Varmgrader och solsken

Två grader varmt ute och solen skiner:)
Nu tänker väl vädergudarna lura mig och tro att våren är på väg.... men jag tänker inte gå på det! Nej, det är sista helgen i januari och våren kommer inte förrän angeltävlingarna är över, det vill säga efter den 26 mars!
Julen och angeltävlingarna är det som får mig att gilla vintern eller rättare sagt uthärda den.

Det som dock känns lite trist är att jag nog inte kommer kunna delta på någon angeltävling i år.... jag hoppas  att jag kan vara med på Munkbysjöns angeltävling i alla fall... det är liksom årets höjdpunkt det... ska försöka sikta på den och hoppas!!!!

I fjol blev vi av med alla don och några stolar efter den sista tävlingen som var just Munkbysjön.
Jag tror att någon trodde vi glömt dem och tog hand om dem, men de har inte återkommit än.... Dessutom är de verkligen våra då de är rosa och förvarade i en mycket genomtänkt och funktionell designad rosa hink, som en av Gäddjäntorna tillverkat.
Man tror ju att alla som anglar har egna don men så verkar det inte vara.
Sedan att de rosa stolarna försvann är ju också mysko....  det är ju inte så hippt att sätta ner röven i en stulen stol.... hoppas att allt återkommer och vi slipper lägga ut en massa pengar på sådant som vi redan köpt!

I dag blir det jobb på eftermiddagen men först ska jag och Eloise ta och fixa till lite på hennes rum. Som hon sa till mig förut:
-Mamma nu ska jag städa mitt rum, men inte det röriga på mitt golv, det får du göra!
Så jag hjälper naturligtvis henne med det.... frågan är bara: Vad ska hon städa?

Ha en bra dag!

Fredagsdans är bra motion:)

Tänk vad skönt det kan vara att bara göra sådant som faller en in! 

I dag när jag kom hem från jobbet så väntade både snabeldraken och disksvampen på mig... jag tog hand om svampen och diskade upp det som var i diskhon.
Då ville Eloise helt plötsligt spela de gamla LP-skivorna.... jag hänvisade henne till Nathan och trodde nog att hon skulle bli kvar uppe hos honom en stund. Men det visade sig att hon tagit med sig en LP upp, inte vilken som helst utan den gamla klassikern Highway to Hell med AC/DC... så han blev naturligtvis impad av hennes musikval och snart ljöd just den nämnda låten genom högtalarna på en inte allt för låg volym.....
Så eftermiddagen har vi ägnat åt att lyssna på riktigt skön knastermusik. Dansen då? Jo, den kom liksom automatiskt, så snabeldraken får vänta tills i morgon....

Efter ett par timmar tog jag en liten paus...passade på att ringa min syster som tråkigt nog var däckad av nån förkylning...
Hennes äldste son som blir åtta i juni ville helt plötsligt prata med mig...han satt vid internet och ville köpa ett nytt fönster till sitt rum... Han tyckte de var dyra och ville ha lite råd av sin moster...gulligt:)
Så vi satt med varsin telefon emot örat och hittade till slut ett lämpligt fönster till bra pris på nätet.
Ok, tänkte jag men då blev det tapetsnack, så efter en timmes fönster och tapet-tittande hade han gjort sina val och sa till mig:
-Då kan väl du & jag åka till stan och handla nån dag till veckan, så kan du sätta upp fönstret och tapeterna på kvällen.Sen är det kanske bäst att höra med mamma om vilken dag som blir bäst!
Vad svarar man på det?
-Jo prata med mamma du, så kan vi höras av sen....sa jag och vi avslutade sedan samtalet.

Åttaårig grabb som vill designa sitt rum med moster. Häftigt! Kom i håg för några år sedan, då var jag hos dem och målade, han satt i flera timmar på en stol och bara tittade på. Kanske blir han arkitekt av något slag.....

Nu har Eloise hört godnattsagan och Nathan spelar något spel på sitt rum så jag tänkte ta en dusch och bara slappa resten av kvällen... det blev ju faktiskt det ordentligt danspass i dag:)

Ha en bra kväll!


En skär fredag

En grad kallt ute med en skär morgonhimel... jo man blir ganska rörd.. det är så vackert.

Det kom två kartonger kockosbollar i går:) Så det finns säkert kvar en läckerbit till mig i dag också..... Dessutom kom det några fina askar med Belgisk chokladfondué.... superenkel att tillaga eftersom man bara tar av locket och ställer byttan med chokladen i micron, dessutom slipper man diska ur den, den åker direkt i rätt soppåse när det är slut:)
Den ska jag köpa med mig till husvagnen nästa gång vi åker dit.... lite jordgubbar, kiwi och marshmallows blir supergott att doppa i den varma chokladen... hoppas att jag kan hålla mig fråbn att köpa hem en i dag:)

Jag har bara halvdag i dag så kanske blir det ett eftermiddagspass med någon form av motion eller liknande när jag slutat jobbet... men bara kanske!

Ha en bra dag!







Torsdag igen - GOTT!

Minus femton grader nu på morgonen.... inte precis sommarvärme inte men fyra grader varmare än i går.
När Nathan frågade hur kallt det var förut så kollade jag och såg tydligen bara femman....
-Men det känns ju askallt, sa han när vi gick ut till bilen... jo då, där visade tempen  -15C... så nog måste jag haft lite önskeseende när jag kollade inne...

I går var Nadia&Linus hem, vi åt en massa gott och jag passade på att fira deras födelsedagar.. Linus fyller ju på lördag och Nadia nästa söndag. Dessutom fick jag ett superfint paket med duschcreme och bodylotion av dem från just Body Shop.
Vad vi åt? Till förrätt gjorde jag en riktigt god Tomatsoppa med Räkor... den är superenkel att göra, klar på någon minut och dessutom otroligt god! Till varmrätt blev det Filé á la creme med glutenfria Pastaskruvar, också mycket gott... till dessert åt vi Prinsesstårta och drack en kopp varm Vit Mjölkchoklad.. tur att man inte äter så här varje dag:)

I dag blir det nog korv eller pannkaka här hemma.... jag jobbar till åtta i kväll så de får fixa middag själv..... Mats får låna köket i dag, jag lovar!

Hoppas kockosbollarna kommer till Kiosken i dag! Har längtat en vecka nu:)
Ha en bra dag!

En het natt

Så sitter jag här... ännu en vaken natt då... hade somnat och sov så gott när larmet gick.  
Hade kanske kunnat somna om men dosan bara fortsatte att PIPA!
Så när jag ändå gick ner för att slå av den så MÅSTE man ju bara kolla på internet vad som hänt, eller rättare skrivit händer.
I natt var Polisen först med att informera på nätet om vad som inträffat, sedan räddningstjänsten och ännu vet då inte ST någor som det verkar... men annars brukar de vara kvicka.....

Citerar direkt från polisens hemsida för de som är intresserade....  

"02:44. Brand i ladugård, i byggnaden finns får samt gasoltuber. Räddningsenheter på väg.
Uppdatering kl 04:00. I byggnaden fanns 4 djur, 3 av dessa räddade, en get saknas, 1 bil, 2 traktorer, 1 fyrhjuling och 1 skoter har blivit lågornas rov. Branden troligen uppstått genom elfel. Byggnaden helt nedbrunnen. Räddningstjänsten kvar för bevakning, inga övriga byggnader skadade."

I och med att jag får veta att allt verkat gått bra så blir jag betydligt lugnare, man vet ju aldrig vad som kan hända under ett räddningsarbete....

Så nu har klockan dragit i väg och det är väl liksom morgon... så en kopp kaffe till bloggarstunden är inte helt fel... hoppas bara att jag håller mig pigg hela dagen nu då.

Har några timmar på Grillen framför mig innan det är dags för WLC-kursen (Weigth Loss Challenge) som är just på tisdagar. Men först lite stök här hemma och lite till kaffe....

Ha en bra dag!


Jag tävlar här!


Jag tävlar om ett presentkort hos
TheCountryHouse i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Sköna söndag avslutar en helmysig helg

Har haft en underbar helg här i vårt vinterparadis!
Nollgradigt ute hela helgen. I går sken solen och vi har varit ute och pysslat på.... tex. grillat korv, byggt snölyktor,grottor och skidat lite:) 
Mats åkte med några camping-grannar på Timrå-MODO matchen i går eftermiddag... själv slappade Eloise och jag en stund innan vi besökte hennes käre Wiggo. 
Efter en trevlig fredagskväll/natt så blev det lite tidigare kväll på lördagen:)

I dag så har vi också hunnit med en hel del uteskoj... lunch på Fluffiga frun och ett eftermiddagsbad med diverse tillbehör:) 

   
Pedagogiskt paus-spel Soluppgång i går...      Utslagen skidåkerska

  
Snöbrist är det inte..    Paus i hotellbadet:)     Eloise tog ingen paus.. 

Många har åkt hem så det är mycket tyst här ute nu... har kollat på Solsidan och ätit lite kex&ost nu i kväll... en helskön söndag med andra ord, dessutom är det några timmar kvar av den....

Ha en fortsatt skön sondag!
 

Hollywood i fjol, Has Vegas i år!

Åtta grader kallt och solen skiner! Underbart!!!!!
Har fått en hel del gratulationer i dag. Jag har gett mig själv en födelsedagspresent: Ett par dagar i mitt vinterparadis! Tänkte lyxa till det och köpa hem Pizza i kväll om det inte dyker upp något annat förståss.
För ett år sedan hade jag ett superkul Party med Hollywood-tema så det kan faktiskt vara på sin plats att bjuda er på några bilder därifrån. Jag räknar inte med att träffa vare sih Marilyn eller Vivianne i kväll men självaste House tänker jag ta med mig:)



        

Det finns så många bilder, kanske ska jag göra ett Kalasinlägg, men det blir inte i dag. Många roliga minnen dyker upp när jag kollar på alla sköna bilder:)

Ha en bra dag, det ska jag!!!

Torsdag - Kockosbollens dag

Elva grader kallt ute, så det var faktiskt skönt att motorvärmaren var isatt. En varm bil är ganska skön att sätta sig i när man måste ut och åka på morgonen:)

I dag ska jag njuta av årets första kockosboll... vet att det kommer in en kartong färska till kiosken i dag. Kågkalori och glutenfri, ja det låter som värsta nyttobollen. Dessutom är den så fruktansvärt god, liksom smälter i munnen.... Inget att fundera över - måste bara ha en!!!!!



Så nu ska jag bara fixa till håret och byta om- sen är jag redo!

Ha en bra dag!

 


Tårar är ett fysiskt bevis på att det finns känslor

Tre grader kallt ute. Har snöat lite i natt. Kattens tassavtryck var de enda spåren i snön och de såg helt enorma ut.

Tänker på det tragiska som hände i går och mina tankar kring det har liksom låst sig.... Tänker på det lilla barnet som förlorat sin mamma, kanske på grund av någon typ av besparing.
Man kan ju undra hur de som basar över vägunderhåll på Sundsvalls kommun känner sig nu.
Hade vi bott i USA hade säkert en stämning mot dem redan kommit in. Nu går ju inget att förändra för den lilla flickan och de övriga i hennes familj. Men visst är det fruktansvärt? Så himla onödigt!

Så i går var det verkligen en sorgens dag i Stöde. Det var nog många tårar som slet sig ur ögonvrån på människorna häromkring, både stora och små. 
 
Livet kan förändras fort, så var glad för varje dag som alla får vara med. Utnyttja livet till att vara tillsammans med nära och kära. Vilken dag som helst kan det vara för sent....

Kramar till alla, ta hand om varandra och sköt om er!


Rullrånsfrukost

Så sitter jag här med en kopp nybryggt kaffe och äter rullrån:)
Åtta grader kallt ute och Nathan har gått iväg till skolan. Mats åkte redan halv åtta för att delta på årets styrkeledarutbildning.
Eloise leker för fullt och har nyss talat om för mig att man inte kan komma in i TV:n, inte ens i fantasin. Bara på film. Minns själv när jag var barn och hade sådana funderingar...... men då var TV-aparaterna ganska mycket större, så då kanske ett litet barn hade kunnat få plats i dem... men nu är de ju ganska platta och omöjliga att få plats i.

I går var jag och Eloise till tandläkaren, hon hade fina tänder och kommer nog snart att börja tappa mjölktänderna som hon fick först.
Jag däremot hade ett hål!!! Måste dit igen och laga, känns lite konstigt eftersom jag inte haft någon trasig tand på över fjorton år. Då var det visdomständerna som fick sig en omgång med tängerna.
Men nu hittade de kariesangrepp inne i en tand. Läskigt, det måste alltså finnas en väg in i tanden som inte syns från utsidan. Kanske tur att det tas röntgenblider ändå....

Synd att det inte finns en röntgenmaskin som kan ta bilder på själen... eller kanske är det tur. Vem vet.
Att samtidigt försöka få det dagliga livet att fungera som det händer så mycket runt omkring är egentligen inte så lätt. Helt naturligt så blir det störningar i ens liv. Om allt ska fungera perfekt hemma så måste något annat försakas.
För att få en harmonisk balans så måste en del saker prioriteras. 
Jobba det måste man. Äta,sova och andra naturliga behov kommer man inte heller ifrån. Diska, tvätta och städa, det är också viktigt.  
Så då återstår den resterande tiden då. Fritiden.
För mig är det enkelt.
Den använder jag till att fundera över hur jag ska kunna hjälpa min dotter.
Som jag nämnt tidigare finns det inget enkelt sätt. Svenska lagar gör det i stort sett omöjligt att som förälder till ett myndigt barn att hjälpa eller ställa krav om det behövs. Om någon inte vill ha hjälp så är det så. Vill de ha hjälp så ska kommunen först göra en bedömning om det behövs. Skulle kommunen bedöma det så, så vill de att klienten ska vara med frivilligt. Så det är inte enkelt. Om någon far illa så ska kommunen kunna gå in och hjälpa till, men bara om denne någon vill. Det krävs att denne någon är en fara för sig själv eller andra om det ska hända något. Men då måste det finnas underlag.
Om inte kommunen får kontakt med personen i fråga så avskrivs det. Det är helt enkelt lagligt att hålla sig undan. Om kommunen får kontakt så måste allt ändå ske enligt egenbestämanderätten.
Polisen då. Ja om man vet eller misstänker brott kan de hjälpa till. Om det handlar om brotsligt. Det är bara alkoholrelaterade brott som typ berusning på allmänn plats, LOB som rapprteras till kommunen då är det upp till kommunen att ta ställning.  
Ja då var man där igen. Kommunen. Socialtjänsten. Ett fruktansvärt skämt!!!!!
Landtiget som driver det så kallade psykvården har ungefär samma lagar. De ger mycket nedgångna patienter permission en fredagskväll och tror att de ska komma tillbaka efter helgen. Fast de vet om att personen inte har någonstans att ta vägen. Trodde de verkligen på personen? Men så är lagen. Om man inte vill så behöver man inte!
Väl hemma, så har ingen annan rätt att ställa krav heller. Eller jo, det har man nog men om man vet att det ställs för orimliga krav för den personen så kanske det är sista gången man ser henne. Som förälder känns det ganska solklart att hellre se sitt barn ligga hemma och sova sött i en säng, istället för att fundera över vad barnet gör, om hon lever eller vad hon utsätter sig för eller utsätts för. De tankarna kan man inte komma ifrån.
Nej man kan inte tvinga någon att få hjälp, men jag skulle faktiskt tycka det vore bra! Inte bara för mig och mina funderingar, utan för att en annan människas liv står faktiskt på spel.
Just nu är jag rädd att få det där samtalet ingen förälder vill ha.... men jag kan inte göra något åt det. För det är den lilla människans egna val. Jag kan bara hoppas.

Ha en bra dag!

Har lite husvagnsabstinens nu jag

Sagolikt fint ute. I dag har temperaturen varit som en jojo. Minus tjugotvå i morse och nu visar tempen på minus elva..... och snöat har det också gjort!

I dag fick jag en ordentlig sovmorgon, vaknade HALV TOLV!!!! Så nu är jag pigg och sugen på att hitta på något. Men Eloise sover och Mats ska i väg tidigt i morgon...   så jag får väl ta och göra något som inte stör de som ska sova.... sticka strumpor eller nåt:)

Hade tänkt tillbringa helgen i Hälsingland, men det finns liksom lite att syssla med här hemma med. Så kanske åker jag dit till helgen istället. Hur som helst så ska jag fira min födelsedag om två veckor där. Så det så!


Mats & jag blev fotade av Eloise när vi firade förra veckan:)

Ha det bra!

 


Här kommer alla känslorna på en och samma gång

I dag var det faktiskt varmgrader här!!!!
Första gången utetermometern steg över nollstrecket på flera månader. Men nu i kväll är det elva grader kallt ute igen och kylan verkar ha återgått till den här vinterns normala temp.

Har lämnat ett tungt år bakom mig.
Jag har provat med positivt tänk och att göra en massa roliga saker, bytt jobb och skaffat mig nya fritidsintressen. Trots det så försvinner inte problemen utan de skjuts bara på framtiden. Där är jag nu.
Det går liksom inte att smita undan och tro att det löser sig av sig självt. Att allt har en mening det tror jag på ändå. Det är mitt hopp.
Kanske kommer allt att bli bra, men det är långt dit nu. Det är i alla fall så det känns. 

Att inte kunna påverka eller hantera det som händer med människor i ens närhet eller familj känns verkligen inte rätt. Det känns helt enkelt fruktansvärt. Det finns säkert de som inte förstår men de har kanske inte heller vetat allt. Att sedan lagarna i detta land motsäger varandra gör det inte lättare. Låter säkert underligt men så är det. 

Att jag inte velat prata om allt som varit har varit ett sätt för mig att klara av allt. Jag har helt enkelt fått jobba med en hel del tråkiga händelser, stoppat känslorna i ett fack som dock har blivit överfyllt ganska ofta. Nu får det helt enkelt inte plats med mer.....
Kanske har jag gjort fel, men jag har inte kännt mig speciellt bekväm med situationen. Nu har jag dock varit ledig lite och fått chansen att fundera över hur jag ska gå vidare med detta. Jag är inte riktigt säker på hur jag ska göra, men jag kommer att göra det!!!

Det kommer att krävas mycket av mig även i fortsättningen så jag hoppas verkligen att det finns de som orkar med mig också, eftersom jag inte vet hur allt kommer att fortgå eller sluta.....  men som förälder kan man aldrig sluta älska sina barn. Så är det bara. I alla fall för mig och säkert för många andra med.  

Så därför känns det som om detta år kommer att bli mycket bättre än det förra.... det är i alla fall vad jag hoppas på. Bör kanske tilläggas att det fanns många fantastiskt underbara sunder 2010 också... trots allt.

Ha en trevlig helg!


Gott nytt år!!!!

Så har det blivit Tjugohundraelva.
Ett vackert fyrverkeri välkomnade det nya året här i vårt Vinterparadis i Hälsingland.
Vi skålade in det nya året med mycket gott rosévin Charmant. Nästan alla campare var ute och det var faktiskt riktigt skönt ute. Det hade slutat snöa. Med andra ord: En vacker Nyårsnatt!!!!
Det som var mest fachinerande tycker jag var alla ballonger som släpptes i väg upp emot himlen. Ett mycket fint blickfång, de är ljudlösa, bra för alla djur och små barn, dessutom kan man glädjas åt dem bra mycket längre än ett sedvanligt stjärmfall som oftast föregås av en ordentlig smäll. 
Så jag välkomnar det nya året och hoppas innerligt att det kommer att bli ett bra år, med mycket glädje.



Gott Nytt År till er alla!

RSS 2.0