jag prova en ny soppa, Tomatsoppa från Herbalife som jag fick hem i gårkväll...spännande. Varm mat känns bra i vintertider så det blir säkert en storsäljare, tror jag i alla fall.


Ha en bra dag!


Julkänslan har flyttat in nu!

Tisdag den fjortonde december, tjugofem grader kallt ute och jag har nyss lagt in sista veden som fanns inne.... någon måste ut och hämta mer!!!!

Nu har det varit Julkonsert och Lucia i två dagar. Dvs jag har varit i kyrkan två kvällar i rad...
.
På söndagskvällen var det Stöde Kyrkas Julkonsert och det var en kväll fylld av vacker sång. Barnkören Lussade och framförde många fina julsånger. Även den "stora" kören sjöng flera stämningsfulla sånger. Solister och musik gjorde kvällen komplett!
    
       Barnkör....                 Änglakör...                   Kyrkokör...

Den som inte fick med sig julkänsla därifrån var nog inte riktigt med.......


Så i går kväll var det dags för det årliga Luciafirandet på Bethel. Ett otroligt vackert Luciaspel med mycket sång, musik och dans! Och mycket mer!!!! Att det har lagts ned mycket energi och tid till att öva in detta förstår nog de flesta.... helt suveränt!
Det är inte första gången som det utspelas ett unikt Luciaspel på Bethel och förhoppningsvis inte den sista.

  
               Ja dessa blider talar väl för sig själva......

  
   Tomtarna och grisen glömdes inte bort denna kväll...

  
      Lite karaoke....         fotbollstjejerna....   å så en glad dammtuss!

 Egentligen skulle det kallas för en Luciamusical!!!!
'
Så efter två mysiga och stämnigsfulla kvällar är det kanske bra med en hemmakväll i kväll.....
Nu blir det till att bylta på sig varma kläder för att hämta ved, elda, koka lite gröt till barnen och sen bär det av till grillen. 

Ha en bra dag!!! 



På väg hem

Nu är vi på väg hem från vinterparadiset. Sexton grader kallt ute. Verkar verkligen som om vädergudarna leker med en jojo.....

När vi kommer hem blir det till att tända det tredje ljuset i adventstaken. Kanske hinner vi till Kyrkan också efter maten. Men jag tänker inte stressa så vi får se vad vi hinner.

Ha en skön söndag!

Lördagsmorgon i husvagnen

Varmt kan man lungt säga, tjugofyra grader här inne. Ute har jag inte riktigt koll på eftersom termometern gått sönder. Men det kändes inte precis som någon sommarvärme när jag var ut förut.

Försökte lägga in bilderna från kameran men det verkar som om mitt virusprogram inte vill öppna minneskortet. Irriterande! Har provat med två olika kortläsare men det fungerar inte. Provar väl lite senare, för jag tror ju faktiskt att datorn är lite morgontrött:)

Eloise & Mats sover sött än så jag väntar lite till innan jag brygger mitt morgonkaffe......bryggaren är inte ljudlös precis.

Här är det riktigt mycket snö så om det är lite varmare i dag än i går så blir det nog pulkåkning lite senare:) Kanske till och med i BäverBennyBacken!

Ha en bra dag!


Ingen julstress här inte!

Fjorton grader kallt. Brr. Men inne är det varmt och skönt.
Vaknade ännu en morgon och kände doften av kaffe. Gott.

I dag ska vi åka till Vinterparadiset. Så nu pågår det förberedelser här hemma för fullt. Som tur är kommer min lilla hustomte att vara hemma och se till att det är varmt och skönt när jag kommer hem:)

Eloise springer omkring och packar ner sådant som hon tycker är viktigt. Ballerinakläder, klänningar och skor. Dagisväskan duger inte utan hon ska packa i en semesterväska, det är viktigt tycker hon!
Själv ska jag ta med lite mer praktiska saker, ljuslyktor och julgransbelysning.

Mera blogg senare!
Nu blir det till att stressa lite, så vi kommer iväg!

Ha en mysig fredag!


Tomtar på loftet i natt

Vaknade alldeles för tidigt i dag. Kanske var det för varmt. Utetemperaturen är bara minus åtta i dag så den överflödiga värmen här inne sökte sig säkert upp till sovrummet. Men nu är jag vaken och har faktiskt hunnit med en hel del:)

Julgodistillverkningen i går blev inte precis någon hit. Det finns inte mycket motivation hos en trött fyraåring som varit med om en massa spännande saker på dagis precis den dagen. Men det blev inte mycket svinn då hon även bestämt sig för att hon inte tycker om varken mandelmassa, nougat eller någon annan choklad.......
-Jag tar hellre en busfrömacka med smör, eller två vill jag ha! sa hon.

De var till kyrkan i går och när jag frågade vad de gjort där svarade hon:
-Vi fick höra en saga om Maria, huset och snickaren Josef. De fick ett barn också! Och så fick vi korv!

Ja det är interessant att höra Eloise återberätta sina upplevelser. Som hon sa till Mats:
- Jag tog ingen påse av Tomten hos Björns för det var ingen riktig. En riktig Tomte har en säck! 
Faktiskt håller jag med henne där, men jag trodde att en fyraåring fokuserade på Tomten och hans ekipage mer än en detalj som att godispåsarna inte låg i en säck!


En Tomte hos oss som har kvar sitt skägg........

I dag blir det jobb på grillen hela dagen. Jag har även på känn att vi kommer att införa minst en ny rätt på menyn, kanske redan i dag:).
Mässan som Anna och jag besökte har nog gett oss mer än vad vi först trodde, och som det verkar nu är det bara början på en massa spännande nyheter.
En annan bra sak med att jobba på en torsdag är att jag inte blir utan cockosboll:) 

Ha en bra dag!


I dag åker städrocken på!

Onsdag, sjutton grader kallt ute och jag måste hämta in ved:( 

Eloise har åkt till Kyrkan med sina Dagiskompisar, det gillar hon. När jag var upp för att väcka henne, så mojsade hon till lite och ställde sig upp i sängen. Innan hon öppnat ögonen sa hon:
 -Måste skynda mig så jag inte missar bussen!
Så i dag flöt morgonbestyren på bra!

I går eftermiddag åkte jag och tio av mina Viktutmanarkamrater till Östersund på en trevlig Gala. Där fick vinnarna i varje grupp sitt pris. En Stylist från orten berättade om hur viktigt det var att klä sig rätt. Hon visade även hur enkelt det var att en liten förändring kunde göra stor skillnad för helheten. Mycket bra information.
Vi åt, drack och skrattade. Helt enkelt en trevlig kväll!

   
   Våran egen Nisse!        De bästa får pris!          Vi vann allihopa!

I dag är jag ledig. Är helt ensam hemma också några timmar. De timmarna ska jag ägna till att göra en massa saker, så att vi kan göra lite julgodis senare på eftermiddagen.

Ha en bra dag!

Bara det inte blir plusgrader!

Måndag och rena rama vårvärmen, bara åtta grader kallt!!!!!!!

Tände det andra adventsljuset i går när vi åt våra saffransmunkar till frukost.
Sedan blev det julens bästa musik, Ainbusk Singers, på högsta volym, lite småpyssel och skön söndagsläning....avslutningsvis gick min mobil sönder så just nu är jag utan. Jobbigt. Förhoppningsvis får jag en ny snart, det är ju julafton om arton dagar......
Hade fixat adventstakarna till fönstren men de verkar inte vilja fungera, har lagt av en efter en.....men jag har ju några som fungerar, plus att jag har stjärnor i fönstren. Kanske kan det bli jul i alla fall.

   
Två ljus är nu tända. Snyggaste Saffransmunken. Skön söndagsläsning....

Min änglahylla är uppsatt och det blev superbra. Eloise är mindre nöjd eftersom hon inte når upp dit. Men det är kanske en baktanke av mig:)

   
PL;s skyddsängel i centrum, fint tycker jag. Teljushus lyser upp i mörkret...

I dag ska jag göra något riktigt kul!
Har tagit ledigt från jobbet några timmar för att först göra sista bodyscanningen och mätningen för i år!! Sedan åker jag direkt till Fritidsgården och har Hudvård och MakeUp med tonårstjejerna där. Har faktiskt inskaffat några nya nagellack också så hinner vi blir det Fransk manikyr också......
Nu blir det lunch! Det står en vaniljshake på bänken och väntar på mig:)

Ha en bra dag!!!!

Julskyltning på byn

Har varit och träffat tomten i dag! Riktigt spännande.
Eloise var ganska ivrig att ta sig fram bland alla barnen som var där. Hon klappade till och med hästen. Så blev det hennes tur att få en godispåse, men då hejade hon på tomten och gick. Någon godispåse ville hon inte ha.
-Det finns godis hemma. Annars kan jag köpa eget, sa hon.
Jag köpte några segkakor och saffransmunkar, åt grillad korv och drack varm glögg. Mats vann en fin julduk till mig:)
Så helt nöjd åkte vi vidare till Ica för att köpa det som fattades till Tacobuffén som vi skulle frossa i.

Nu sitter vi här, proppmätta och slötittar på TV.n. Att det är arton grader kallt ute berör inte mig i kväll, det blir ganska varmt av braskaminen och så länge jag slipper gå ut för att hämta ved så är det bara att elda på:)



Jo förresten, Tomtens släde tog Limosin-parkeringen idag, så det var ju tur att den inte kom någon just då.....

Ha en bra fortsättning på kvällen!


Fredagsmys från morgon till kväll

Fredag med riktigt fredagsmys. Smågodis, chips,dip, coca-cola och idol. Jo faktiskt. Jag ser på Idol fastän jag inte brukar slå på den kanalen själv.....kanske har jag ändå alltid velat se och höra programmet:)
Mats jobbar i kväll men jag har ju sällskap av barnen och naturligtvis också katterna. Ända fram till dipskålen......
 
 

I dag har jag faktiskt fått en del gjort...bland annat så har jag målat några gamla brädor som ska upp i matrummet så att jag får plats med alla änglar......hämtat ett paket på Närköp som jag beställde i tisdags från Louise interiör...lagat en god middag (kokt potatis med Bacon a la garlic-cream), stickat pannlappar och haft kaffefrämmande. Dessutom har jag pratat en hel del i telefon......och en massa annat skoj. Plus sånt som är mindre kul. Nu är jag nog ganska frisk:)

Hade egentligen tänkt åka till Östersund på Jamtlis julmarknad med Eloise i dag. Vi ställde in den trippen på grund av flera faktorer: Jag har nyss varit sjuk,  det är ordentligt kallt ute och så har de ju den där ovälkomna parasiten i sina vattenledningar..... nej vi besöker Julmyset på norrsidan i morgon i stället. Hörde talas om att Tomten skulle göra ett besök där också, så det vill jag ju inte missa:)

 
Undrar om Limosin-parkeringen är ledig i morgon,
eller om den är upptagen av Släden?

Ha en fortsatt mysig kväll!


 





Mysko ljud i natten

I "morse" hade väckarklockan ett väldigt annorlunda ljud...försökte slå av alarmet men det gick liksom inte....till slut kom jag på att det var telefonsignalen för inkommande samtal.
Ja då var man vaken så det var lika bra att stiga upp. 
Tänkte att det är nog dags att byta ut dagens första dryck, från kaffe till ört-te. Så i den tjugogradiga inomhusvärmen satt jag och drack te helt själv. Nästan. Katterna började vakna till de med när jag öppnade skafferidörren....Utomhustermometern visade också på tjugo, fast minus......

Förkylningen har nästan försvunnit. Kunde jobba hela mitt pass i dag. Känns riktigt bra. Så nu är jag ledig i tre dagar, kanske lika bra det så att min kropp hinner återhämta sig ordentligt. 

Så i kväll softar jag med lite ostbollar och tv-tittande:) Kanske kan det kallas för uppladdning inför morgondagen och allt som jag planerat in då. 

Det jag inte hinner i morgon får jag helt enkelt göra en annan dag.

God kväll!  


Snuvad på snuvan?

Bara 10 grader kallt ute nu på morgonen. Det är betydligt varmare än igår men ändå lite för kallt tycker jag.....Min förkylning blir inte bättre. Kroppen är helt överbelastad av denna influensa. Hostan har tilltagit och febern vill inte ge med sig. Jag orkar inte göra mycket.

Det blev inte något pyssel med Eloise i går kväll som jag tänkt, huvudvärken satte stopp för det. Varken alvedon eller ipren hjälper....kanske skulle man ut och rulla sig i snön eller göra nåt annat vansinnigt! Chocka kroppen liksom......men det kan ju bli sämre då, bäst att försöka med de vetenskapliga metoderna.

Tänk så mycket jag hade kunnat göra om jag var frisk nu. Hela julstöket hade kunnat vara klart. Nej här ska man först få en dunderförkylning, inte kunna jobba och dessutom komma efter i julstöket!!!! Nä det måste finnas en lösning!


Så ringde Nisse! Vilken tur för mig.
Jag tog bilen och skjutsade Eloise till dagis och sen for jag till Nisse. Där fick jag en god kopp ört-te och inte nog med det jag fick med mig en väska full med Herbalifeprodukter också! Jo, den kostade en slant men det är den värd. Jag for hem och drack en vaniljshake och tog några vitamintabletter. Helt plötsligt kände jag hur förkylningen liksom krymte i mig. Den har inte försvunnit helt men jag känner mig mycket bättre. Så nu hoppas jag innerligt att den håller på att försvinna.


Jag och Eloise som Fame-artister för några veckor sedan. Snyggt va?

Ska ta och stöka lite här hemma och sen ska jag och Eloise kolla på dansuppvisningen kvart över sex. Bara jag får vara pigg förståss......

Ha en bra dag!


RSS 2.0